آیا گوشی های هوشمند امن هستند ؟

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوانها:

مجرمان سایبری ،دیگر مانند قدیم ها ، صرفا” به ویندوزهای کامپیوتر حمله نمی کنند ، بلکه توجه خود را به سمت فناوری های دیگری نیز معطوف کرده اند و تلفن های همراه در این رابطه بهترین راه برای حمله به گجت های قابل حمل هستند . ضمن اینکه اخیرا ”  شواهد زیادی از حملات فیشینگ و سرقت اطلاعات در موبایل ها یافت شده که مهاجمان توانسته اند به طور گسترده ای به پسووردها و سایر محتوای شخصی دسترسی پیدا کرده اند . براساس گزارشی از سایت آی تی ایران ، پاتریک پیترسون ، پژوهشگر ارشد امنیت در شرکت امنیتی سیسکو ، بر این عقیده است که تهدیدات امنیتی گوشی های هوشمند و نرم افزارهای موبایل در سال 2012 ، به طور محسوسی افزایش پیدا کرده اند و این مقوله در سال 2013 ، ابعاد گسترده ای به خود خواهد گرفت . به ویژه که در حال حاضر و به تدریج ، گوشی های هوشمند ( اسمارت فون ها ) در کنار تبلت ها ، جایگاه ویژه ای نزد کاربران خود ، به عنوان جایگزین کامپیوترها پیدا می کنند و از این رو ، هدف مناسبی برای اغلب تهاجمات کامپیوتری محسوب می شوند .

پیترسون ، در این گزارش ، چند راهکار مورد اطمینان برای حفظ امنیت گوشی های هوشمند بیان می کند ، که اگر شما از دارندگان این نوع گوشی ها محسوب می شوید و یا در آینده قصد خرید یکی از این گوشی ها را دارید ، قطعا” مطالعه این نوشتار برای شما مفید خواهدبود . 

قبل از اینکه پیام کوتاهی را باز کنید فکر کنید . 199653_330

ابتدا قبل از اینکه به پیامی پاسخ دهید ، ببینید چه کسی به شما پیغام کوتاه یا ایمیل را ارسال کرده است . اغلب سرقت های فیشینگ از طریق پیام های متنی آغاز می شود . اگر پیام دهنده را نمی شناسید ، بدون توجه به محتوای پیام ، عاقلانه است که به او جواب ندهید .

همیشه خارج شوید. هنگامی که کار شما با یک برنامه یا سرویس وب تمام شد ، حتما” به طور اصولی از برنامه خارج شوید یا Log Out  کنید . به عبارتی این کانال را همین طور به حال خود باز نگذارید ، زیرا به این وسیله این امکان وجود دارد تا دیگران اطلاعات شما را کنترل کنند .

از هر جایی نرم افزار دانلود نکنید.

همیشه به جایی که از آن نرم افزار می خرید یا دانلود می کنید ، توجه جدی داشته باشید . فروشگاه های مجازی معتبر یکی از بهترین فروشگاه ها می باشند . اما مراقب نرم افزارهایی که از سایت های فرعی دانلود می کنید و به ویژه نرم افزارهایی که از شما در خواستهای تائید زیادی می کنند ، باشید .

تمیز و مرتب باشید.

از شر برنامه هایی که استفاده نمی کنید ، خلاص شوید . برخی برنامه ها می توانند بعضی از انواع اطلاعات نظیر فهرست مخاطبان را کنترل کرده و به آن ها دسترسی پیدا کنند . همچنین تاکید می شود برای سیم کارت گوشی خود ، کلمه رمز یا به اصطلاح

Pincode ایجاد کنید ، تا اگر تلفن همراه شما گم شد یا به سرقت رفت ، هیچ کس نتواند از سیم کارت شما استفاده کند . توجه داشته باشید که یک گوشی هوشمند می تواند علاوه بر اطلاعاتی که بر روی سیم کارت آن ذخیره شده ، کم و بیش در حدواندازه یک کامپیوتر ، اطلاعات شخصی از قبیل اسناد متنی با فرمت های گوناگون ، ایمیل های مهم ، تصاویر و فیلم های خصوصی و … بر روی آن ذخیره شده باشد . ضمن اینکه در هر حال یک گوشی تلفن بوده و با شما این طرف و آن طرف می رود و بیش از یک کامپیوتر ، احتمال سرقت و یا گم شدن آن وجود دارد . پس حتما” برای سیم کارت خود ، از پین کد استفاده کنید ، برای ورود به گوشی هم کلمه رمز بگذارید ، برای کارت حافظه خارجی خود هم رمز بگذارید . این کارها بسیار ساده است . اما ایمنی اطلاعات شما را تضمین می کند . حال اگر گوشی شما دزدیده شد و یا آن را گم کردید ، یابنده  نمی تواند از اطلاعات سیم کارت استفاده کند ، چون پین کد می خواهد . ضمنا” نمی تواند وارد محیط گوشی شما شود ، چون برای ورود به گوشی ، نیاز به رمز عبور دارد . کارت حافظه نیز برای وی قابل استفاده نیست . حتی اگر کارت حافظه ی شما را هم از روی گوشی بردارد و برروی گوشی دیگری نصب کند ، باز هم راه به جایی نخواهدبرد و نهایتا” ناچار است برای استفاده از این کارت ، آن هم صرفا” به عنوان یک فضای ذخیره سازی ، آن را فرمت کند . پس دیگر به تصاویر ، اسناد و فیلم ها و سایر اطلاعات شما هم دسترسی نخواهد داشت .

نکته مهم : لطفا” در این رابطه ، از رمزهای ساده مثل ، 0000 و 1234 یا سال تولد و … استفاده نکنید ، زیرا به آسانی قابل حدس زدن هستند .

بلوتوث در کمین است

بلوتوث می تواند بی نظیر باشد ، اما می تواند شما را به درد سر نیز بیاندازد و اطلاعات شخصی شما ممکن است مورد دسترسی و آسیب قرار گیرد . اگر شما از بلو;lklkتوث استفاده می کنید ، اتصال خود را بایک رمز طولانی و امن تر به جای استفاده از یک PIN کوتاه محافظت کنید . شک نکنید که موبایل های هوشمند در رابطه با بلوتوث و نفوذ وهک از این طریق ، بسیار حساسند .

همه جا از Wi – Fi استفاده نکنید

جای تعجب نیست که بسیاری از هکرها از Wi – Fi  hotspot های عمومی برای استراق سمع و کلاهبرداری استفاده می کنند . زیرا هکرها می دانند که بسیاری از مردم ممکن است از یک رمز عبور یا پسوورد یکسان و مشابه در سایت های مختلف و برای کاربردهای مختلف استفاده کنند ؛ از ایمیل گرفته تا حساب بانکی و سایر حسابهای کاربری . پس در این مورد دقت داشته باشید که ارتباطات بی سیم مانند وای فای و وایمکس و امثال آن ، درکنار راحتی و لذتی که دارند ، بسیار خطرناک و قابل استراق سمع و نفوذ می باشند . ( البته در اینجا منظور استراق سمع ، گوش کردن پنهانی به مکالمات شما نیست ، هرچند که این کار هم امکان پذیر است ، بلکه در اصل منظور کشف رمز و کلمه عبور شما می باشد که اگر پسوورد یکسانی برای کارهای مختلف خود داشته باشید ، آنگاه کافیست که یک هکر ، فرضا” پسوورد ایمیل شما را به دست بیاورد تا به وسیله آن ، به سایر سرویس های شما نیز دسترسی پیدا کند ) . بنابراین بار دیگری که به کافی شاپ یا رستورانی رفتید ، در مورد چیزی که به اشتراک می گذارید خوب فکر کنید ، یا اگر می توانید ، کمتر و یا بادقت بیشتری از شبکه اینترنت بی سیم تلفن همراه خود در مکان های عمومی استفاده کنید .

به روزرسانی های امنیتی گوشی خود را جدی بگیرید

سرزدن به وب سایت ها با مرورگر گوشی هوشمندی که تاریخ اعتبار آن گذشته ، می تواند شما را در معرض آسیب قرار دهد . در حقیقت توصیه می شود همیشه به روزرسانی های امنیتی گوشی خود را جدی بگیرید . آنها واقعا ” به شما کمک می کنند ، زیرا با یک مرور گر قدیمی و تاریخ گذشته ، می توانید به راحتی مورد حملات فیشینگ قرار گیرد .

فیشینگ 

فیشینگ ( Phishing ) یا سرقت آنلاین ، در عمل به صورت کپی دقیق رابط گرافیکی یک وب سایت معتبر مانند بانک های آنلاین انجام می شود . ابتدا کاربر از طریق ایمیل و یا آگهی های تبلیغاتی سایت های دیگر ، به این صفحه قلابی راهنمائی می شود . سپس از کاربر درخواست می شود تا فرضا ” اطلاعاتی را مانند اطلاعات حساب بانکی که مهم و حساس باشد ، آن جا وارد کند . بدینوسیله در صورت گمراه شدن کاربر و وارد کردن اطلاعات خود ، فیشرها به اطلاعات شخص دسترسی پیدا می کنند .

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها