بهداشت قاعدگی؛نکات مهمی که دختران نوجوان باید بدانند

بهداشت قاعدگی؛نکات مهمی که دختران نوجوان باید بدانند

اولین و البته مهم‌ترین نشانه بلوغ در دختران، آغاز قاعدگی است. قاعدگی نه‌تنها می‌تواند خبر از بزرگ و بالغ شدن دختران عزیز سرزمینمان داشته باشد، بلکه می‌تواند نوید مادر شدن را نیز به آن‌ها بدهد. در این میان اما نکته بسیار مهمی که وجود دارد، داشتن اطلاعات کافی درباره این رخداد خوش است.

بهداشت قاعدگی بسیار اهمیت دارد و دختران جوان از همان سنین ابتدایی بلوغ و حتی قبل از اولین قاعدگی باید درباره آن اطلاعات کافی داشته باشند. در این مقاله از مجله نوجوان‌ها می‌خواهیم مهم‌ترین نکات مربوط به بهداشت قاعدگی را به شما دختران جوان آموزش دهیم. مطالعه این مقاله برای هر دختر نوجوان و هر مادری واجب است.

قاعدگی چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانید که قاعدگی را با نام‌های دیگری نیز می‌توان معرفی کرد؛ عادت ماهانه یا همان پریود، از دیگر اسامی قاعدگی هستند. زمانی که دیواره رحم خونریزی می‌کند، به اصطلاح می‌گوییم که فرد پریود شده است و این رخداد به آن معناست که بدن آن فرد برای باروری و تولید مثل، حاضر و آماده است.

میلیون‌ها دختر جوان در سرتاسر دنیا هر ماه دچار این پدیده می‌شوند و از همین رو می‌توان گفت که پریود شدن، طبیعی‌ترین چیزی است که ممکن است برای هر زنی اتفاق بیفتد. به همین دلیل هیچ شرم و خجالتی برای آن وجود ندارد و اصلا لزومی به پنهان‌کاری درباره آن نیست. فضای خانواده‌ها باید برای صحبت درباره قاعدگی کاملا امن باشد و حتی لازم است که پدر و برادر خانواده نیز اطلاعات کافی درباره این موضوع طبیعی اما مهم، داشته باشند.

بهداشت قاعدگی؛نکات مهمی که دختران نوجوان باید بدانند

نکاتی برای رعایت بهداشت قاعدگی

برای جذب خون ناشی از عادت ماهانه، دختران می‌توانند از طیف متنوعی از محصولات قاعدگی استفاده کنند؛ نوار بهداشتی، تامپون، کاپ قاعدگی، دیسک قاعدگی و حتی لباس زیرهای مخصوص، همگی گزینه‌های مناسبی به شمار می‌روند. مهم‌تر از انتخاب این محصولات، نحوه درست استفاده از آن‌ها و رعایت بهداشت در زمان استفاده از آن‌ها است. به همین دلیل متخصصان بهداشت توصیه می‌کنند که در زمان استفاده از محصولات مربوط به قاعدگی علاوه بر رعایت دستورالعمل مخصوص روی محصول، به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:

  • قبل و بعد از هر بار رفتن به دستشویی، حتما باید دست‌های خود را با آب و مواد شوینده تمیز کنید.
  • همچنین قبل و بعد از استفاده از محصولات قاعدگی نیز باید دست‌های خود را با آب و مواد شوینده بشویید.
  • محصولات قاعدگی استفاده شده را با دقت دور بیندازید؛ دور محصولات بهداشتی را دستمال توالت بپیچید یا آن‌ها را داخل کیسه مخصوص قرار دهید و سپس داخل سطل زباله جداگانه بیندازید. همچنین از انداختن آن‌ها داخل چاه دستشویی خودداری کنید.
  • اگر از نوار بهداشتی استفاده می‌کنید، باید مطابق با دستورالعمل مخصوص، آن‌ها هر چند ساعت یک‌بار عوض کنید. فرقی ندارد که میزان ترشح شما چقدر است، این پدها باید زود به زود عوض شوند.
  • اگر از تامپون استفاده می‌کنید باید آن را هر 4 تا 8 ساعت عوض کنید. استفاده از یک تامپون بیشتر از 8 ساعت ممنوع است و می‌تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
  • یادتان باشد که بهتر است که از تامپون‌هایی با قدرت جذب پایین استفاده کنید، اگر بدون مشکل بیشتر از 8 ساعت از یک تامپون استفاده می‌کنید، پس آن محصول قدرت جذب زیادی دارد و چندان برای سلامتی مناسب نیست.
  • اگر از کاپ قاعدگی استفاده می‌کنید، باید به صورت روزانه آن‌ها را خالی کرده و سپس تمیز کنید. بعد از اتمام دوره پریودی باید آن‌ها را ضدعفونی کنید؛ برای این کار ابتدا باید با مواد شوینده مناسب آن‌ها را تمیز کرده و سپس به مدت 2 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید.
  • اگر از لباس زیر مخصوص قاعدگی استفاده می‌کنید نیز لازم است که آن‌ها را به صورت مکرر شسته و همیشه تمیز و خشک نگه دارید.
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
با این ادویه ها بدن خود را در برابر بیماری های فصل سرد بیمه کنید!

بهداشت قاعدگی؛نکات مهمی که دختران نوجوان باید بدانند

نکاتی برای داشتن قاعدگی آسان‌تر

علاوه بر نکات مهمی که  در باره بهداشت قاعدگی در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، چند نکته دیگر نیز برای داشت پریودی ساده‌تر و آسان‌تر برای شما وجود دارد. از جمله مهم‌ترین این نکات می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • در زمان قاعدگی از لباس زیری استفاده کنید که سبک، گشاد و جنس آن خنک باشد. لباس زیرهای تنگ که پارچه‌های پلاستیکی و الیاف مصنوعی دارند می‌توانند موجب افزایش رطوبت و گرما شوند و به رشد باکتری‌ها کمک کنند.
  • بهتر است که به موقع محصولات قاعدگی خود را عوض کنید، استفاده مدام از این محصولات می‌تواند منجر به افزایش رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها در ناحیه تناسلی شوند و سلامت شما را به خطر بیندازد. همچنین احتمال بروز عفونت و التهاب نیز بیشتر می‌شود.
  • بهتر است که حداقل روزی یک مرتبه ناحیه تناسلی خود را شسته و ضدعفونی کنید. برای این کار تنها استفاده از آب خالی کافی نیست، بهتر است که از شوینده‌های مخصوص بانوان با PH مناسب استفاده کنید. بعد از شستشو نیز باید ناحیه مربوطه را خوب خشک کرده و از محصولات قاعدگی تازه استفاده کنید.
  • از دستمال توالت و همچنین نوار یا تامپون بدون عطر استفاده کنید. استفاده از محصولات معطر می‌تواند منجر به بروز حساسیت شود و همچنین PH طبیعی پوست نواحی خاص را تحت‌تاثیر قرار دهد.
  • در طول روز آب و مایعات کافی بنوشید. تامین آب بدن به اندازه کافی می‌تواند منجر به بهبود بهداشت ناحیه تناسلی شده، از بوی ناخوشایند و همین‌طور سوزش ادرار جلوگیری کند.
  • تاریخ دقیق و عادات مربوط به قاعدگی خود را زیرنظر داشته باشید، بهتر است که این چرخه را با دقت بررسی کنید و جزئیات مربوط به آن را بدانید. تغییرات غیرعادی در قاعدگی یا تغییر تاریخ آن می‌تواند به شما کمک کند که مشکلات پنهان را شناسایی کرده و به موقع برای درمان آن‌ها اقدام کنید.
  • سالانه برای چکاپ و بررسی‌های تخصصی به متخصص زنان مراجعه کنید. بانوان باید هر سال تست‌های خاصی را از جمله تست پاپ اسمیر، تست سینه و همچنین تست‌های لگن را انجام دهند. این تست‌ها نه‌تنها برای اطمینان از دستگاه باروری می‌تواند مفید باشد، بلکه می‌تواند سرطان‌های خاص را نیز پیش از دیر شدن تشخیص دهد.
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
آشنایی با پسوندگیف ( gif) یاتصاویر دیجیتال متحرک

بهداشت قاعدگی؛نکات مهمی که دختران نوجوان باید بدانند

کلام آخر

در این مقاله از مجله نوجوان‌ها برای شما از مهم‌ترین نکات مربوط به قاعدگی صحبت کردیم. از زمان بلوغ، دختران درگیر قاعدگی و مشکلات مربوط به آن می‌شوند؛ در این میان داشتن اطلاعات کافی درباره بهداشت این حوزه، می‌تواند این دوره ماهانه را برای آن‌ها ساده‌تر کند. این مطلب نه‌تنها برای دختران جوان، بلکه برای مادران و پدران نیز مفید خواهد بود.

در این مطلب ما مهم‌ترین نکات مربوط به بهداشت قاعدگی را برای شما بازگو کردیم و همچنین راهکارهایی دادیم که دوره پریودی راحت‌تری داشته باشید. در نهایت بد نیست که نظر شما را نیز جویا شویم، به نظر شما دیگر چه نکات مهمی برای بهداشت قاعدگی وجود دارد؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما نیز به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد مطالعه

بایدها و نبایدهای اولین پریود دختران

علائم بلوغ زودرس

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *