استفاده از لامپهای کم مصرف منجر به سرطانهای پوستی نمیشوند. البته خانوادهها باید در هنگام استفاده از لامپهای کم مصرف نکات بهداشتی را رعایت کنند و هنگامی که لامپ کم مصرف قابل مصرف نیست آن را در داخل جعبه اصلی قرار داده و در سطل زباله بیندازند.
زمانی که متوجه عوارض لامپهای پرمصرف در خانواده شدیم اغلب لامپهای خانه را تعویض کردیم و لامپ کم مصرف خریدیم اما به تازگی نیز شایعات زیادی در مورد عوارض لامپهای کم مصرف شنیدهام. میخواستم بدانم آیا صحیح است افرادی که در معرض لامپهای کم مصرف هستند به سرطان پوست مبتلا میشوند؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
دکتر حسن اعتماد زاده، متخصص پوست و مو در پاسخ به این سؤال نوشت: در گذشته استفاده از لامپهای مدادی در بین مردم بسیار شایع بود. این لامپها دارای انرژی الکتریکی بسیار زیادی بودند بنابراین امکان آسیب پوست افراد در هنگام مواجهه با نور آن ها وجود داشت. اغلب در میوه فروشیها از این لامپها استفاده میشد. نزدیک بودن در فاصله 30 سانتی متری لامپهای مدادی به علت افزایش وات آن ها میتوانست برای پوست افراد بسیار زیان آور باشد.
به مرور زمان و با اطلاع رسانیهای مناسب مصرف این لامپها به ویژه در میوه فروشیها کاهش جدی یافت چرا که این لامپها علاوه بر عوارضی که میتوانستند بر پوست داشته باشند افراد را دچار هزینههای سنگین نیز میکردند. تاکنون لامپهای کم مصرف عوارض جدی برای پوست انسانها نداشتهاند حتی لامپهای مدادی نیز فقط منجر به آسیب به پوست میشدند و افراد را مبتلا به سرطانهای پوستی نمیکردند بنابراین استفاده از لامپهای کم مصرف منجر به سرطانهای پوستی نمیشوند. البته خانوادهها باید در هنگام استفاده از لامپهای کم مصرف نکات بهداشتی را رعایت کنند و هنگامی که لامپ کم مصرف قابل مصرف نیست آن را در داخل جعبه اصلی قرار داده و در سطل زباله بیندازند.
روزنامه ایران