موهایتان را با این ۵ دمنوش گیاهی تقویت کنید!

روشهای طبیعی و خانگی برای تقویت و رشد سریع مو | درمان ریزش مو با انواع دمنوش گیاهی

دلایل ریزش مو و روش های درمان آن با انواع دمنوش های گیاهی

ریزش مو معمولاً به افزایش سن مربوط می‌شود، اما می‌تواند به دلایل دیگری نیز اتفاق بیفتد. بارداری، استرس، عفونت، شیمی درمانی، بیماری شدید با تب، سیفلیس و زیادی ویتامین A مواردی هستند که موجب ریزش مو می‌شوند.

اگر در حال حاضر به این دلایل یا هر دلیل دیگری، ریزش مو را تجربه می‌کنید، باید بدانید که مصرف برخی چای‌های گیاهی می‌تواند باعث کاهش سرعت و یا معکوس شدن روند ریزش مو شود.

با این که شواهد کافی برای مؤثر بودن استفاده از برخی گیاهان دارویی برای درمان ریزش مو وجود دارد اما قبل از استفاده از هرگونه دمنوش با پزشک خود مشورت کنید.

بابونه

جین ولنت، نویسنده کتاب آروماتراپی، توصیه می‌کند پوست سر خود را با دم‌کرده‌ گل بابونه به خوبی شستشو دهید تا روند ریزش مو معکوس شود! برای ساخت این دمنوش به یک لیتر آب جوش و یک مشت گل بابونه نیاز دارید. گل‌ها را به مدت 20 دقیقه بگذارید که در این آب جوش بماند تا دم بکشد.

سپس این دم‌کرده را صاف کرده و بگذارید تا خنک شود. پس از شستن موهای خود، دم‌کرده‌ بابونه را روی مو و پوست سر خود به خوبی بمالید. پس از آن نیازی نیست بابونه را از روی سر بشویید.
بابونه برای کودکان و کسانی که دارای پوست حساس هستند، به اندازه کافی ملایم و ایمن است، به این معنی که شما می‌توانید بدون نگرانی این درمان گیاهی را روزانه تکرار کنید.

مریم‌گلی

مریم گلی یک درمان سنتی متداول برای جلوگیری از ریزش مو و از دست دادن حافظه‌ ناشی از افزایش سن است. مریم گلی را به دو صورت می‌توان برای تقویت مو استفاده کرد؛ هم به صورت موضعی و هم به صورت نوشیدن دمنوش آن.

روش استفاده از مریم گلی به صورت موضعی: بدین منظور در یک لیتر آب در حال جوش حدود 30 گرم برگ مریم گلی ریخته و بگذارید 30 تا 45 دقیقه در آن خیس بخورد و یا به عبارتی دم بکشد. سپس با آن مو را شستشو دهید.

روش استفاده از مریم گلی به صورت دمنوش

برای آماده کردن دمنوش روزانه این گیاه، یک قاشق غذاخوری برگ خشک شده‌ گیاه مریم گلی را در یک فنجان آب جوش ریخته و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد و در صورت تمایل آن را با کمی عسل شیرین کرده و نوش جان کنید. در دوران بارداری از این گیاه دارویی استفاده نکنید.

گیاه گزنه

ریزش مو ممکن است به علت کمبود مواد معدنی رخ دهد، که این کمبود می‌تواند یا در نتیجه‌ یک رژیم غذایی فقیر ایجاد شود و یا مشکل جذب مواد معدنی وجود داشته باشد. بر طبق "دایره المعارف گیاهان شفادهنده، گزنه ممکن است مانند یک دیورتیک در بدن عمل کند، به این معنی که ادرارآوری را تحریک کرده و به بدن در از بین بردن مواد سمی که وجودشان موجب می‌شود بدن نتواند به خوبی مواد مغذی را جذب کند، کمک نماید.

گزنه هم چنین حاوی مقادیر خوبی از مواد معدنی ضروری، از جمله آهن می‌باشد و نوشیدن دمنوش آن می‌تواند کمبودهای این مواد معدنی را جبران کند. گزنه برای اکثر افراد امن است، اما قبل از مصرف آن به صورت دارویی حتماً با پزشکتان مشورت نمایید.

آیا گیاهان دارویی و دمنوش ها بی ضرر هستند؟

به طور کلی به خاطر داشته باشید که مصرف گیاهان دارویی و دمنوش ها به صورت گه گاهی به ندرت مشکلی ایجاد می‌کند اما وقتی می‌خواهید آن‌ها را هر روز و به مقدار مشخصی مصرف نمایید حکم یک داروی گیاهی را دارد که در این صورت در اغلب موارد باید با پزشک در مورد آن صحبت کنید؛ زیرا ممکن است آن گیاه برای مسائل دیگری در بدن شما مشکلی ایجاد کند و یا این که مثلاً با دارویی که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشد.

رزماری

رزماری یک گیاه تحریک‌کننده است که به تنظیم گردش خون کمک می‌کند؛ از این رو مصرف دمنوش آن می‌تواند از ریزش مویی که به دلیل جریان خون ضعیف و نامناسب بدن باشد، جلوگیری کند.
با این که شواهد قطعی کمی در این مورد وجود دارد اما "دایره المعارف مصور درمان‌های گیاهی" به مصرف روزانه یک فنجان دمنوش رزماری برای رشد مجدد موها پس از شیمی درمانی توصیه می‌کند.
مصرف مقادیر زیاد رزماری ممکن است قاعدگی را تحریک کند، به همین دلیل از مصرف دارویی آن در زمان بارداری بپرهیزید.

جینکوبیلوبا

جینکوبیلوبا درخت بومی چین است. برگ‌های بادبزنی شکل درخت جینکو می‌تواند به تحریک گردش خون، به ویژه در مغز و سیستم عصبی کمک کند. جینکو با تقویت گردش خون به کاهش تنش عصبی و ریزش موی ناشی از استرس کمک می‎کند. افزایش گردش خون ناشی از مصرف دمنوش جینکو در پوست سر به تقویت موهای ضعیف کمک می‌کند.
جینکو ممکن است در دوزهای بالا سمی باشد، بنابراین قبل از مصرف آن باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
 

مسابقه | جوایز ارزنده | سایت نوجوان ها

سلامت نیوز

کاربر عزیز

چنانچه این مطلب مورد توجه شما قرار گرفت، لطفا آن را لایک کنید.

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها