بوشهر، سومین پایتخت کتاب ایران شد

%d8%a8%d9%88%d8%b4%d9%87%d8%b1-1

در مراسم پایانی سومین جشنواره پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب، «بوشهر» به عنوان سومین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

به گزارش نشریه اینترنتی نوجوان ها به نقل از ایسنا، در این مراسم که دوم اسفند در تالار وحدت برگزار شد، هیأت داوران سومین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران، «بوشهر» را به‌عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی کرد.

پس از بررسی پرونده شهرهایی که داوران مرحله مقدماتی با بررسی پرونده ۱۰۳شهر، به داوری نهایی معرفی کرده بودند، شهر بوشهر، به‌دلیل “برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامه‌های ویژه پایتخت کتاب ایران و همچنین حمایت از طرح‌های ترویج کتابخوانی” به‌عنوان سومین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

لوح تقدیر وزیران کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو به شهردار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر اهدا شد. همچنین مبلغ ۳۰۰میلیون ریال جایزه نقدی و ۱۰۰میلیون ریال حواله کتاب به این شهر اهدا شد.

سیدمحمد بهشتی، محمود آموزگار، سیدعباس صالحی، علیرضا مختارپور، احمد مسجدجامعی، عباس کرخی و عبدالمهدی مستکین، اعضای هیأت داوران سومین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران بودند.

شهرهای اصفهان، اِوَز، برازجان، تبریز، تفت، دزفول، دَمَق، زرند، کاشان، رفسنجان، کنگان، شبانکاره، شهرری‌، شهرضا، شهرکرد، شیراز، لاهیجان‌، ورامین و یزد نیز دیگر شهرهای راه‌یافته به مرحله نهایی بودند. همچنین ۱۰روستا از استان‌های فارس، اصفهان، کردستان، هرمزگان، یزد، بوشهر، خراسان شمالی، همدان و البرز در سومین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، روستای دوستدار کتاب شناخته شدند.

روستاهای «فهلیان» از نورآباد ممسنی استان فارس، «علوی» از نیاسر استان اصفهان، «خواجه جمالی» از نی‌یز استان فارس، «سردوش» از مریوان استان کردستان، «گَزیر» از بندر لنگه استان هرمزگان، «رئیس‌آباد» از ابرکوه استان یزد، «درازی» از دشتی استان بوشهر، «طبر» از جاجرم استان خراسان شمالی، «قُباق تپه» از کبودرآهنگ استان همدان و «فرّخ‌آباد» از فردیس استان البرز، به‌عنوان روستاهای دوستدار کتاب کشور معرفی شدند.

جوایز با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی ارشاد، نصیری قیداری مدیر کل یونسکو، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های کشور و علی‌اصغر سیدآبادی دبیر برنامه اهدا شد.

وزیر ارشاد در این مراسم گفت: امروز صحنه زیبایی را خلق کردید که برای من جذاب و دلنشین است. امروز این سالن و این جمعیت نماد ایران کوچک است. امروز همه افراد از همه نژاد و قوم و مذهب اینجا جمع شده‌ایم. درود بر شرف و مرام و اخلاق شما. امیدوارم این حرکت که یک رقابت سالم و سازنده است منشاء تحولات بزرگ برای کشور شود. اگر بناست در این سرزمین اتفاقی شکل بگیرد باید از فرهنگ و انسان شکل بگیرد.

او همچنین اظهار کرد: اگر من بخواهم قضاوت کنم همه شما منتخبید.

وزیر ارشاد گفت: شما شاهد بودید که رهبری برای کتاب تقریظ نوشتند. این نشان از اهمیت حوزه کتاب است. باید تلاش کنیم الگوی بزرگ این کشور را که رهبری است به همه شهرها و روستاها و خانواده‌ها معرفی کنیم. هیچ توجیهی برای کتاب نخواندن نداریم.

او با اشاره به انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران، اظهار کرد: بوشهر انتخاب شد. بوشهر خود یک ایران کوچک است. بوشهر همه زیبایی‌ها را در خود جمع کرده است. مردمانی نجیب، سختکوش، فرهیخته و با فرهنگ. ما به بوشهری‌های عزیز افتخار می کنیم. بوشهر تکه‌ای از ایران اسلامی است. بوشهر پایتخت کتاب ایران اسلامی است.علی‌اصغر سیدآبادی دبیر رویدادهای ترویج کتابخوانی در این مراسم در سخنانی گزارشی از برگزاری سومین دوره‌ انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب ارائه کرد.

او با بیان اینکه دوست دارد به جای گزارش رسمی روایتی شخصی از این دو رویداد ارائه کند گفت: روز نخستی که ایده انتخاب پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب را ارائه کردیم، کسی باور نمی کرد این حرکت با چنین استقبالی روبه‌رو شده و به پویشی مردمی در شهرها برای کتابخوانی منجر شود. آن روزها مدام در برابر این پرسش‌ها قرار می‌گرفتیم که مگر چند شهر داریم که شایستگی پایتخت کتاب شدن را داشته باشد؟آیا اصلا شهرها استقبال خواهند کرد؟ آیا ۱۰-۲۰روستا در این جشنواره شرکت خواهند کرد؟ آیا بهتر نیست به جای پایتخت کتاب، پایتخت فرهنگی و به جای روستای دوستدار کتاب، روستای دوستدار فرهنگ انتخاب کنیم که شامل همه چیز باشد که تعداد شهرها و روستاهایی که شرکت می کنند بیشتر شود؟

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی‌فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حمایت‌های سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد گفت: اولین گام این بود که استدلال کنیم چرا کتاب و نه هیچ چیز دیگر. کار سختی نبود. کتاب، هم در دسترس‌ترین عنصر فرهنگی در همه شهرها و روستاهاست، هم باسابقه‌ترین و هم تنها رسانه‌ای است که با همه میراث بشر پیوند دارد و ترویجش ترویج همه یافته‌ها و فضیلت‌ها و دانش‌ها و تجربه‌های بشر است. هر رشته علمی و فرهنگی و هنری آثارش در کتاب به دیگران منتقل شده است و ترویج کتابخوانی همزمان می‌تواند ترویج معرفت دینی و فضایل اخلاقی و صنعت و کشاوزی و هنر و … باشد.

در ادامه،‌هادی مسلمی شهردار نیشابور به عنوان شهر برگزیده سال گذشته گزارشی از روند برنامه‌های این شهر در سال گذشته ارائه کرد .

همچنین سیدمحمد بهشتی در مراسم پایانی جشنواره پایتخت کتاب ایران گفت: ما خیلی نسبت به ظرفیت‌های فرهنگی کشورمان دچار توهم هستیم. ما از اتفاقی که در نیشابور افتاده تعجب می کنیم. باید از خودمان تعجب کنیم. وقتی پایتخت کتاب توانست از ظرفیت‌های نیشابور پرده بردارد تعجب می کنیم. این پروژه ای که در معاونت فرهنگی اجرا می شود درحال پرده برداری از ظرفیت‌های ما در شهر‌ها است.وی افزود: این رویدادها مصادیق و نمونه‌هایی هستند که این سوءتفاهم و سو‌ءتعبیر نسبت به ظرفیت‌های ذاتی جامعه مان را رفع می کند. ملتی که این آثار تمدنی را دارد، این ملتی که هر شهر کوچکش به اندازه یک کشور اروپایی چهره فرهنگی دارد ، اتفاقی اینگونه نشده است. تلقی‌ها‌ی ما تلقی‌های بیماری است و نیازمند ترمیم است. یک پیشنهاد کوچک هم دارم. آن هم این که ما به جای اصطلاح کتابخوانی از اهل کتاب بودن استفاده کنیم. چرا که کتاب فقط برای خواندن نیست. خیلی چیز‌ها منشاء کتاب دارد. کتاب برای نوشتن هم است.سومین جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب، با اجرای گروه موسیقی «لیان» به سرپرستی محسن شریفیان به کار خود پایان داد.

امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
دانلود آهنگ زیبای "توی قلب منی" از پویا بیاتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *