فرشته نایکی الهه ای ایرانی یا رومی 

فرشته نایکی الهه ای ایرانی یا رومی 

شهر باستانی افسوس که امروزه بقایای آن در ترکیه قرار گرفته است و یکی از جاذبه های مهم توریستی این کشور به شمار می رود شهری است که 133 سال قبل از میلاد مسیح بنا شده است و بعد از شهر رم  مهم ترین شهر امپراطوری روم به شمار می رفته است. معبد عظیم آرتیمس که یکی از عجایب هفتگانه دنیا به شمار می رود. در همین شهر افسوس واقع بوده است. تصویر زیر یکی از حجاری های باقیمانده از این شهر است که فرشته نایکی الهه پیروزی را بر درگاهی نشان می دهد که حلقه ای بر دست دارد نوع لباس و پوشش این الهه همان پوشش زنان رومی است.

 

فرشته نایکی

اما در همان دوران و در زمان رقابت ساسانیان و رومیان بناهای طاق بستان کرمانشاه نیز ساخته شده اند. در گوشه های طاق بستان نیز تصویری از فرشته نایکی دیده می شود که شاید نشانه از تاثیر گذاری فرهنگ رومیان در فرهنگ ایرانیان باشد اما نکته قابل توجه نوع پوشش این فرشته در طاق بستان است که مانند زنان ایرانی با لباسی زیبا و کاملا پوشیده به تصویر کشیده شده است.
فرشته نایکی

در اسطوره‌شناسی یونانی، فرشته نایکی  ایزدبانویی است که پیروزی را در هر زمینه‌ای از جمله هنر، موسیقی، جنگ و دو و میدانی نشان می‌دهد او اغلب در هنر یونانی به‌ شکل پیروزی بالدار در حال پرواز به تصویر کشیده می‌شود؛ با این حال، زمانی که او به‌عنوان ویژگی خدایی دیگری مانند آتنا به تصویر کشیده می‌شود می‌تواند بدون بال نیز به عنوان «پیروزی بدون بال» ظاهر شود.در ادبیات یونانی فرشته نایکی به عنوان ویژگی و خدمتگزار خدایان زئوس و آتنا توصیف می‌شود.

فرشته نایکی
نقش برجسته نایک بر ستون تراژان

 

فرشته نایکی
مجسمه برنزی نایک، قرن دوم. پس از میلاد لنده موزه بن

 

فرشته نایکی
نقش برجسته نایک در یک پیروزی، 41-54 پس از میلاد، کوردوبا

 

فرشته نایکی
نقش برجسته آگوستوس با نایک در زیر، 41-54 پس از میلاد، کوردوبا.
1/5 - (1 امتیاز)
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها