چه بخوریم که زخم هایمان زودتر خوب شود؟

زخم.سایت نوجوان ها (1)

بیش تر زخم‌هایی که در بدن افراد سالم ایجاد می‌شوند، در صورتی که تمیز و به دور از آلودگی نگه داشته شوند، سریعتر بهبود می‌یابند.

می دانستید رعایت نکات تغذیه ای در کنار به کارگیری اصول بهداشتی به بهبود هرچه سریع تر زخم ها کمک شایانی خواهد کرد؟

بیش تر زخم هایی که در بدن افراد سالم ایجاد می شوند، در صورتی که تمیز و به دور از آلودگی نگه داشته شوند، سریع تر بهبود می یابند. اما زخمی که در بدن یک فرد دیابتیک یا فردی با مشکلات انعقادی خون و یا افراد مبتلا به زخم بستر،ایجاد می شود، جدی تر بوده و اغلب برای بهبودی کامل نیازمند مراقبت های پزشکی است. زیرا زخم بدن این افراد به دلیل شرایط بدنی و عوارض بیماری ممکن است هفته ها و یا ماه ها زمان ببرد تا کاملا بهبود یابد. بنابراین به دلیل این که بدن برای درمان این زخم ها نیازمند انرژی، ویتامین، مواد معدنی و پروتئین بیش تری است، انتخاب یک رژیم غذایی مناسب و غنی از مواد مغذی ذکر شده در بهبودی هرچه سریع تر آن ها بسیار تاثیرگذار خواهد بود. پنج رهنمود غذایی زیر بدین منظور توصیه می شود:

مصرف کالری مناسب

گام اول، مصرف میزان کالری مناسب از یک رژیم غذایی مغذی است. این مقدار کالری باید از طریق رژیم غذایی شامل مقدار کافی پروتئین، میوه، سبزیجات، لبنیات و غلات موجود در وعده های غذایی اصلی یا میان وعده ها تامین شود تا بتواند انرژی لازم جهت ترمیم و بهبود نواحی آسیب دیده و زخم ها را فراهم کند.

مصرف پروتئین کافی

مصرف مقدار کافی پروتئین عامل مهم دیگری در زمینه بهبود زخم هاست. سعی کنید هر وعده غذایی اصلی شما در طی روز حاوی ۲۰ تا ۳۰ گرم پروتئین، و هر میان وعده حاوی ۱۰ تا ۱۵ گرم پروتئین باشد. یک قطعه مرغ آب پز شده، گوشت قرمز و یا یک تکه ماهی به وزن تقریبی ۹۰ تا ۱۰۰ گرم، دارای ۲۵ تا ۳۰ گرم پروتئین است که میزان پروتئین لازم در هر وعده غذایی را تامین خواهد کرد. یک عدد تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و حدود ۳۰ گرم پنیر، هر کدام دارای ۶ تا ۷ گرم پروتئین هستند و یک فنجان شیر یا ماست کم چرب نیز حاوی ۸ گرم پروتئین است که مصرف این مواد نیز به عنوان میان وعده پروتئین لازم برای بدن را فراهم خواهند کرد.

مصرف آب کافی

با نوشیدن مقدار کافی آب و نوشیدنی های بدون قند و طبیعی مانند چای، قهوه، آب میوه و شیر بدن خود را آب رسانی کنید. این کار از خشکی پوست جلوگیری کرده و به التیام سریع تر زخم ها کمک می کند.

مصرف ویتامین لازم

بعضی از زخم ها ممکن است برای بهبودی نیاز بیش تری به برخی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی داشته باشند. در این صورت باید پس از مراجعه به پزشک و یک متخصص تغذیه از میزان ویتامین و مواد معدنی لازم جهت بهبود کامل زخم، آگاهی یافته و طبق تجویز آن ها از مکمل های مناسب در کنار رژیم غذایی استفاده کنید.

برای افراد دیابتیک، که به علت عدم کنترل بیماری دچار زخم دیابت- که معمولا در پاها ایجاد می شود و هفته ها و یا ماه ها بهبودی آن ها طول می کشد- شده اند کنترل سطح قند خون یکی از بهترین راه های جلوگیری و درمان این زخم هاست. این افراد برای کنترل سطح قند خون خود باید حتما با مشورت پزشک تحت درمان های دارویی با داروهای کاهش دهنده و تثبیت کننده قند خون قرار گیرند.

yjc.ir

یادداشت سردبیر:

با تشکر فراوان از خانم مهسا شریفیان مقدم از اعضای فعال تحریریه که این مطلب را برای ما ارسال کرده اند.

کاربر عزیز

چنانچه این مطلب مورد توجه شما قرار گرفت، لطفا آن را لایک کنید.

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها