با بازی هفت سنگ آشنا شویم

بازی هفت سنگ یکی از بازی‌های سنتی ایرانی است، که هنوز هم در سراسر کشور طرفدار دارد و نوجوانان شهرهای گوناگون ایران این بازی را انجام می‌دهند. جالب است بدانید هفت سنگ تنها در حد یک بازی محلی نمانده و اکنون تیم‌های ورزشی مسابقات هفت سنگ برگزار می‌کنند.

اگر شما هم دوست دارید این بازی را بکنید پس این مطلب را بخوانید تا بدانید چطور باید آن را انجام بدهید.

بازی هفت سنگ

برای شروع بازی هفت سنگ چه چیزهایی نیاز داریم؟

این بازی معمولاً با گروه‌های ۳ تا ۵ نفره انجام می‌شود. برای این بازی به هفت عدد سنگ صاف و یک توپ ماهوتی (توپ تنیس) نیاز دارید. زمین بازی هم می‌تواند حیاط خانه و مدرسه، سالن ورزشی یا حتی کوچه‌ی نزدیک خانه باشد.

بازی را شروع کنید!

ابتدا دایره‌ای روی زمین بکشید. بعد سنگ‌ها را به ترتیب از بزرگ به کوچک روی هم بچینید. اکنون به دو گروه تقسیم شوید. گروهی که قرار است بازی را شروع کند ۵ متر دورتر از سنگ‌ها می‌ایستد و گروه حریف، پشت دایره می‌ایستد.

نفر اول توپ را به طرف سنگ‌ها پرتاب می‌کند. پرتاب‌کننده‌ی توپ باید آن‌قدر مهارت داشته باشد که تعداد کم‌تری از سنگ‌ها را خراب کند. گروهی زیرک‌تر است که یک نفر از افرادش، تقریباً در فاصله‌ی کم‌تری از دایره کمین کند و هنگام ریختن سنگ‌ها، سریع بتواند آن‌ها را سر جایش باز گرداند.

در این فاصله، گروه حریف با سرعت عمل بالا باید توپ را به دست آورده و نفرات گروه مقابل را هدف بگیرند، تا مانع از چیدن مجدد سنگ‌ها شوند. اگر توپ به بازیکن‌ها اصابت کند از دور بازی خارج می‌شوند.

بازی ادامه پیدا می‌کند تا جایی که یا به نفرات حریف حمله شود، یا از دور بازی خارج شوند، یا موفق شوند سنگ‌ها را مجدد روی هم بچینند. زمانی که سنگ‌ها روی هم چیده شدند، فرد با صدای بلند می‌گوید: «هفت سنگ». امتیاز بازی تا ۷ است.

هرکس بتواند ۷ مرتبه سنگ‌های چیده‌شده را خراب کند و مجدد بازسازی کند، برنده‌ی بازی هفت سنگ شناخته می‌شود و گروه شکست‌خورده موظفند افراد گروه حریف را تا مسافتی کولی دهند.

بازی هفت سنگ

داشتن این ویژگی مهم است!

در بازی هفت سنگ چابکی افراد و مهارت در پرتاب توپ اهمیت زیادی دارد و برای هر دو گروه لازم است. گروه شروع‌کننده برای فرار به‌موقع از دست حریفان و پرتاب درست توپ، و گروه حریف این مهارت را برای خارج‌کردن نفرات گروه حریف از دور بازی لازم دارند.

تحرک و پویایی ذهن، یکی از نکات مثبتی است که در این بازی به کمک بازیکن‌ها می‌آید.

برای آشنایی بیشتر می توانیداین  انمیشین  را هم ببنید .

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها