جدیدترین روش های برنامه ریزی تحصیلی را بشناسید

t جدیدترین روش های برنامه ریزی تحصیلی را بشناسید

برای اینکه در درس خواندن و در آینده شغلی خود موفق شوید، باید در یک رشته مناسب تحصیل کنید. برای این کار، به اولین چیزی که نیاز دارید، یک برنامه ریزی دقیق و جامع است. اما در این میان، روش های جدیدی برای برنامه ریزی ابداع شده که باعث می شود نسبت به رقبای خود موفق تر شوید. اگر نسبت به این روش ها بی اطلاع هستید، ما شما را راهنمایی خواهیم کرد.

اهمیت برنامه ریزی در موفقیت

قبولی در یک رشته تحصیلی بسیار خوب، نیازمند تلاش و کوشش مستمر است. اما باید بخاطر داشته باشید که تنها تلاش و کوشش نیست که موفقیت شما را تضمین می کند. بلکه داشتن یک برنامه ریزی دقیق برای درس خواندن، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. نه تنها در درس خواندن، بلکه در هر کاری اگر بدون برنامه پیش بروید، قطعا شکست می خورید. زیرا شما نه می دانید که در کجای مسیرتان هستید و نه هدف دقیقی از مطالعه خواهید داشت.

انواع روش های برنامه ریزی

این روزها دیگر کسی از روش های قدیمی برای درس خواندن استفاده نمی کند. با داشتن جدیدترین روش های برنامه ریزی درسی در کنکور یا امتحانات نهایی، حرف های زیادی برای گفتن دارید. این روش ها غالبا شامل موارد زیر می شود.

  • مطالعه خودخوان در خانه
  • کلاس های کمک درسی
  • یادگیری به صورت آنلاین
  • یادگیری به صورت خصوصی

شما می توانید از تمامی این روش ها برای یادگیری مطالب درسی استفاده کنید. اما تجربه نشان داده که هر دانش آموز معمولا با یکی از این روش ها بیشتر سازگار هستید. از آنجایی که هر کدام از این روش ها، برنامه ریزی خاص خودشان را دارند، در ادامه آنها را به صورت مجزا توضیح می دهیم.

جدیدترین روش های برنامه ریزی تحصیلی را بشناسید

مطالعه خودخوان در منزل

قدیمی ترین روش مطالعه، قطعا درس خواندن در خانه است که از مدت ها پیش، دانش آموزان از آن استفاده می کنند. در این روش مطالعه، دانش آموز مطابق کتاب های درسی و یا کمکی مطالعه می کند. برنامه تست زنی، جمع بندی و به طور کلی تمام عوامل در دست شما خواهد بود. معمولا هیچ عامل مزاحمی وجود ندارد و شما تا حد زیادی می توانید کارها را مطابق میل خود انجام دهید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
چطور با نوجوان سرکش و ناسازگار رفتار کنیم؟

با این وجود، دارای معایب زیادی هم هست که شامل یادگیری ناقص، عدم امکان رفع اشکال و سطحی بودن مطالعات می شود. در واقع کسی که این سبک مطالعه را انتخاب می کند، معمولا در کنکور سراسری و امتحانات نهایی دچار مشکل می شود.

کلاس های کمک درسی

بسیاری از دانش آموزان، قابلیت درس خواندن در خانه و به صورت خودخوان را ندارند. برعکس روش قبلی، این دانش آموزان بیشتر در کلاس توان یادگیری دارند. برای همین نیاز به کلاس های کمک درسی دارند و همین موضوع نیاز به یک روش جدا برای برنامه ریزی دارد. در سال های اخیر، کلاس های کمک درسی مانند قلم چی، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.

اما چالش اصلی برای این افراد، موضوع هماهنگی و تطبیق با برنامه های کلاسی بوده است. در واقع، دانش آموزان باید طوری برنامه ریزی کنند که یک زمان برای حضور و یک زمان برای جمع بندی مطالب، در نظر بگیرند. تصور کنید که به همان اندازه که درگیر مدرسه هستید، باید در کلاس های کمک درسی هم شرکت کنید. پس بهتر است که یک برنامه دقیق و حساب شده برای حضور کامل در کلاس ها بچینید.

یادگیری آنلاین مطالب درسی

شاید تا قبل از اپیدمی کرونا و ظهور کلاس های آنلاین، کسی از این سبک برگزاری کلاس آشنا نبود. اما حالا به یک سبک جدید و ایده آل برای بسیاری از دانش آموزان تبدیل شده است. روش برنامه ریزی برای یادگیری آنلاین، به این صورت است که فعالیت های خود را وابسته به داشتن لپ تاپ و یا گوشی همراه کنید. به عبارت دیگر، شما باید فعالیت های خود را طوری تنظیم کنید که در ساعت های کلاس، از لپ تام و یا گوشی دور نشوید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
وقتی محمد اصفهانی نوجوان بود

به طور مثال، اگر کلاس درسی شما در ساعت ۶ عصر می باشد، برنامه ورزشی کاملا در خدمت این موضوع باشد. در واقع، این برنامه های دیگر هستند که در خدمت کلاس های درسی خواهند بود. در مجموع، فراموش نکنید که کلاس های درسی در اولویت اول شما هستند. یعنی هر برنامه دیگر، طوری تنظیم می شود که نیم ساعت قبل از شروع کلاس در منزل باشید.

برنامه ریزی برای تدریس خصوصی

شاید استفاده از این روش آن هم به صورت مطلق را کمتر کسی انجام دهد. اما به هر حال یک روش خاص برای یادگیری درس ها است که برای آن باید یک برنامه ریزی مجزا داشته باشید. در این شرایط بهتر است که زمان مطالعه خود را به سه بخش تقسیم کنید. این بخش ها شامل قبل از حضور مدرس، زمان کلاس و مرور بعد از تدریس می باشد.

هدف از مطالعه قبل از حضور مدرس این است که شما با ذهنیت کاملا ناشناخته در کلاس حاضر نشوید. زمان مطالعه بعد از آموزش خصوصی هم برای این است که از یادگیری کامل مطالب درسی مطمئن شوید. پیشنهاد ما این است که بعد از برگشتن از مدرسه یک روخوانی ساده انجام دهید. سپس یک زمان دیگر هم در شب در نظر بگیرید که مرور خود را انجام دهید.

روش جدید مطالعه برای آزمون سراسری

بسیاری از دانش آموزان اصلا نمی دانند که چطور برای آزمون سراسری مطالعه کنند. در این شرایط پیشنهاد می کنیم که با مشاوره کنکور حقیقت صحبت کنید تا شما را راهنمایی کند. اما چیزی که ما به شما توصیه خواهیم کرد این است که کلا زمان مطالعه برای کنکور و امتحانات مدرسه را تفکیک کنید. البته پایه تحصیلی شما هم تاثیر بسیار زیادی در این زمانبندی دارد. به این صورت که بسته به پایه تحصیلی که دارید، حجم مطالعه کنکوری و مدرسه را تنظیم کنید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
لامبورگینی از تراکتورسازی تا سوپراسپورت‌ سازی

اگر پایه دهم هستید زمان بیشتری به مطالعه روزانه برای امتحانات نهایی بدهید. در حالی که برای یک فرد پایه دوازدهم، زمان مطالعه کنکور باید بیشتر باشد. به طور کلی هر چقدر که به کنکور نزدیک می شوید، زمان مطالعه کنکوری مانند تست زنی هم بیشتر می شود.

بهترین سبک مطالعه کدام است؟

اگر به دنبال بیشترین حد موفقیت هستید، پس باید بهترین روش برنامه ریزی را هم اجرا کنید. اما سوال اصلی اینجاست که کدام روش بهترین است. راستش را که بخواهید، بهترینی وجود ندارد و شما صرفا باید به دنبال مناسب ترین روش درس خواندن بگردید. در واقع هدف اصلی این است که شما بیشترین سازگاری با مطالعات خود را داشته باشید.

بنابراین ممکن است که هر کدام از این روش ها، برای شما مناسب تر باشد. اگر یک روش مطالعه را اننخاب و بعد از آن احساس کردید که چندان سازگار نیستید حتما با یک شماور صحبت کنید. به هر طریقی که شده باید بهترین حالت درس خواندن را اجرا کنید.

سخن پایانی

برای رسیدن به موفقیت در تحصیل و درس خواندن، باید بهای آن را بپردازید. این بها، همان تلاش، پشتکار و برنامه ریزی دقیق است. بنابراین در هر شرایط و زمانی که هستید، سعی کنید که به صورت هدفمند مطالعه کنید. به ویژه اگر در ابتدای راه هستید، حتما با یک برنامه دقیق و حساب شده نیاز دارید.

این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و نشریه اینترنتی نوجوانها هیچ مسئولیتی را در این مورد نمی‌پذیرد.

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *