«موزه متروپولیتن» یکی از بزرگترین و مشهورترین موزههای جهان در ایالات متحده آمریکا است. این موزه در مرکز شهر نیویورک و در مجاورت ضلع شرقی سنترال پارک قرار دارد که در فوریه سال 1870 میلادی افتتاح شده است.از این موزه با عنوان «the Met» یاد میشود که کوتاه شده نام کامل این موزه بوده و از «the Metropolitan» گرفته شده است. موزه متروپولیتن در سال 2016 به عنوان سومین موزه هنری پر بازدید در سراسر جهان معرفی شده است.
ساخت این موزه با همکاری چند نفر تاجر و سرمایهدار و چند نفر هنرمند و روشنفکر در سال ۱۸۷۰ آغاز گردید. دلیل ساخت آن نیز مربوط به سفر این چند نفر به پاریس بوده است که تحت تأثیر شهر و موزهها قرارگرفته بودند و همین سفر باعث گردید تا موسسه ملی و گالری هنر در نیویورک افتتاح شود، بدینطریق هنر را به امریکا وارد کردند. علاوه بر آن، هدف از تأسیس این موزه نگهداری یک موزه و کتابخانه هنر است که بهمنظور تشویق و توسعه مطالعه هنرهای زیبا، توسعه دانش عمومی و آموزشهای مردمی بوده است. این موزه در سال ۱۸۷۲ میلادی ساختهشده و با اینکه از ساخت این موزه بیش از صدسال میگذرد، اما هنوز با قدرت تمام پابرجاست و بهصورت ایمن گردشگران میتوانند بازدید کنند.
بخشهای مختلف این موزه شامل آثار هنری اروپای دوران قدیم، مصر باستان، انواع نقاشی و مجسمه، شاهکارهای اروپایی و کلکسیونی بزرگ از هنر مدرن و آمریکایی است، همچنین این موزه داراییهای زیادی از هنرهای آفریقایی، اسلامی، آسیایی و بیزانس را در خود جای داده؛ مجموعهای از آلات موسیقی، پوشاک، جواهرات، اسلحه و زره از دیگر بخشهای این موزه است.
یکی از مهمترین بخشهای این موزه که بازدیدکننده بالایی نیز دارد مجموعه بزرگ و نادری از تاریخ اسلام و ایران باستان است؛ تندیس نقرهای گاو نشسته، تُنگ دسته گربهای، کاسه زرین میخینگار، بشقاب شکار قوچ، تکوک شیر غران، دیگچه دهان لولهای با سه پایه، سنگنگاره پیشکشآوران تخت جمشید، کلاهخود پرنده و سه پیکر و … از آثار ایران باستان این موزه هستند
تندیس نقرهای گاو نشسته 2900تا 3100 سال پیش ازمیلاد محل اکتشاف جنوب غرب ایران
تندیس سر یک شاهزاده سلجوقی قرن دوازده میلادی
لباس رزم ایرانیان نیمه قرن 15 میلادی
شطرنج و مهره های آن درقرن دوازدهم میلادی
قالی اصفهان ساخته شده از پنبه ابریشم و فلز متعلق قرن 17 میلادی
جام طلایی به شکل حیوان از دوره ی هخامنشیان
صفحه ای از کتاب مجمل التواریخ والقصص
سرنای خاتم کاری شده اواخر قرن 19 میلادی