بخیه هوشمندی که عفونت را اطلاع می‌دهد!

بخیه هوشمند

تیمی از محققان دانشگاه تافتز دستگاه های الکترونیک منعطف را درون بخیه ادغام کرده‌اند تا بر محل زخم نظارت کرده و اطلاعات را از طریق بلوتوث به یک دستگاه منتقل کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، بخیه‌ها از مواد مختلفی ساخته می‌شوند که می‌توانند مایعات بدن را جذب و هدایت کنند. محققان آمریکایی نخ‌های پنبه‌ای پلی اورتان منعطف را ابداع کرده‌اند که با نانولوله‌های کربنی پوشش یافته‌اند.

زمانی که این نخ‌ها در بدن موش‌ها و همچنین نمونه‌های بافت آزمایشگاهی بخیه شدند، توانستند اطلاعاتی در مورد فشار، تنش و دمای اطراف خود را جمع‌آوری و ارسال کنند. این نخ‌های بخیه همچنین قادر بودند سطوح پی‌اچ و گلوکز را که نشانگرهای اصلی برای تعیین ترمیم زخم و احتمال بروز عفونت هستند، اندازه‌گیری کنند.

به گفته محققان، زمانی که فشار به این نخ‌های بخیه پلی‌اورتان وارد می‌شد، مقاومت الکتریکی آن‌ها تغییر می‌کرد. با بررسی این مقاومت می‌توان میزان ترمیم زخم را اندازه‌گیری کرد. همچنین مقاومت نخ‌های فلزی در برابر دما تغییر می‌کند، از این رو می‌توان با نظارت بر آن‌ها دریافت که چه زمانی زخم ها داغ می‌شوند. افزایش حرارت در محل زخم نشانه عفونت است.

دانشمندان در تحقیقات خود این نخ‌ها را به یک صفحه مدار به اندازه یک کارت اعتباری متصل کردند که بر روی پوست موش ها قرار داشت. این مدار با استفاده از بلوتوث می‌توانست اطلاعات را به تلفن هوشمند یا رایانه ارسال کند. اندازه این صفحه مدار در آینده می‌تواند به اندازه یک تراشه سیلیکونی کاهش یابد.

این تحقیق در مجله Microsystems & Nanoengineering منتشر شد ه است.

امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
۵ خوردنی مفید برای کبد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *