با دلایل ریزش مو در دوره نوجوانی آشنا شوید

با دلایل ریزش مو در دوره نوجوانی آشنا شوید

پوسیدگی یا ریزش مو معمولا” چیزی است که فقط بزرگسالان باید نگران آن باشند. اما گاهی اوقات نوجوان ها نیز موهای خود را از دست می دهند. ریزش مو ممکن است نشانه ای از تغییرات یا مشکلاتی در بدن آن ها باشد، بنابراین باید جدی گرفته شود. اما ریزش مو در دوره نوجوانی چیست؟

دلایل ریزش مو در دوره نوجوانی

ریزش مو در دوره نوجوانی می تواندنشانه  بیماری باشد و یا اینکه  فرد تغذیه درستی نداشته باشد. برخی از داروها یا درمان های پزشکی (مانند شیمی درمانی) می تواند باعث ریزش مو شود .  حتی  زمانی که وسیله ای مثل کش یا تل مو، مدت زمان طولانی روی موها را بپوشاند؛ باعث ریزش مو می شود.

از دست دادن مو در نوجوانی می تواند استرس زا باشد ولی در اکثر مواقع، موقت است. معمولا” پس از برطرف شدن مشکل و اصلاح آن، مو دوباره رشد می کند.

ریزش مو در دوره نوجوانی

ساختار مو

مو از یک پروتئین به نام کراتین ساخته شده است. فولیکول محلی است که ریشه مو از آن رشد می کند و زیر پوست قرار دارد. در انتهای پایین فولیکول جایی است که رنگدانه رنگ مو یا ملانین تولید می شود.

اکثر مردم در حدود 50 تا 100 موی سر خود را هر روز از دست می دهند. این موها جایگزین می شوند. این مقدار ریزش مو کاملا طبیعی است و هیچ دلیلی برای نگرانی نیست. اگر چیزی بیش از آن را از دست می دهید، ممکن است مشکلی باشد.اگر ریزش مو دارید و نمی دانید چه چیزی باعث آن می شود، با پزشک خود صحبت کنید.  پزشک علت ریزش مو در دوره نوجوانی را تشخیص می دهد و درمان را پیشنهاد می دهد.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
نام الکتریسیته از کجا آمده است؟

ریزش مو در دوره نوجوانی

علت ریزش مو چیست؟

در اینجا برخی از چیزهایی که می تواند باعث ریزش مو در نوجوانان شود را ذکر می کنیم.

بیماری:

شرایط غدد درون ریز (هورمونی) می تواند باعث ریزش مو شود. بیماری هایی مانند دیابت کنترل نشده ،بیماری تیروئید، ابتلا به لوپوس و عدم تعادل هورمونی که در سندرم تخمدان پلی کیستیک (در دختران نوجوان) از این بیمارهای هستند.

داروها:

داروهای شیمی درمانی برای سرطان  که بیشترین علت ریختن مو می باشند. اما ریزش مو می تواند یک اثر جانبی برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان های دیگر نیز باشد. قرص های رژیم غذایی حاوی آمفتامین از این دسته اند.

ریزش مو در دوره نوجوانی

مواد آرایشی:

مواد شیمیایی مانند رنگ مو، سفید کننده، صاف کننده و یا حتی بعضی از ماسک های به ظاهر تقویت کننده مو می توانند باعث آسیب موی نوجوان ها شوند. همین امر می تواند هنگام استفاده از گرمای بیش از حد روی موهای شما (مانند استفاده از سشوار و یا اتوی مو) اتفاق بیفتد.

نکته مهم: نوع دیگری از طاسی که می تواند دائمی باشد بر اثر بستن نادرست موها اتفاق می افتد! به شیوه ای که وقتی برای بستن مو آن را به شدت می کشید، می تواند باعث ایجاد آلفای کششی شود. این کشش می تواند به طور دائمی به فولیکول های مو آسیب برساند.

احساس درد در ریشه مو یک نشانه از کشیدن بیش از حد مو است، اگر در هنگام بستن موهای خود احساس درد می کنید فورا” سبک بستن موی خود را تغییر دهید تا کچل نشوید!

 

 

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *