یک دندانپزشک با بیان این که سفیدی و “لمینت” دندان ظاهر کار است، گفت: برای انجام لمینت، دندانها آسیب بسیاری میبینند و سالها بعد میزان این آسیبها که بر اثر تراش دندان ایجاد شده برای فرد قابل مشاهده خواهد بود.
دکتر شاهرخ رسولی تبار، با بیان این که لمینت عمدتا جنبه زیبایی دارد، گفت: در برخی موارد از لمینت برای امور درمانی هم استفاده میشود، مانند زمانی که دندانهای فرد بر اثر استفاده بسیار از سیگار تیرهرنگ شده باشد و یا فرد دچار پوسیدگی شدید مینای دندان شده و بخواهد این پوسیدگی را بپوشاند.
وی با اشاره به وجود دو شیوه لمینت، گفت: در یک شیوه از مادهای به نام “کامپوزیت” استفاده میشود که برای استفاده آن دندان به میزان کمی تراش میخورد، اما مشکل این نوع لمینت این است که بعد از مدتی دندانها مجددا تغییر رنگ میدهند و برای بهبود نمای ظاهری دندان، نیاز به بازسازی است.
مطالب مرتبط:
سفید شدن دندان ها با این مواد غذایی
وی افزود: در شیوه دیگر لمینت از پوشش سرامیکی استفاده میشود که ابتدا دندانها را قالب گرفته و بر اساس آن پوشش سرامیکی میسازند و این پوشش بر روی دندانها قرار میگیرد.
رسولی تبار با بیان این که در این روش دندان تراش بیش تری داده میشود، گفت: در این روش در حالی که ثبات رنگ بیش تری وجود دارد، اما آسیب بسیاری به دندانها وارد میشود.
وی یادآور شد: ثبات رنگ دندان در این روش در صورت رعایت موارد بهداشت دهان و دندان، عدم مصرف سیگار و پرهیز از مصرف برخی خوراکیها، نهایتا دو تا سه سال خواهد بود و بعد از این مدت باید فرد مجددا مراجعه کرده و دندانها دوباره قالب گرفته شود و پوشش جدید بر روی دندانها کار گذاشته شود.
این دندانپزشک افزود: در این روش ملاحظات خاصی در نوع تغذیه فرد اعمال میشود و فرد باید رژیم غذایی خود را تعدیل کرده و بیش از حد به دندانها فشار نیاورد و از طرفی کار لمینت در هر دو شیوه باید توسط متخصص متبحر انجام شود تا بتوان نتیجه مطلوب را به دست آورد.
رسولیتبار با اشاره به مضرات لمینت برای سلامت دندانها، گفت: در لمینت دندانها تا حدی زیادی بر اثر تراش آسیب میبیند و در هر بار بازسازی لمینت، این آسیبها بیش تر میشود.
وی تصریح کرد: شاید با انجام لمینت، دندانها ظاهر زیبایی پیدا کنند، اما این ظاهر قضیه است و در اصل آسیب بسیاری به دندانها وارد شده که در سالهای بعد قابل مشاهده است.
رسولیتبار تاکید کرد: لمینت بیش تر از این که نوعی عمل زیبایی به شمار رود، کاربرد درمانی دارد و تنها برای افرادی که نیاز جدی به این کار دارند و ظاهر دندانهای آن ها وضعیت بدی دارد، توصیه میشود.
وی با بیان این که هیچ چیز جای دندانهای واقعی را نمیگیرد، گفت: متاسفانه به دلیل تبلیغات ماهوارهای و نیز چشم و هم چشمیهایی که در جامعه وجود دارد، بسیاری از افراد بدون نیاز به لمینت برای انجام این کار اقدام کرده و دندانهای سالم خود را قربانی میکنند.
سلامت نیوز
امتیاز به این نوشته