اختراعات مهم دنیا زندگی مردم را تغییر دادند. اختراع وسایلی مانند تلفن، بی سیم، امواج تصویری یا همان تلویزیون و اتومبیل ناگهان شکل زندگی مردم را با آنچه پدرانشان تجربه کرده بودند متفاوت کرد و همین سرآغازی شد برای یک جهان جدید با مردمانی جدید. 

تا هزاران سال، اخبار به نقاط دوردست فقط از طریق پیک و قاصد به مقصد می رسید. تازه در اواسط قرن ۱۹ میلادی، ابداع فنون سریع تر و مطمئن تر خبررسانی مثل تلفن آغاز شد. در این زمان، به ذهن انسان رسید که برای انتقال اخبار از کابل و سرعت انتقال غول آسای الکتریسیته – که برابر سرعت نور ( ۲۹۹۷۹۶  کیلومتر بر ثانیه ) است – استفاده کند.

در سال ۱۸۷۶ میلادی، گراهام بل نخستین بار موفق شد انسان را به شیوه ای مفهوم و با دستگاهی انتقال دهد که به نام تلفن می شناسیم. او اختراع نخستین تلفن را به نام خود به ثبت رساند. تلفن از اختراعات مهم بشری است.

t اختراعات مهم

صوت بی سیم 

گام بعدی، انتقال صوت بدون سیم، یا به شیوه رادیویی بود. هاینریش هرتس آلمانی ثابت کرد امواج الکترومغناطیس وجود دارند. وی گفت این امواج می توانند بدون سیم، از طریق هوا منتقل شوند. سپس گولیلمو مارکونی ایتالیایی اولین آزمایش تلگراف بدون سیم را آغاز کرد. او در سال ۱۸۹۷ توانست از فراز کانال مانش میان فرانسه و انگلیس، و در سال ۱۹۰۱ میان انگلیس و نیوفاندلند ارتباط رادیویی برقرار کند. و به این ترتیب صعود و شکوفایی صنایع پیشرفته ارتباطات رادیویی آغاز شد.

t اختراعات مهم

امواج تصویری یا تلویزیونی

انتقال امواج تصویری – یا تلویزیونی – در سال ۱۹۳۱ با اختراع ایکونوسکوپ آغاز شد. ایکونوسکوپ نوعی لامپ الکترونیکی ویژه دوربین های تلویزیونی است (که امروزه دیگر کاربرد ندارد). مخترع این وسیله ولادیمیر ازووریکین روسی است که در آمریکا فعالیت می کرد.

امروزه ما می توانیم به شیوه بی سیم و به وسیله رادیو و تلویزیون با سراسر زمین، و به وسیله ماهواره ها تا اعماق فضا ارتباط برقرار کنیم. ماهواره تل استار از سال ۱۹۶۲ این امکان را فراهم کرد که تصاویر رنگی تلویزیونی نیز به هر نقطه از زمین ارسال شوند.

اختراعات مهم ؛ اتومبیل

این موتور سیکلت چوبی اختراع گوتلیب دایملر، ساخته ۱۸۸۵، جد همه اتومبیل های امروزی است. ظرفیت پیستون این موتور ۲۵۰ سانتی متر مکعب، توان آن ۳۶۸ وات (۵ /. اسب بخار) و سرعت آن ۱۲ کیلومتر در ساعت بود. موتور دایملر به جای شمع لوله پلاتینی کوچکی داشت که به درون سیلندر راه یافته بود و چراغی بونزنی آن را در حد التهاب گرم می کرد.

اختراعات مهم

اولین وسیله نقلیه بنزین سوز جهان  

در سال ۱۸۸۵ دو آلمانی مستقل از یکدیگر و بدون آنکه از کار یکدیگر خبر داشته باشند، اولین وسیله نقلیه بنزین سوز جهان را ساختند؛ گوتلیب دایملر دوچرخه ای ساخت که موتور احتراقی آن ۳۸ / . کیلووات (۵ / . اسب بخار) قدرت داشت و در مانهایم، کارل بنز ارابه موتوری سه چرخه ای ساخت که آن نیز موفقیت بزرگی را از آن سازنده اش کرد. کمی بعد، نخستین اتومبیل (در زبان یونانی به معنی خودرو) های چهار چرخه با سرعت ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر در ساعت در خیابان ها و جاده ها به راه افتادند.

افزایش کیفیت موتورهای درون سوز (احتراقی)

از آن زمان به بعد، کیفیت موتورهای درون سوز (احتراقی) بهتر شد و در همه نوع وسایل نقلیه، این موتورها جای ماشین های بخار – منبع نیروی محرکه ماشین – را گرفتند. هنوز در بسیاری از وسایل و اختراعات دیگر از این نوع موتورها استفاده می شود.

موتورهای درون سوز انواع وسایل نقلیه جاده ای، قایق های موتوری، هواپیماها و ماشین های کشاورزی را به کار می اندازند و در بسیاری از ژنراتورهای قابل حمل و کوچک (ژنراتورهای دستی) کاربرد دارند – از این ژنراتورها می توان برای تامین برق هر مکانی – فقط به طور موقت – استفاده کرد.

اما به نظر می آید که موتور درون سوز دوران اوج و شکوفایی خود را پشت سر گذاشته باشد. زیرا ذخایر نفت خام، که از آن بنزین به دست می آید، نامحدود نیست و دود و گاز خروجی از این نوع موتورها هوای تنفسی ما را به شکل خطرناک و افزاینده ای آلوده می کند.

ذهن خلاق انسان ها باید به فکر ابداع موتورهایی جدیدتر، ارزان تر و مقرون به صرفه تر برای اهداف گوناگون باشد.

اختراعات مهم

نمونه آزمایشی c111 iv از مرسدس بنز

نمونه آزمایشی c111 iv از مرسدس بنز، از اختراعات مهم دنیای جدید است. این اتومبیل حدود ۴۲۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارد. توان آن هشت سیلندر، این اتومبیل 7 /367 کیلووات (۵۰۰ اسب بخار) است. از این نمونه، برای بررسی عملکرد اتومبیل در سرعت های بسیار زیاد، ارتقاء شکل آیرودینامیکی آن و یافتن شیوه ای برای کاهش مصرف سوخت استفاده می کنند.

نویسنده: ایروین رابین – ترجمه فرزانه کریمی

  • اختراعات مهم از آتش تا ماهواره
امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها