معیارهای سنجش قدرت مدیریت شما خیلی هم ساده نیستند. با این حال براساس اظهار نظر کارشناسان و تحقیقات به عمل آمده نشانههایی وجود دارند که اگر ویژگیهای شخصیتی شما براساس آن ها تعریف شوند یعنی این که شما قابلیت تبدیل شدن به یک مدیر و رییس موفق را دارید.
در این مطلب هفت نشانه از این فاکتورها ذکر شده که اگر با خصوصیات شخصیتی شما منطبق باشند یعنی شما لایق رئیس بودن هستید؛
به طور کلی مثبت هستید
تحقیقاتی که در سال 2015 انجام شده نشان میدهد افراد شاد میتوانند مدیران تاثیرگذارتری باشند.
این افراد به طور گسترده از تواناهایی تغییرات مدیریتی آگاه هستند و قدرت ارائه آن ها را دارند. این بدان معنی است که آن ها در دادن انگیزه به تیم تحت مدیریت خود توانا هستند و میدانند چطور افراد یک گروه را به لحاظ ذهنی برای فعالیت بهتر تحریک کنند و برای آن ها الهام بخش باشند.
براساس این تحقیقات مثبت بودن فاکتور به مراتب تاثیر گذارتری نسبت به برون گرایی در مدیریت است. این یک ویژگی خاص است که ما به خصوص در مدیران موفق آن را میبینیم.
البته این بدان معنا نیست که شما اگر میخواهید مدیر لایقی باشید همواره در تیم کاری خود به همه لبخند بزنید، اما به طور کلی مثبت بودن یکی از ویژگیهایی است که برای انتخاب یک مدیر میتواند کارآمد باشد.
از تغییرات نمیترسید
به نظر میرسد مدیران جوانتر نسبت به هم ترازان مسنتر خود تاثیرگذاری بیش تری دارند. این موضوع بر اساس تحقیقی که بر روی بیش از 65 هزار مدیر توسط مشاوره توسعه مدیریت انجام و هدایت شده است (زانگر ، فولک من) به اثبات رسیده.
این تحقیق میگوید مدیران جوانتر به جهت تجربه کم تر خیلی بیش تر درباره تغییرات و پیشنهاد آن ها خوش بین هستند. در واقع این مدیران جوانتر هستند که قهرمان تغییرات نامیده میشوند.
یک حوصله سر بر خوب هستید!
به لحاظ تکنیکی درباره بلوغ عاطفی صحبت میکنیم به این معنا که فرد به لحاظ احساسی به ثبات، سازگاری و وظیفه شناسی رسیده است.
در دنیا بهترین مدیران آن هایی هستند که بیش تر از این که هیجان داشته باشند ثبات دارند، بیش از این که بینظم باشند سازگار هستند و در عین حال مودب و متفکر هستند.
شاید به همین دلیل است که مدیرعامل گوگل ساندرا پیچای از موفقترین مدیران دنیا به حساب میآید.
او مدیری است که مثلا در مقایسه با استیو جایز ،خودش کم تر در مرکز توجهات قرار گرفته و دور از هیاهو تیم تحت مدیریتش را کنترل کرده است.
شاید این افراد به جهت غلبه قدرت سازگاری بر هیجان کمی حوصله سر بر باشند اما قطعا مدیران موفقتری هستند.
درستی و راستی نشان میدهید
به گفته روانشناسان یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در قدرت مدیریت درستی و راستی است. رفتار کردن به روش غیر اخلاقی که ناخودآگاه ضد تولید و بازدهی است بالاخره یک مدیر و تیم تحت مدیریتش را به ورطه نابودی میکشاند.
آنالیز مدیران و بازدهی آن ها در طول سالها براساس نظر کارمندانشان نشان میدهد آن دسته از مدیرانی که طبق نظر کارمندان خود از درصد راستی بالایی برخوردارند طی چند سال بازدهی 9.4 درصدی داشتهاند در حالی که دیگر دسته مدیران که درصد راستیشان کم بوده است فقط 1.9 درصد برگشت داشتهاند.
مدیران درستکار خودشان را در همه چیز شریک میدانند و میخواهند مورد سوال و انتقاد قرار بگیرند. آن ها مو شکافی میکنند و البته به کارمندانشان این شانس را میدهند که کار خودشان را انجام بدهند به جای این که کار آن ها را به نتیجه برسانند.
سخت کار میکنید
نتیجه سال ها تحقیقات نشان میدهد وجدان کاری یا گرایش برای برنامه ریزی و سخت کوشی یکی از فاکتورهای برجسته شخصیتی برای رسیدن به موفقیت است.
هم چنین مروری بر مطالعات سال 2002 نشان میدهد بعد از برون گرایی، وجدان یکی دیگر از فاکتورهای ظهور شخصیت مدیریتی است.
به این ترتیب مشخص است که برای تبدیل شدن به یک مدیر قابل وجدان کاری بیش از سایر شاخصهای دیگر حائز اهمیت است.
قدرت ترسیم چشم انداز آینده را دارید
نتیجه دیگری از تحقیقات (زانگر_فولکمن) میگوید یکی از مهم ترین شاخصههای تبدیل شدن به یک مدیر نوگرا و خلاق توانایی ترسیم چشماندازی از آینده است با این حال توسعه و اجرای یک چشمانداز در حرف زدن بسیار راحتتر از عمل کردن است.
در مشاورههای مدیریتی، یکی از مشکلاتی که برخی مدیران با آن مواجه هستند فقدان یک چشمانداز یا نمایی از آینده است. در واقع برخی از آن ها این قدرت را ندارند که تصویری از آن چه که باید باشد برای کارمندان خود ترسیم و یا مجسم کنند تا آن ها بتوانند شرایط را همان طور که هست درک کنند.
با این حال یکی از استراتژیهایی که مدیران بنا بر مشاوره کارشناسان میتوانند از آن استفاده کنند “ایده بزرگ” نامیده میشود. در واقع یک مدیر باید یک بیانیه بلند با محتوایی پیچیده را به یک بیانیه فوری فوتی که حداکثر در 25 کلمه یا حتی کم تر خلاصه میشود، جمع کند و چشم انداز خود را به این طریق به دیگران منتقل کند.
این بیانیه مختصر و مفید شامل سه بخش است: پیشنهاد، نتیجه و سود.
به همکارانتان احترام میگذارید
براساس تحقیقی بر روی نزدیک به 20 هزار کارمند در سرتاسر جهان مهم ترین قابلیت مدیریت برای کارمندان “احترام” است.
این تحقیق (منتشر شده در هاروارد بیزنس ریویو) میگوید کارمندانی که به آن ها احترام گذاشته میشود به نسبت آن هایی که از این احترام بهرهمند نیستند، 55 درصد بیش تر درگیر کار میشوند و 1.1 برابر بیش تر به ماندن و همکاری با سازمان خود تمایل دارند.
در همین تحقیق 54 درصد کارمندان گفتهاند احترام همیشگی را از طرف روسا و مدیران خود دریافت نمیکنند. در همین راستا این تحقیق به مدیران پیشنهاد میکند فرهنگ احترام را به عنوان یک سابقه تمدنی خلق کنند تا از آن در طول فرایند استخدام کارمندان و ارزیابی و بررسی عملکردها بهره ببرند.