در این بخش تعدادی انشا در باره پیاده روی اربعین حسینی را که نوجوانان نوشته اند برای شما گردآوری کرده ایم
انشا در باره پیاده روی اربعین حسینی
بسم الله الرحمن الرحیم
درود و سلام بر سالار شهیدان که عشق به شهادت منشا این بزرگوار است.آن عشق به شهادت الان هم در سینه ی بزرگمردان ایران است و هزاران نقش آفریده…و به همین دلیل نامش سید الشهدا ست به معنای سرور شهیدان…سرور شهیدان اربعینی دارد که الان در راستای آن روز غم انگیز هستیم.آه…اربعین…گفتم اربعین یاد مسیر نجف،کربلا افتادم.یاد پیاده ها و زائران امام حسین(ع) افتادم.آه دوباره دوستانم رفتند و من بی سر و پا جاماندم.دوباره جاماندم.
چه دل پاکی دارند آنها..وای بر دل من..همه ی گناه ها جای پاکی هارا در دل من گرفته اند..حالا دیگر یکه ذره پاکی در دلم ندارم..آه دل پاک آنها مزین به نور*زیارت عاشورا*و* نماز های اول وقت* است..اما دل من….
کربلا رفتند آنها و شدند خدایی/
من ماندم و دلی کربلایی/
آیا نصیبم میشود تا اربعین آینده پاهایم متبرک مسیر کربلا شود؟
آیا می توانم تا اربعین آینده پاکی هارا جایگزین بدی ها کنم؟
میزبان کربلا!دلم تورا میخواند!منتظر زمانی هستم که نامم را بخوانی و در خانه ات را به رویم بازی کنی!منتظر روزی هستم که در برابر کربلایی ها سرم را با سرافرازی بالا بگیرم!!مجوز کربا در دستانم مانده است اما بی مهر و امضا..کی میشود تا مجوزم را امضا کنی و مهر اجازه ورود را بر روی آن بگذاری؟
چه روزی شود آن روز!!
روزی که میتوانم پسر فاطمه(س)را زیارت کنم…
روزی که میتوانم دستانم را در حلقه های ضریح شش گوشه ی آقا گره بزنم!
دلم تا آنروز پرپر میزند.. وای..دلم پای پیاده میخواد! دلم عطر و بوی خوب حرم آقا رو میخواد!
دلم منتظر روزی ست که جلوی گنبد طلایی ت بایستم و دستانم را روی قلبم بگذارم و با احترام خم شوم و بگویم:السلام علیک یا ابا عبدالله..
آقا جونم همه دارن میرن
دوباره امسالم باید بمونم؟
دلم تنگه کربلاته
تا کی تو خونه بمونم؟
دلم کربلاتو میخواد
کی میشه وقت مهمانی؟
آقا،این رسمه،همه دارن میرن
من چرا باید بمونم،تنهایی؟
(تا کربلا رسیدن یک..یاحسین.. دیگر)
انشا در باره پیاده روی اربعین حسینی2
چرا به پیاده روی اربعین می رویم؟
به فرموده مقام معظم رهبری خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می کند.شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست.
بنا به فرموده امام عسکری(ع)؛ یکی از نشانه های مومن زیارت سیدالشهدا در روز اربعین می باشد.زیارتی که با پای پیاده رفتنِ آن هم «موضوعیت» دارد. چرا که امام صادق(ع) به یکی از دوستان خود میفرمایدقبر حسین(ع) را زیارت کن و ترک مکن.)
پرسیدم: ثواب کسی که آن حضرت را زیارت کند چیست؟
حضرت فرمود: (کسی که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خداوند به هر قدمی که برمی دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو می فرماید و یک درجه مرتبه اش را بالا می برد.)
ایشان در جای دیگری می فرمایند: کسی که به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش خارج شود اگر پیاده باشد، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله بر میدارد، یک حسنه مینویسد و یک سیئه از او محو میکند. وقتی که به حرم میرسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده مینویسد. وقتی مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزین مینویسد. وقتی میخواهد بازگردد یک فرشتۀ الهی در مقابل او قرار میگیرد و میگوید: رسول خدا(ص) به شما سلام میرساند، و پیغام میدهد (مژده میدهد):
عملت را از سر بگیر که تمام گناهان گذشتهات بخشیده شده است.
از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا در روز اربعین سابقه ای تاریخی نیز دارد؛ ، اما در برههای از زمان به فراموشی سپرده میشود که در نهایت توسط (شیخ میرزا حسین نوری) دوباره احیا میشود.
ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت. با اینکه زیارت سیدالشهدا(ع) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل میشدند.
انشا در باره پیاده روی اربعین حسینی3
در پس چنین تجمع عظیمی که در دنیا نظیر ندارد قطعا هدفی بزرگ و عشقی جاودانه وجود دارد .آری بی شک عشق به حسین (ع) است که میتواند تمام این سختی ها و مشکلات را آسان و شیرین کند و لحظه لحظه این مسیر را سرشار از شوق و اشتیاق گرداند.به نظر من این احساس از بدو تولد تا آخر عمر در دل هر انسان وجود دارد و همواره همراه او خواهد بود.
حس کنار هم بودن و حرکت دسته جمعی به سمت هدفی مشترک حسی است که هرگز در یک راهپیمایی معمولی نمیتوان یافت. پای نهادن درخاکی که شفا بخش است و نفس کشیدن در هوایی که عطرایثار و فداکاری امام و یارانش را می دهد اوج لذت معنوی و آرامش است.وقتی خیل خروشان مردم در روز اربعین را می بینیم به مفهموم واقعی این شعر پی می بریم که می گوید این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست این چه شمعیست که جان ها همه پروانه اوست هر کجا می نگرم رنگ رخش جلوه گر است هر کجا می گذرم جلوه مستانه اوست هر کسی میل سوی کرببلایش دارد من چه دانم که چه سریست به در خانه اوست.
اما این راه برای مردم سخت و دشوار نخواهد بود چرا که آن ها این سفر را با پای دل آمده اند.مردم از راه های دور و نزدیک با مشکلاتی که دارند خود را به کربلا میرسانند زیرا میدانند حسین(ع) چراغ راه و کشتی نجات آن هاست.پرشکوه شدن هرساله این مراسم نشان دهنده این است که فرهنگ عاشورایی درذهن و قلب مردم تاثیر گذاشته است .
مردم خداجو با بینش و بصیرتی عمیق آمده اند تا در این روز قدرت و وحدت پیروان اهل بیت (ع) را به نمایش بگذارند و بگویند که مخالف ظلم و ستم هستند آن ها آمده اند که حداقل برای چند روز هم شده به دوراز دغدغه ها و استرس ها و نگرانی های زندگی امروزی باشند و روح خود را با عشق امام حسین تسکین دهند و به آرامش برسند.
آنها آمده اند تا دین و ایمان خود را مستحکم تر کنند و در این تجمع دینی بیشتر پیش درس آزادگی بیاموزند. آن ها به دور از هرگونه اجباری و با میل و انگیزه ایمانی خود در این مسیر حرکت می کنند و واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند و به تجدید میثاق با امام خوبی ها می پردازند.گمان میکنم این آرزوی هر مسلمان است که روزی به زیارت امام حسین(ع) برود و از این فرصت ارزشمند بهره مند شود .
انشا در باره راهپیمایی اربعین حسینی 4
هر سال ره کربلا ما را با صدای عشق خود به خود میخواند ؛ و داوطلبان دیوانه ی حسنی خود را تا عشقشان همراهی می نماید راهی پر از سختی و دشواری های خود و در برابر زیبایی های بی شمار و فضیلت های فراوان خود را دارد ، باشد که حق تعالی و سیدالشهدا به ماهم توفیق و اجازه رفت به مسیر عشقمان را داشته باشیم و به سوی الگوی زندگیمان قدم بر داریم …
فضیلت های پیاده روی در اربعین از کلام ائمه اطهار:
1. خداوند برای زائرین قبر حسین(ع) که از خانه دور هستند، جانشینِ آنها در میان خانواده خواهد بود.
2. در آسمانها بیش از زمین برای زائران کربلا دعا میکنند.
امام صادق (ع) می فرمایند:
(کسانی که در آسمان برای زوّار قبر اباعبدالله(ع) دعا میکنند خیلی بیشتر از کسانی هستند که روی زمین برای آنها دعا میکنند.)
3. طبق توصیۀ امام صادق(ع)، زیارت کربلا را از خوف احدی ترک نکنید!
4. هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله(ع) بر میداریم برای ما مغفرت است
((ما همیشه به استغفار نیاز داریم و زیارت کربلا خصوصاً با پای پیاده، یک فرصت استثنایی برای مغفرت است))
طلب مغفرت چیزی نیست که حدی داشته باشد و بعد از آن دیگر نیازی به استغفار نداشته باشیم. با هر طلب مغفرت، موانعی بین ما و خدا برطرف میشود و راه باز میشود و نور و شایستگی میآید. آدم باید نسبت به طلب مغفرت حریص باشد. مغفرت یک مسألۀ تمام شدنی نیست. هرچقدر هم که پاک شویم باز هم به مغفرت نیاز داریم. چون پاک شدن یعنی خدایی شدن و این انتها و پایان ندارد؛ بلکه یک جریان مستمر است.
5. مژدۀ رسول خدا(ص) به زائرین پیادۀ حسین(ع): گناهان گذشتۀ شما بخشیده شد، حالا یک زندگی تازه را شروع کنید.
حضرت رسول اکرم (ص) فرموده اند:
(تا امروزِ تو آنچه (گناه) بوده است بخشیده شد، پس برو عملت را از سر بگیر و زندگی تازهای را آغاز کن.)
چه کسی به چنین مژدهای بینیاز است؟
6. سفرِ کربلا به خصوص اگر با پای پیاده باشد، سفر پاککنندۀ روح از آلودگیهاست.
(این سفر را به یک سفر تزکیهای برای خودتان تبدیل کنید)
7. احساس زیبای دیگری که زائرین کربلا دارند، احساس شرمندگی نسبت به اباعبدالله(ع) است.
ما واقعاً به ثواب زیارت کربلا محتاج هستیم. وقتی در روز جزا، از کوچکترین گناهان هم نمیگذرند،
(وَ مَنْ یَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّهٍ شَرًّا یَرَه؛ زلزال/۸)
و از سوی دیگر وقتی میبینیم هیچ پاککنندهای مانند اشک بر اباعبدالله(ع) و زیارت قبر اباعبدالله(ع) نیست، واقعاً خودمان را به این زیارت و به این عزاداری محتاج میبینیم. انشاءالله این توجه معنوی بالا برود.
8. آثار معنوی زائران پس از بازگشت به اطرافیان و جامعه هم میرسد.
همین که شما زائرین به کربلا بروید و بیایید تمام آثار معنوی شما به شهر و جامعه هم خواهد رسید.
نتیجه نویسنده:
حالا با وجود این همه مژده و فضیلت از طرف پیامبر گرامی و ائمه اطهار چگونه می توان دل را بر ماندن راضی نگه داشت؟! با این همه فضیلت اگر سنگ هم از آسمان ببارد باز هم اگر تن نرود دل همه ما آنجاست…
به راستی که تمام مشکلات در برابر حتی یکی از این فضیلت ها هم کم می آورد ؛ پیاده روی کربلا راهی است که هر که از آن گذر کند تمام گناهان قبلی اش پاک شده و با زندگی دوباره و تقرب به خدواند تبارک و تعالی قدم برمی دارد…