اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها
باغ نگارستان که از باغ های تاریخی تهران است امروزه در اختیار دانشگاه تهران قرار دارد و به شکل یک مجموعه فرهنگی و تاریخی اداره می شود. قصر یا باغ نگارستان بین سالهای 1228- 1222 هـ .ق. به فرمان فتحعلیشاه قاجار با هدف ایجاد یک مرکز ییلاقی ـ حکومتی در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شد. به دلیل وجود نقاشیها و نگارههای متعددی از فتحعلیشاه و درباریان او در ساختمانهای مختلف این باغ به نگارستان شهرت یافت. این قصر ـ باغ در روزگار اولیه خود دارای وسعت زیادی بوده است. برای اولین بار مدرسه کشاورزی و بعدها اولین مدرسه هنری ایران به همت کمال الملک در این باغ راه اندازی شده است. در سال 1307 خورشیدی اعتمادالدوله قراگوزلو، وزیر فرهنگ وقت ایران، باغ نگارستان را به عنوان محل دائمی دارالمعلمین عالی درنظر گرفت. سپس نقشه ساختمان یک مدرسه عالی با رعایت سبک معماری ایرانی ـ قاجاری و اصول مدرسهسازی توسط نیکلای مارکوف (معمار پناهنده روسی) در ضلع شمالی باغ نگارستان تهیه و اجرا شد. در سال 1311 خورشیدی دارالمعلمین عالی با تغییر نام خود به دانشسرای عالی به تربیت معلم برای مدارس جدید ایران پرداخت تا این که در سال 1313 و با تأسیس دانشگاه تهران این مدرسه محل تشکیل کلاس های درس دانشکده ادبیات، برخی کلاس های دانشکده علوم و دروس عمومی دانشجویان گردید و بدین شکل این مجموعه به دانشگاه تهران پیوست.
هر چند که این باغ از ابتدا تاکنون آسیب های فراوانی دیده است اما هنوز هم دیدنی است. در این مجموعه شما می توانید موزه مکتب کمال الملک، مجموعه نقاشی های استاد اسفرجانی، مجموعه عکس های مردم نگاری روح الامینی و مجسمه های کوچک مرحوم جهانگیر ارجمند و… را ببینید.
سایت باغ نگارستان هر کدام از این مجموعه ها را با شرح، توضیحات و عکس معرفی کرده است. از بخش های جالب این سایت تصاویر مجسمه های مینیاتوری مرحوم جهانگیر ارجمند است. این استاد مجسمه ساز که همه آثارش را از یونولیت ساخته است با چنان ظرافتی تندیس های کوچکی از بزرگان تاریخ ایران و مردم کوچه و بازارخلق کرده است که هر بیننده ای را حیرت زده می کند.
در یک روز تعطیل دیدار از این باغ تاریخی می تواند روزی پر نشاط و ارزشمند را برای شما ایجاد کند اما قبل از بازدید می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را از این سایت به نشانی http://negarestan.ut.ac.ir/fa دریافت نمایید.