حق و حقوق به زبان نوجوانانه؛ آشنایی با سازمان برنامه جهانی غذا

برنامه جهانی غذا

یکی از نهاد‌هایی که در زمینه‌ی حقوق افراد در تغذیه فعالیت می‌کند( برنامه جهانی غذا ) (World Food Programme (WFP است. مقر این سازمان در رم قرار دارد و از طریق 80 دفتر در کشورهای مختلف جهان در راستای اهداف خود تلاش می‌کند. این سازمان می‌کوشد به مردمی که قادر به تأمین غذای خود و خانواده‌شان نیستند کمک کند.

برنامه جهانی غذا چه فعالیت‌ها و اهدافی را دنبال می‌کند؟

این سازمان برای رسیدن به هدف خود یعنی ریشه‌کن کردن گرسنگی و سوء تغذیه فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد:

جان افراد را نجات می‌دهد و در مواقع اضطراری از امرار معاش آن‌ها حمایت می‌کند.

از گرسنگی حاد جلوگیری می‌کند.

برای آمادگی در مقابل بلایای طبیعی و کاهش اثرات آن سرمایه‌گذاری می‌کند.

زندگی‌ها و معیشت‌هایی را که در اثر جنگ یا بلایای طبیعی آسیب دیده‌اند بازسازی می‌کند.

توانایی ملت‌ها را برای مهار گرسنگی با استفاده از سیاست‌های واگذاری و خرید محلی تقویت می‌کند.

هم‌چنین تلاش می‌کند با کمبود ریز‌مغذی‌ها مقابله کند، سلامتی مادران را بهبود ببخشد و مرگ و میر کودکان را کاهش بدهد. این سازمان با بیماری‌هایی مانند ایدز هم مبارزه می‌کند.

[block id=”tabligh-matni”]

برنامه جهانی غذا هزینه‌های خود را از کجا تأمین می‌کند؟

بودجه‌ی فعالیت‌های برنامه‌ی جهانی غذا با کمک‌های بلاعوض دولت‌های جهان، شرکت‌ها و اعطاکنندگان خصوصی تأمین می‌شود.

یکی از کارهایی که این سازمان برای جلب حمایت جهانی انجام داد «پیاده‌روی جهان» است. این حرکت نمادین هر ساله در روزی خاص انجام می‌شود. هزاران نفر از مردم جهان در نقاط جغرافیایی متفاوت پیاده‌روی می‌کنند و با این حرکت نمادین خواستار حمایت از تغذیه‌ی کودکان و پایان دادن به گرسنگی آن‌ها می‌شوند.

برنامه جهانی غذا

آیا غذای کافی در دنیا وجود ندارد؟

شاید تصور کنید دلیل وجود تعداد بالای گرسنگان در جهان کمبود مواد غذایی است. اما غذا به اندازه‌ی همه‌ی انسان‌ها وجود دارد. آنچه باعث می‌شود مناطقی با کمبود غذا و سوء تغذیه مواجه باشند مشکل دسترسی به منابع غذایی و یا نبود بهره‌وری در تولید و توزیع غذا است.

ایران نیز در راستای برنامه جهانی غذا فعالیت می‌کند

ایران یکی از کشورهای مهاجرپذیر است و اکنون تعداد قابل توجهی مهاجر و پناهنده در آن زندگی می‌کنند. از آنجا که تأمین غذای مردم یک رسالت جهانی است و در همه‌ی کشورها به آن توجه می‌شود ایران نیز می‌کوشد نیازهای تغذیه‌ای پناهندگان خود را پوشش دهد و از تلاش‌های آن‌ها برای دستیابی به غذا حمایت کند.

شعاری برای روز جهانی غذا

16 اکتبر روز جهانی غذا است. این روز از سال 1981 صاحب شعار شد. اولین شعار روز جهانی غذا «غذا برای اولین‌بار می‌آید» بود. هر سال شعاری واحد برای این روز انتخاب می‌شود و سراسر جهان سال جدید را به آن شعار می‌شناسند.

برنامه جهانی غذا

 

ماهی به افتخار خوردنی‌ها!

جالب است بدانید اکتبر، ماه غذاها و خوردنی‌هاست! به جز 16 اکتبر سه روز دیگر در این ماه با غذا مرتبط هستند: اول اکتبر روز جهانی گیاهخواری است، دوم اکتبر روز جهانی حیوانات مزرعه است و دومین جمعه از ماه اکتبر متعلق به روز جهانی تخم مرغ است.

جایزه‌ای جهانی برای غذا

جایزه‌ای بین‌المللی در زمینه‌ی غذا وجود دارد که هر‌ساله در روز جهانی غذا اهدا می‌شود. این جایزه به افرادی تعلق می‌گیرد که دستاورد مهمی در حوزه‌های بهبود کیفیت، کمیت و در دسترس قرار دادن مواد غذایی در دنیا داشته باشند. مبلغ این جایزه 250 هزار دلار آمریکا است.

یاسمن رضائیان

 

[block id=”tabligh-tasviri”]

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها