پرسش و پاسخ در باره دبیرستان

در این مطالب سوالاتی که دانش آموزان دبیرستانی مطرح کرده اند را پاسخ داده ایم . ای سوال ها ممکن است مشکلات شما نیز باشد اما اگر سوال تازه ای دارید در بخش نظرات پایین صفحه مطرح کنید تا مشاور تحصیلی آن را پاسخ بگوید

پرسش

سلام. می خواستم اگه بشه برای بچه های اول دبیرستانی یه برنامه خوب بگین. من معدل سومم بیست بوده و تا حالا غیر از بیست نداشتم و می دونمم که می تونم تو دبیرستانم خوب کار کنم چون به خودم ایمان دارم. ازتون میخوام یه برنامه ریزی مناسب ارائه بدین.

من از تجربی بدم نمیاد ولی غلاقه ام بیشتر به ریاضیه ولی به زیست علاقه دارم. راستی نمیشه خودم زیستو بخونم و کنکور تجربی شرکت کنم. بازم ممنونم.

 پاسخ:

من نمی تونم یه برنامه خوب برای همه بچه های اول دبیرستانی بدم  چون برنامه درسی برای هر کسی با توجه به شرایطش فرق می کنه. توی برنامه ریزی باید شرایط مختلف دانش آموز در مورد خانواده، وضع فعلی درسی، نوع مدرسه، شرایط جسمی و … را در نظر گرفت. بعد از برنامه ریزی هم باید بعد از اجرای یک دوره، برنامه رو چک کرد و ایرادات اون رو برطرف کرد. اگر مدرسه تون مشاور داره، برای برنامه ریزی به مشاور مدرسه مراجعه کن و از اون کمک بگیر. اگر هم مشاور ندارید یا ایشون نمیتونه به شما کمک کنه، حتما کسی رو پیدا کن که بتونی با کمک اون یه برنامه ریزی شخصی انجام بدی و اون هم روی اجرای  برنامه ات نظارت کنه.

و اما چند نکته مهم و کلی:

1 – حتما در سال اول روزی حداقل 3.5 ساعت مطالعه مفید روزانه داشته باش.

2 – حتما کتاب های کمک آموزشی سطح بالا برای دروس ریاضی و فیزیک تهیه کن و خودتو در این درس ها قوی کن.

3 – سر کلاس به درس معلم ها خوب گوش کن.

4 –  پیش مطالعه داشته باش و درس هایی که معلم ها در هر روز میدن رو همون روز بخون .

5 – تکالیف هر روز رو همون روز انجام بده.

برای انتخاب رشته هم فعلا زوده. راجع به این موضوع هم باید با مشاور صحبت کنی و مشاور با توجه با شرایط و روحیات تو نظر بده.

دبیرستان

 پرسش:

بنده  امسال به اول دبیرستان میرم. خیلی سردرگم هستم. دوست دارم یک برنامه ریزی درسی خوب رو در تابستان برای خودم رقم بزنم اما نمی دونم چطوری؟ دوست دارم که امسال با یک برنامه ریزی منسجم به سال تحصیلی جدید پا بذارم. ازطرفی می خوام توی کلاسای تست ثبت نام کنم. به نظر شما این کار خوبی هست یا نه؟اصلا دوست ندارم که مثل پارسال شب امتحانی باشم چون فشار خیلی زیادی بهم واردشد .
با این که معدلم 20شد اما به زور تونستم از سدشون بگذرم. از یه طرف استرس سال دیگه رو دارم و نمی دونم که آیا در آزمون مدرسه ی شاهد قبول می شم یا نه؟ نمی دونم چرا احساس می کنم هر چه قدر بیش تر درس می خونم کمتر نتیجه می گیرم. مثلا برای امتحان نوبت دوم علوم بیش تر از همه ی درسا تلاش کردم. خیلی خوندم ولی با کمال ناباوری سوال آخر رو جا انداختم.
وقتی از سر جلسه اومدم بیرون اصلا نمی دونستم یکی از سوالا رو جا انداختم تا این که وقتی یکی ازدوستام بحثش رو مطرح کرد فهمیدم ای بابا من سوال آخر رو جا انداختم. وقتی فهمیدم زبونم بند اومد. خدا رو شکر چون در طول ترم امتحانام خوب بود معلمم بهم نمره رو کامل داد ولی وقتی کارنامم رو گرفتم کلی گریه کردم به خاطر این که نمره ی من واقعا 20 نبود. با این که خودم می دونستم که خیلی تلاش کردم و 20حقمه اما باز زانوی غم بغل گرفتم.
حالا هم فکر می کنم هر چی برای آزمون بیش ترتلاش می کنم کمتر نتیجه می گیرم. مثلا برای آزمون نمونه کلی تست ادبیات زدم ولی سر جلسه و توی آزمون فقط به 5 تا از 10 تا سوال ادبیات پاسخ دادم. با این که برای آزمون شاهد دارم تلاشم رو به کار می بندم اما بازم دارم ناامید کارم رو دنبال می کنم. اصلا دوست ندارم توی اول دبیرستان این جوری بشه. هر چه قدر برنامه ریزی می کنم تنبلی مانع اجراش می شه. من دوست دارم بهترین ها رو توی سال تحصیلی جدید برای خودم به ارمغان بیارم اما اصلا نمی دونم بایدچه کارکنم و از کجا شروع کنم. خواهش می کنم راهنماییم کنید.

پاسخ:

بهت تبریک می گم ! می دونی چرا ؟ چون آیندت برات مهمه ! چون از الان به فکر برنامه ریزی هستی ! قدم اول رو خوب برداشتی. حالا وقت پیمودن قدم های بعدیه. یعنی برنامه ریزی و بعد هم اجرای برنامه هات.
اگر جای خوبی برای کلاس های علمی تابستونی سراغ داری، حتما ثبت نام کن.
برای تابستون هم سعی کن که وقتتو بذاری برای تقویت ریاضی. هر چه قدر ریاضیت قوی تر بشه، تو دبیرستان موفق تر خواهی بود .
کتاب تست ریاضی  رو بگیر و از روی اون کار کن. هر روز حداقل 20 تا 80 دقیقه براش وقت بذار. حدود 50 دقیقه تست بزن و  30 دقیقه هم تستاتو صحیح و رفع اشکال کن.
زیاد هم استرس نداشته باش. استرس بیش از حد، بازدهی رو میاره پایین.
مطمئن باش که موفق خواهی شد!
t پرسش و پاسخ در باره دبیرستان

پرسش:

بنده کلاس دهم هستم . چند تا سوال داشتم.اول اینکه آیا لازمه که امسال در طول مدرسه تست بزنم یا نه؟ اگر خوبه از چه کتابایی استفاده کنم؟ و دوم این که ساعت مفید مطالعه ام چقدر باشه بهتره…؟ و آیا اگه از الان در آزمون موسسات شرکت کنم کمکم میکنه یانه؟

 پاسخ:

سعی کن که از امسال کار تستی رو شروع کنی ولی از کار تشریحی هم غافل نشو. اگر می خوای توی کار تستی موفق باشی باید تشریحیت خوب باشه.توی سال اول باید مطالعه مفیدت بین 3 تا 3.5 ساعت در روز باشه.

سوال

چرا انتخاب رشته برای کلاس دهم  مهم است؟

 پاسخ:

چند انتخاب مهم در دوره های مختلف زندگی انسان وجود دارد که در آینده و سرنوشت او بسیار تاثیر گذار بوده و به نوعی نحوه زندگی و کیفیت آن را مشخص می نماید.انتخاب رشته تحصیلی از مهم ترین تصمیمات انسان در زندگی است که تاثیر خود را در شغل آینده، علائق، احساسات، درآمد و شیوه زندگی می گذارد.

انتخاب رشته تحصیلی در سال اول متوسطه صورت می گیرد. در این دوره دانش آموز و اولیای او تصمیم می گیرند که رشته ریاضی، تجربی یا انسانی را انتخاب کند یا در هنرستان رشته های فنی را. این انتخاب باید بر چه اساسی باشد؟ چه ویژگی ها و ابعادی را باید مد نظر قرار داد، کدام پارامتر وزن و نقش بیش تری در این انتخاب باید داشته باشد؟

غلاقه، توانایی های فردی، پایه درسی و آموزشی، بازار کار، زمینه شغلی خانواده، نیاز آینده بازار، وضعیت اقتصادی و … از عوامل موثر بر این انتخاب هستند ” انتخابی به ارزش زندگی ” .

چه بسیار دانش آموزانی که در طول تحصیل رشته خود را تغییر داده اند و پس از سال ها و صرف وقت بسیار، علاقه و مزیت اصلی خود را در رشته جدید پیدا کرده اند .  چندسال پیش یکی از رتبه های برتر کنکور رشته انسانی فارغ التحصیل رشته پزشکی بود  یا دانشجوی مکانیکی که به هنر و بازیگری روی آورد.

اولیای پی گیر، مشاورین و معلم های آگاه در کنار دانش آموز در انتخاب رشته صحیح نقش بسیار مهمی دارند.اولیا باید تمایلات و آرزوهای شخصی خود را به طور آگاهانه با توانایی ها و علائق فرزند خود تلفیق نموده و نهایتا با مشورت مشاوران آنچه را که درست است انتخاب کنند و همواره به این جمله بیندیشند که ” فرزندم کار و رشته اش را دوست داشته باشد و در آن موفق شود ” .

صرف تحصیل در یک رشته ی خاص با اقبال عمومی بالا برای همه ممکن است نتیجه یکسانی نداشته باشد و عده ای موفق شده و گروهی نیز با بی علاقگی در آن رشته تحصیل کنند.

انتخاب رشته موضوعی شخصی است و برای هر دانش آموز با دیگری متفاوت می باشد. شرایط خانوادگی، علاقه به درس هایی خاص و توانایی در زمینه ای ویژه دست به دست هم می دهند که این انتخاب را فارغ از هر گونه تقلید از دیگری، برای دانش آموز به طور جداگانه انجام داد.

پرسش:

من دهم هستم و الان که امتحانات ترم اول شروع شده نمراتم خیلی بد شدن. نمیدونم باید چیکار کنم؟ شما بگید چیکار کنم؟ ممنون

 پاسخ:

همین که متوجه ضعف خودت شدی و دنبال برطرف کردن این ضعف هستی، یعنی قدم اول رو برداشتی. آفرین! نا امید نباش و اصلا احساس نکن که تو نمی تونی! باید تلاش کنی. تلاش زیادی هم باید انجام بدی.

احتمالا تو عادت به زیاد درس خوندن نداری. باید این مشکلت رو حل کنی. توی سال اول دبیرستان باید حداقل روزی 3 ساعت مطالعه مفید داشته باشی. اگر عادت به این میزان نداری، آروم آروم زمان مطالعه ات رو افزایش بده. برای این کار سعی کن از پدر و مادرت هم کمک بگیری چون اوایلش برات سخته که ساعت مطالعه ات رو زیاد کنی.

موقع درس خوندن لب تاپ، تبلت، موبایل و … هم اصلا حتی نزدیکت هم نباشه.درس های هر روز رو هم همون روز بخون.


هنرستان

پرسش

من در پایه اول متوسطه درس میخونم. مشکل بنده این است که وقتی می خواهم درس را شروع کنم درس برایم خیلی سخت میاید و نمی توانم درس را ادامه بدهم و همیشه مجبور میشوم در امتحانات تقلب کنم. لطفا مرا راهنمایی کنید.

پاسخ

از اینکه به راحتی و صادقانه احساست را در میان گذاشتی تو را تحسین می کنم اما در عین حال نگرانی بابت این که برخی رفتارها در تو تبدیل به عادت شوند هم اعلام می کنم.

اینکه وقتی سراغ درس می روی حس می کنی با موضوع پیچیده و سختی رو به رو هستی همان احساسی است که ممکن است خیلی از ما هم داشته باشیم اما برای غلبه بر این احساس تنها راه این است که بتوانی آن را نادیده بگیری و به خودت بگویی هر قدر هم که سخت باشد می خواهم خودم آن را یاد بگیرم و به خواندن و تمرین کردن ادامه دهی. در حین مطالعه هم هر جا را که نمی دانی و مشکل در یادگیری داری بنویس و فردا پیش از امتحان آن را از دوستان و یا معلمت سوال کن.

همان قدر که ممکن است تقلب کردن به نظرت ساده بیاید و به آن عادت کنی، همان قدر هم می توانی با این راهکار یاد گرفتن و دانستن درس ها را برای خودت ساده کنی و به این شیوه عادت کنی.فقط یادت بادش در چنین مواقعی فقط گام اول سخت است. اگر قدم اول را خوب برداری و خودت را مجبور کنی در آن صورت قدم های بعدی برایت ساده و آسان می شوند.

برنامه ریزی برای شروع سال تحصیلی

پرسش

با سلام. من نوجوانی 13 ساله هستم و در مقطع متوسطه دوره اول درس می خوانم. هنگامی که در مقطع دبستان قرار داشتم در سطح مدرسه بالاترین فرد از لحاظ علمی به شمار می آمدم و با شخص خاصی رقابت نداشتم اما هنگامی که وارد مقطع بالاتر شدم دانش آموزی وارد مدرسه ما شد که از لحاظ علمی با او تقریبا برابر بودم ولی باز هم در آن سال من معمولا هم سطح ایشان قرار می گرفتم و یا از ایشان بیشتر می شدم ولی باز هم در کل مدرسه برترین دانش آموزان از لحاظ علمی ما بودیم و در عین حال هم با هم رابطه خوبی داشتیم.

اما امسال من تصمیم گرفتم که رقابت جدی با ایشان داشته باشم ولی قصد من فقط رقابت بود و نمی خواستم رابطه بین من و ایشان به هم بخورد ولی علاوه بر اینکه رابطه ما تقریبا تیره تر شده من هم احساس می کنم که از لحاظ درسی بسیار پسرفت کردم در حالی که بسیار درس می خوانم ولی باز هم نمی توانم نمره ای بیاورم که در حد ایشان باشد و یا از ایشان بالاتر باشد و همین مطالب باعث ناامیدی من شده در حالی من انگیزه بسیار زیادی برای رقابت دارم.

از اول سال تحصیلی تا به الان سعی کردم این موضوع را ریشه یابی کنم ولی به نتیجه ای نرسیدم چون که من حتی از پارسال هم بیشتر و بهتر درس می خوانم. تنها چیزی که نسبت به پارسال تغییر کرده سطح کلاسی هست که من در آن درس می خوانم. با اینکه پارسال سطح کلاسم بسیار قوی نبود ولی از امسال بهتر بود و احساس می کنم این موضوع روی من اثر گذاشته.خواهش میکنم راهنمایی ام کنید تا بهتر بتوانم درس بخوانم. 

پاسخ 

خوب است بدانی که درس خواندن در دوره های بالاتر تفاوت های بسیاری با دوره قبلی دارد و همین می تواند موجب موفقیت و یا شکست شود. مثلا در دوره متوسطه لازم است بتوانی با تکنیک بیشتری مطالعه کنی، شاید لازم باشد زمانی را برای پرسش کردن از خودت صرف کنی، وقتی را برای تفکر و تکنیک هایی از این دست.

حالا اگر فرض کنیم این چیزها را هم پیدا کنی و در خودت تقویت کنی، مهمترین مساله این است که نباید در درس خواندن موضوع رقابت هدف باشد. یادت باشد خودت هم اشاره کردی که تا پیش از این دنبال رقابت نبودی و می توانستی با آرامش درس هایت را یاد بگیری اما حالا چی؟ الان رقابت برایت هدف شده و این اشتباه است.

رقابت تنها زمانی می تواند خوب باشد که وسیله ای برای تلاش بیشتر و هدفمند شود ولی وقتی هدف تو بالا بودن از دیگری قرار گیرد در این صورت ارزش ندارد و می تواند آسیب های زیادی برایت ایجاد کند که از جمله آن از دست دادن آرامش است.

با این حساب در اولین فرصت تلاش کن تا برای خودت روشن کنی که اگر یاد بگیری و نسبت به خودت رقابت داشته باشی و هدفت این باشد که از خودت جلو بیفتی در این صورت نتیجه بهتری به دست خواهی آورد.

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها