%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%a7%d9%87%db%8cباران ماهی پدیده ای عجیب و غریب است که هر سال در شهر «یورو»ی هندوراس اتفاق می افتد.

بعد از یک طوفان بسیار سهمگین که برای اولین بار در ماه می سال 1800 رخ داد، اتفاق بسیار عجیبی برای شهر کوچکی به نام «یورو» در هندوراس افتاد. بنا بر شواهد تاریخی طی آن توفان بارانی از ماهی بر سر شهر باریدن گرفت و از همه عجیب تر آن بود که بعد از آن ماجرا، به طور معمول این اتفاق هر ساله در همان ماه یا ماه ژوئن پس از یک توفان و رعد و برق شدید باز هم رخ می دهد.

در ابتدا طوفان آغاز شده، سپس باران شروع به بارش می کند و پس از آن ماهی های زنده از آسمان به زمین می ریزند و این در حالی است که هنوز هم بعد از برخورد به زمین بالا و پایین پریده و زنده هستند. در ابتدا همه فکر می کردند که این طوفان، ماهی ها را از آب های اطراف آورده است اما نکته بسیار عجیب این بود که این ماهی ها با ماهی هایی که در آب های مجاور این منطقه بودند، تفاوت داشتند.

این بارش به عنوان یک پدیده عجیب ثبت شده و دانشمندان و محققان زیادی به دنبال پیدا کردن دلایل منطقی پدیده راهی این منطقه شدند اما هنوز هم با گذشت سال ها دلایل کافی درباره این که چرا این پدیده رخ می دهد وجود ندارد و هنوز هم کسی نتوانسته فاصله بین دو بارش را به طور دقیق محاسبه و مشخص کند.

تا به حال باران حیوانات زیادی در سراسر دنیا گزارش شده اما در بیش تر این باران ها حیواناتی که از آسمان فرو ریخته بودند، حیوانات مرده و بی تحرک بودند. ضمن این که در تمام این موارد، پدیده بارش تنها یک بار اتفاق افتاده بود نه هر سال و آن هم در یک تاریخ مشخص اما در این مورد، ماهی ها کاملا زنده بوده و هنوز هم آبشش های شان تکان می خورد و حادثه هر سال در یک تاریخ مشخص رخ می دهد.

تئوری های باران ماهی

در سال 1823 محقق و گیاه شناسی به نام «الکساندر ون هامبولت» مقاله ای درباره فوران آتشفشانی کوه کاریهوآ یرازو در سال 1698 منتشر کرد که طبق تحقیقات او، این فوران باعث شد تا مساحتی در حدود 113 کیلومتر مربع از اطراف کشور هندوراس با گل و ماهی پوشیده شود که پس از بررسی ها مشخص شد این ماهی ها متعلق به آب های زیرزمینی بوده اند.

فرضیه دوم تنوره دریایی نام دارد. طبق این فرضیه دلیل اصلی این بارش ها گردبادهایی هستند که آب را جابجا می کنند. این تنوره ها می توانند موجودات دریایی کوچک مانند ماهی ها و قورباغه ها را در خود فرو برده و در مکان دیگری آن ها را تخلیه کنند. در بعضی موارد اگر تنوره قدرتمندتر باشد حتی می تواند آبزیان بزرگ تر را نیز از آب بیرون کشیده و جایی دورتر آنها را رها کند.

اما بسیاری از محققان این فرضیه را درباره شهر یورو رد کرده اند زیرا این ماهی ها باید بومی منطقه باشند تا بتوانند با تنوره دریایی سفر کنند اما این ماهی ها بیش تر متعلق به اقیانوس اطلس هستند. یعنی اگر تئوری تنوره دریایی درست باشد آنها حدود 200 کیلومتر در سفر بوده اند.

یکی از فرضیه هایی که بیش تر مردم منطقه به آن اعتقاد دارند این است که در افسانه های محلی و بومی منطقه گفته می شود این پدیده در واقع برکت و رحمت الهی است که توسط خدا برای منطقه فقیرنشین یورو نازل می شود و به همین خاطر بسیاری از آن ها هرگز به دنبال پیدا کردن دلیل آن نبوده و هر سال فستیوالی هم برای این پدیده برپا می کنند.

در سال 1970 گروه تحقیقاتی نشنال جئوگرافیک برای دیدن این پدیده به هندوراس رفت و از نزدیک شاهد ماجرا بود. آن ها یکی از محتمل ترین تئوری ها را عنوان کردند که آن هم وجود باران های سنگین در این منطقه بود. طبق این فرضیه، باران های سنگین، ماهی های قنات را به سطح زمین می آورد و با فشار از سطح زمین بیرون می فرستد. پس این ماهی ها از آسمان فرود نمی آیند.

فستیوال باران ماهی

اهالی منطقه پس از بارش، به جمع آوری ماهی ها مشغول می شوند تا از آن ها به عنوان غذا استفاده کنند. این اتفاق در سال های نخست برای اهالی شهر بسیار عجیب و غیرعادی بود اما پس از گذشت چند سال نه تنها عجیب نبود بلکه از سال 1998 به بعد فستیوالی هم برای این اتفاق برگزار کردند.

آن ها در این فستیوال، بارش باران ماهی از آسمان را جشن می گیرند و آن را هدیه ای از طرف خداوند می دانند. تاریخ این فستیوال در هیچ سالی یکسان نیست و به زمان بارش اولین باران ماهی در می یا ژوئن بستگی دارد. این فستیوال شامل رژه و کارناوال های مختلف می شود.

فرضیه هایی که هنوز ثابت نشده اند

باد و طوفان های شدید می توانند آب دریاها و رودخانه های مجاور را با شدت فراوان بر سر شهر بریزند که بر اثر آن ماهی ها نیز از آسمان نازل می شوند.

طبق تحقیقات نشنال جئوگرافیک، باران های سنگین می تواند با ورود به سطوح زیرزمینی، آب قنات ها را با فشار بیرون بفرستد پس ماهی ها نیز همراه با این آب در سطح شهر روان می شوند.

تنوره های دریایی در واقع همان گردبادهایی هستند که موجودات دریایی کوچک را در خود فرو برده و در مکان دیگری فرود می آورند.

برترین ها

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها