اختتامیه جشنواره
دومین جشنواره ملی گلستان خوانی مجازی کودکان و نوجوانان در روز سه شنبه 28 مرداد به پایان خود رسید هرچند که شرایط بهداشتی و فراگیری بیماری کرونا اجازه برگزاری مراسم اختتامیه را در آرامگاه شیخ اجل سعدی شیرازی نداد اما برنامه به شکل مجازی برگزارشد .
دبیرخانه جشنواره ضمن تشکر از همه کسانی که در این راه زحمت کشیدند متن زیر منتشر نمود :
بیانیه :
من آن مرغ سخندانم که در خاکم رود صورت هنوز آواز می آید به معنی از گلستانم
شیرینی سخن افصح المتکلمین شیخ اجل، سعدی آن چنان که خود گفته است چنان در جان و روح فارسی زبانان ریشه دوانیده است که تصور سخن گفتن به پارسی، بدون شعر سعدی محال است . حتی در روزگار ما که فضای مجازی جایگزین بسیاری از ابزار قدیمی در جهان شده است، سعدی و آثار حکمت آمیزش حرف های زیادی برای گفتن در جهان معاصر دارند .
از این رو دومین جشنواره ملی گلستان خوانی مجازی بر آن شد تا هنرنمایی کودکان و و نوجوانان ایرانی را که به شیرینی حکایت های گلستان را بازگو می کنند را در معرض نمایش همگان قرار دهد و به این ترتیب مشوقی باشد برای حفظ، خواندن و درک مفاهیم کتاب گلستان، که گوهر بی نظیر ادب پارسی است .
فرخوان
دومین جشنواره ملی گلستان خوانی مجازی کودکان و نوجوانان، در بهمن ماه سال 1398 توسط مؤسسه مشاعره وخلاقیت حدیث آرزومندی شیراز با همکاری مرکز سعدی شناسی و سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز برگزار گردید.
فراخوان جشنواره از 12 بهمن ماه در شبکه های اجتماعی منتشر شد. در ادامه نشریه اینترنتی نوجوان ها، مرکز پژوهشی ادبیات تحلیلی و تطبیقی اِسراء و اداره کل آموزش و پرورش استان فارس نیز در کنار جشنواره قرار گرفتند.
دومین جشنواره ملی گلستان خوانی مجازی کودکان و نوجوانان مجددا، دریکم اردیبهشت ماه 1399 همزمان با روز بزرگداشت مقام شیخ اجل، سعدی شیرازی رسما رونمایی گردید. جشنواره در این مدت توسط نشریات و سایت ها در سراسر کشور اطلاع رسانی شد.
آثار رسیده
درطی برگزاری جشنواره بیش از 700 اثر ، در 4 گروه سنی:* خردسالان * ابتدایی دوره اول * ابتدایی دوره دوم و *متوسطه اول و دوم به دبیرخانه جشنواره ارسال شد . کودکان و نوجوان سه تا 17 ساله بیش از 60 شهراز20 استان کشور؛ آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمودند.
آثارارسالی به مرور از طریق صفحه های موسسه حدیث آرزومندی دراینستا گرام، سایت آپارات و روبیکا، سایت سازمان فرهنگی شهرداری شیراز، مرکز سعدی شناسی و نشریه اینترنتی نوجوان ها در معرض دید همگان قرار گرفت و با استقبال گسترده ای مواجه شد.
داوری آثارجشنواره ملی گلستان خوانی :
داوری آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، در سه بخش مجزا از یکم مرداد 99 آغاز شد.
بخش نخست(داوری گروه زرین ): در این بخش آثار به وسیله ی اساتید دانشگاه جناب آقای دکتر قشقایی، سرکار خانم دکتر محمدی و آقای شهمنش بررسی گردید.
در بخش دوم(داوری گروه سیمین):آثار به وسیله ی 9 نفر نوجوان منتخب از سراسر کشور بررسی شد.
دربخش سوم(بازدیدهای مردمی ): در این بخش ویدیوهایی که بیشترین بازدید رادر فضای مجازی در طول مدت برگزاری جشنواره به خود اختصاص داده بود ند بررسی شد.
سپاسگزاری :
در این جا لازم است از همراهی های صمیمانه جناب آقای دکتر جعفری مدیریت محترم سازمان فرهنگی شهرداری شیراز، جناب آقای دهقان معاون فرهنگی سازمان شهرداری، جناب آقای سبوحی مؤسس و سرکار خانم عباسی مدیرعامل مؤسسه حدیث آرزومندی؛ جناب آقای رادفر دبیر جشنواره ، خانم مستقیم مدیر اجرایی جشنواره و همچنین مدیران نشریه اینترنتی نوجوان ها، جناب دکتر راهب عارفی رئیس مرکز پژوهشی اِسراء و دکتر اسماعیلی مدیریت آموزش و پرورش استان فارس تشکر کنیم
و به ویژه از جناب آقای دکترکمالی سروستانی مدیریت محترم مرکز سعدی شناسی که با همراهی ها و حمایت های صمیمانه خود یاریگر برگزاری این جشنواره بودند کمال امتنان و تشکر را داشته باشیم. همچنین قدردان، همدلی اولیای محترم کودکان و نوجوانان شرکت کننده ی جشنواره هستیم.
دومین تجربه ی جشنواره ملی گلستان خوانی مجازی با استقبال گسترده تری نسبت به نخستین جشنواره رو به رو شد؛ و نشان داد که می توان از ظرفیت های گسترده ادبیات ایران که سرشار از مفاهیم غنی انسانی است محتوایی جذاب برای فضای مجازی ایجاد کرد و در راه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان از آن بهره گرفت؛ و شیراز به عنوان شهری که افتخار پرچم داری ادبیات فارسی را دارد می تواند بهترین جایگاه برای چنین حرکت های فرهنگی باشد.
در پایان امیدواریم این جشنواره آغاز گر راهی روشن برای شناساندن ستاره های درخشان آسمان ادب وفرهنگ ایران زمین به همه آینده سازان کشورمان باشد.
فیلم کامل اختتامیه را می توانید در کانال آپارات دومین جشنواره ملی گلستان خوانی مجازی کودکان و نوجوانان مشاهده کنید .