از مشاور خود چه انتظاری می توانید داشته باشید

advisor.nojavanha  (4)

advisor.nojavanha  (2)شما می توانید انتظار کسی را داشته باشید که با علاقه به دل مشغولی های شما گوش کرده و کمک می‌کند تا درک بهتری از آن ها داشته باشید و بنابراین بتوانید با راحتی و کارآمدی بیش تری با مشکلاتتان مواجه شوید. مشاورتان با جدیت به (مشکلات) شما پرداخته و مایل است شما با آزادی و به طور صریح مسائل مورد علاقه خود را مطرح سازید. مشاور از شما سؤالاتی را در مورد خودتان به صورت مستقیم و مشخص خواهد پرسید. از آنجا که مشاوران عقاید مختلفی در مورد نحوه تغییر مردم دارند، آن ها از نظر میزان صحبت کردن در جلسات، تکالیفی که از شما خواهند خواست و تمرکزشان بر موضوعات با همدیگر فرق می کنند. اگر می خواهید بدانید که در جلسات مشاوره چه چیزی خواهد گذشت به طریق مختلف در آن باره بپرسید. مشاوران مهارت یا دانش “جادویی” ندارند و نمی توانند به طور مستقیم مشکلات شما را حل و فصل نمایند. مشاور می خواهد که با شما کار کند ولی آنچه را که خودتان می توانید انجام دهید، برای شما انجام نخواهد داد. مشاور در رابطه با مسائل بیان شده از جانب شما به شدت راز دار خواهد بود و در موارد استثنایی نیز موضوع را به صورت صریح با شما در میان خواهد گذاشت.

مسئولیت های شما در مشاوره

advisor.nojavanha  (3)مسئولیت های اصلی شما در مشاوره عبارت هستند از شرکت منظم در جلسات برنامه ریزی شده، صحبت رُک و صریح در مورد آنچه که شما را رنج می دهد و انجام تکالیف منزل که توسط مشاور از شما خواسته می شود. انتظار بر این است که اگر قادر به انجام تکالیف فوق نیستید، موضوع را با مشاور در جریان بگذارید. اغلب مشاوران از شما می خواهند که چیزی جدید یا “رویکردی متفاوت” را امتحان کنید. یک چیز دیگر که مشاورتان از شما انتظار دارد این است که آماده آزمایش و تلاش برای انجام کارها باشید. بدون اینکه سعی در نتیجه گیری شتاب زده داشته باشید. همچنین انتظار می رود که در صورت حل مشکلاتتان موضوع را به اطلاع مشاور خود برسانید و البته اگر پیشرفتی نیز در خود مشاهده نکردید، مشاورتان را مطلع سازید. این موضوع بسیار مهم است، مشاورتان به شدت خواهان بهره گیری شما از مشاوره است.

مشکلات معمول در مشاوره

advisor.nojavanha  (5)یکی از گام های مشکل در مشاوره زمانی است که شما برای اولین بار یک مشاور را ملاقات می‌کنید. تصمیم به رفتن برای مشاوره، گام اول در فرایند تغییر است. وقتی این تصمیم را گرفتید ساز و کار تغییر به جریان خواهد افتاد. در فرایند تغییر نحوه تفکر، احساس یا رفتار خود، باید بکوشید تا شیوه های جدید انجام کارها را امتحان نمائید. این ممکن است شما را مضطرب یا ناکام کند. همچنین در طی مشاوره امکان دارد به این نتیجه برسید که چیزهایی که قبلاً شما آن ها را فقط به صورت مثبت یا منفی می دیدید، کاملاً متفاوت هستند. چالش یا محدودیت های مذکور نیز ممکن است در شما احساس ناکامی بوجود آورد، اما با پذیرش و تمرین متوجه می شوید که قادر به برطرف کردن محدودیت ها و نقاط ضعف خود بوده و جنبه هایی  جدید و مهیج در خود خواهید یافت.

گام های آماده شدن برای بهره بردن از مشاوره

– آماده تمرکز بر مشکل یا موضوع خاصی باشید.

_ آماده (رفتن به) جلسات مشاوره باشید.

_ به جلسات مشاوره ای خود توجه کرده و نقش فعالی در آن داشته باشید.

_ تکالیف منزل خود را انجام دهید (یا حداقل سعی خود را بکنید).

_ اگر احساس می کنید از مشاوره سود نمی برید، موضوع را به مشاور خود بگوئید.

مشاوره چیست؟

به زبان ساده، مشاوره عبارت از هر نوع ارتباطی است که در آن یک شخص به شخص دیگر برای فهم بهتر خود و حل و فصل مشکلاتش کمک می کند. دوستان و بستگان نوعی مشاوره ارائه می دهند، همین طور افراد مذهبی، راهنمایان تحصیلی، معلمان و خیلی از افراد دیگر نیز همین کار را می‌کنند. کارشناسان دفاتر مشاوره بدلیل آموزش وسیع خود در روان شناسی و رفتار انسانی مشاوره هایی متفاوت با دیگران ارائه می دهند.  آنها تجربه های وسیعی در ایجاد روابط متقابل و رویارویی با مشکلات مختلف دارند.

مترجم مجید محمود علیلو

منبع: سایت مشاوره  

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

یک پاسخ

  1. من از تمامی مشاوران انتظار دارم که حرف های رویایی نزنن یه چیزی بگن که بشه عملیش کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها