با زیر‌نویس یا بدون زیر‌نویس؟!

زیر نویس
زیر‌نویس فیلم

زیر‌نویس خوب یا بد؟

برای خیلی‌ها سوال است که آیا فیلم‌ها و سریال‌های انگلیسی را باید با زیر‌نویس نگاه کنند یا بدون توجه به زیر‌نویس. خوب‌است بدانیم که زیر‌نویس فیلم‌های انگلیسی هیچوقت به منظور آموزش زبان انگلیسی تهیه نمی‌شوند و قصد اصلی از تهیه آن‌ها کمک به افراد ناشنوا برای درک فیلم و سریال است! که البته در چند سال اخیر برای فهماندن داستان فیلم به افرادی که به آن زبان آشنایی ندارند، استفاده می شود.

شما باید بدون هیچ‌گونه نگرانی از متوجه نشدن گفتگوها در یک فیلم، فقط و فقط به فیلم نگاه کنید و با دقت بیشتر گوش دهید و تعداد فیلم‌ها و سریال‌هایی که می‌بینید را افزایش دهید.

listening skill

البته اگر در قسمت شنیداری زبان انگلیسی (listening skill) ضعیف هستید یا دایره لغات شما زیاد نیست، زیر‌نویس را میتوانید در بار دوم ببینید. این کار باعث می شود تا شما در بار دوم که فیلم را با زیرنویس مشاهده می کنید با معنی تعداد زیادی از کلمات و اصطلاحات روزمره انگلیسی آشنا شوید. اگر به صورت جدی بدنبال یادگیری و ارتقای سطح زبان خود از طریق دیدن فیلم به زبان اصلی هستید و اینکه دوبار دیدن فیلم نتیجه خوبی داشته باشد، پیشنهاد می شود فیلم را در بار سوم و بدون زیر‌نویس مشاهده کنید.

توجه به حالات لب بازیگران

نکته دیگر اینکه توجه کردن به حالت لب گوینده و بازیگر فیلم و اینکه چگونه به لب و زبان خود حالت می‌دهند تا کلمات را درست تلفظ ‌کنند نیز کمک بسیار زیادی به بهبود تلفظ و قدرت شنیداری شما می‌کند.

زیر‌نویس


شکل و حالت لب و زبان برای تلفظ خیلی از کلمات هم صدا در زبان فارسی متفاوت می‌باشد که باید به این نکته نیز توجه نمایید. حتی با نگاه کردن به یک فیلم متوجه خیلی اختلافات بین یک فارسی‌زبان و انگلیسی‌زبان در “زبان بدن” می‌شوید و اگر باهوش باشید میتوانید زبان بدن انگلیسی زبانان را هم یاد بگیرید.

زبان بدن

“زبان بدن” حالت‌هایی است که با آن می‌توان معنا و مفهومی مثل خشم،‌ ناراحتی، خوشحالی، موافقت، اضطراب و … را بدون حرف زدن به شخص مقابل رساند. برای مثال وقتی یک شخص فارسی‌زبان بخواهد بدون حرف زدن و فقط با تکان دادن سر خود بگوید “نه” سر خود را به سمت بالا می‌برد ولی یک انگلیسی‌ زبان سر خود را به طرفین تکان می‌دهد نه به سمت بالا.

در انتها دوباره یاد آور میشود که اکثر زیر‌نویس های فارسی به صورت کارشناسی و به هدف آموزش زبان تهیه نمی شوند. لذا برای حل این مسئله باید از فیلم ها و سریال های استاندارد و هولوگرام دار که در فروشگاه ها عرضه می شوند استفاده کرد که زیرنویس قابل اعتمادتری دارند. یا نرم افزارهای آموزش زبان که جدیداً برای ارتقای سطح شنیداری شما ساخته شده اند، استفاده کنید.

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

5 پاسخ

  1. سلام، با زیر نویس آدم نمی تونه خوب گوش بده (چون کلا حواسش به زیر نویسه). به نظرم یه بار با زیر نویس و دفعات بعدی بدون زیر نویس ببینه بهتره

  2. من به شخصه باید دفعه ی اول رو با زیرنویس ببینم و بعد از اون بدون زیرنویس
    اینجوری هم معنی هر کلمه رو متوجه میشم و هم میفهمم که کجا باید استفاده بشه

  3. sسایتتون عالیه
    من تازه این جا رو پیدا کردم هرروز میام مطلب هاتون رو میخونم
    ………
    این مطلب هم عالی عالیه

  4. من همیشه این سوال برایم پیش می آمد و واقعا نمی دانستم بالاخره با زیرنویس دیدن فیلم کار درستی هست یا نه….مرسی از مطلب مفیدتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها