اگر کسی مرجع تقلید نداشته باشد آیا اعمال عبادی او باطل است؟

اگر کسی مرجع تقلید نداشته باشد آیا اعمال عبادی او باطل است؟

اگر کسی مرجع تقلید نداشته باشد

بسیاری از نوجوانان پرسیده اند :اگر کسی مرجع تقلید نداشته باشد آیا اعمال عبادی او مثل نماز و روزه و… باطل است؟ کدامیک از اعمال فرد در صورت نداشتن مرجع تقلید پذیرفته نمی‌شود؟

پاسخ

در ابتدا باید بدانیم  که در برخی از مسائل شرعی اختلاف فتواهایی وجود دارد. به این معنا که گاهی فهم متخصصین (مراجع معظم تقلید) از منابع دینی متفاوت شده لذا حکم شرعی هم تغییر پیدا می‌کند، البته باید دانست احکامی که خداوند برای مسلمانان قرار داده اختلافی ندارد، اما به این دلیل که در زمان غیبت امام زمان (عج) هستیم و درنتیجه خودمان باید به مرتبه‌ای برسیم که احکام را از منابع آن استخراج کنیم، تفاوت‌هایی بوجود می آید.

اما اگر کسی مرجع تقلید نداشته باشد، اعمال او در دو صورت پذیرفته خواهد شد:

۱- در صورتی که اعمال او چه در زمینه واجبات و چه محرمات، با احکامی که خداوند برای مسلمانان قرار داده مطابقت داشته باشد.

۲- و یا با فتوای مرجعی که باید از او تقلید کند مطابقت داشته باشد.

اگر مرجع تقلید نداشته باشیم

چه کار باید کرد؟

وظیفه فعلی شما این است که الآن از مجتهدی که اعلم باشد ،تقلید نمائید واعمال و واجبات خود را طبق فتوای او انجام دهید. چنانچه مجتهدی که از او تقلید می کنید، اعمال گذشته شما را صحیح بداند، اعمال شما صحیح است واشکال ندارد.

شناخت مراجع

مجتهد و اعلم را از سه‌ راه مى توان شناخت :
اول: خود انسان یقین کند ، مثل آن که از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد .
دوم : دو نفر عالم عادل که مى توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند ،مجتهد یا اعلم بودن کسى را تصدیق کنند ، به شرط آن که دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند .
سوم: عده‌اى از اهل علم که مى توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند ، واز گفته آنان اطمینان پیدا مى شود مجتهد یا اعلم بودن کسى را تصدیق کنند .

اگر شناختن اعلم مشکل باشد ،باید از کسى تقلید کند که گمان به اعلم بودن او دارد ، بلکه اگر احتمال ضعیفى هم بدهد که کسى اعلم است وبداند دیگرى از او اعلم نیست، بنابر احتیاط واجب باید از او تقلید نماید . اگر چند نفر در نظر او اعلم از دیگران و با یکدیگر مساوى باشند ،باید از یکى از آنان تقلید کند.

مراجع تقلید

مراجعی که فعلا زنده هستند و در بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که اهل خبره هستند، به عنوان مراجعی که مردم می توانند از آنها تقلید نمایند ،معرفی شده اند، عبارت اند از: آیت الله خامنه ای،مکارم شیرازی،شبیری زنجانی ،وحید خراسان، هم چنین آیت الله سیستانی وآیت الله صافی گلپایگانی از مراجع معظم هستند .

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها