فرش ایرانی یا سرامیک یونانی؟

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

مدتی است خبری در سایت های مختلف ایرانی و بعضی شبکه های موبایلی نقل می شود. این خبر چنین ادعا می کند که چندی پیش در ترکیه باستان شناسان موفق به کشف یک تخته فرش بسیار نفیس از زیر خاک شدند. نوعی از ابریشم در بافت این فرش زیبا به کار گرفته شده بود که کوچک ترین خسارتی به فرش بعد از گذشت زمان های بسیار طولانی وارد نشده بود. این باعث شگفتی باستان شناسان گردیده است.

carpet-nojavanha (1)
همان طور که از روی نقش و نگار این فرش در عکس مشخص می باشد این یک فرش ایرانیست. نقش زن و چهره زن (شاهزاده خانوم) صد در صد ایرانیست. قدمت این فرش بیش از 1400 سال تشخیص داده شده است.
کاوشگران و باستان شناسان ایتالیایی و فرانسوی که این فرش را یافته اند در توییترهای خودشان همگی تایید کرده اند که این فرش هنر دست بافندگان ایرانیست.
هنوز این فرش گرانبها در هیچ کدام از موزه های جهان برای نمایش گذاشته نشده و همچنان دارند بر روی جنسیت عجیب این فرش آزمایش می کنند که چگونه می شود بعد از گذشت این همه سال حتی کوچک ترین آسیبی به فرش و رنگ آن نخورده است.
در آخر این که در تاریخ آمده است معروف ترین فرش ایرانی فرشی بوده به نام بهارستان که با ابریشم و جواهرات گرانبها بافته شده که در زمان حمله اعراب به ایران تکه تکه شده  و هر تکه از این فرش گرانبها به عنوان غنیمت ما بین اعراب تقسیم شده است.

کسانی که این خبر را ساخته اند سعی کرده اند این فرش را ایرانی و زمان بافت آن را به قبل از اسلام نسبت دهند و خبر خود را به نقل از باستان شناسان ایتالیایی و فرانسوی و بدون نوشتن اسم آن ها به تایید برسانند و بعد برای آن که کسی پیگیر واقعیت خبر نشود تاکید می کنند این فرش در هیچ موزه ای نیست و در آخر هدف خود را از این خبر که همان القای دشمنی مسلمانان با هنر ایرانی است با استناد به ماجرای تاریخی فرش بهارستان عنوان می کنند.

carpet-nojavanha (2)

اما واقعیت ماجرا چیست؟

باستان شناسان مدتی پیش در یکی از شهرهای باستانی ترکیه بخشی از یک ساختمان باستانی را از زیر خاک کشف کردند که کف سالن آن با موزاییک های یونانی پوشیده شده بود. نقوش این موزاییک برگرفته از اساطیر و داستان های خدایان یونانی است و باستان شناسان قدمت این بنا را در حدود 2200 سال پیش تخمین زده اند. تصاویر منتشر شده از این موزاییک ها کاملا روشن می کند که هیچ ارتباطی بین هنر ایران با این موزاییک ها وجود ندارد. جالب تر این که اصلا در این حفاری ها،  فرشی به دست نیامده است که بر روی آن تصویر شاهزاده ای ایرانی باشد و خبر منتشر شده از پایه نادرست است.

 carpet-nojavanha (3)

carpet-nojavanha (4)

carpet-nojavanha (5)

carpet-nojavanha (6)

carpet-nojavanha (7)

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها