تاریخچه مسابقات رباتیک درجهان (ربوکاپ)

تاریخچه مسابقات رباتیک درجهان (ربوکاپ)

مسابقات رباتیک (ربوکاپ) یکی از مسابقه های جذابی است که در جشنواره های گوناگون در دنیا برگزار می شود. هرچند در ابتدای زمان پیدایش ربات ها شاید هیچ کسی به این نکته توجه خاصی نمی کرد که آیا این رباتها از دسته بهترین ها هستند یا خیر و آن به این دلیل بود که در آن دوران تعداد ربات ها اندک بود و همین تعداد اندک تقاضای افراد را برطرف می کرد. در آن زمان هیچکس شاید تصور نمی کرد که ربات هایی به این پیشرفته ای بتوانند دنیای ما را احاطه کنند.

تاریخچه مسابقات رباتیک درجهان (ربوکاپ)

در دنیای امروزی خیلی از کشورها برای خود دارای تکنولوژِی رباتیک هستند. این موضوع فضایی را برای رقابت فراهم می کند. به عبارتی، در این زمانه تمام کشورها رباتهای بسیاری تولید می کنند و اکثر آنها در رابطه با کارهای پیشرفته در تولید ربات با هم رقابت دارند تا هر کدام آن رباتی را که از همه بهتر است انتخاب کنند و این خود باعث رقابت شدید در بین کشورهای رباتیک می شود.در این زمان بود که کشورها متوجه شدند برای شناخت بهتر باید بین رباتهای ایجاد شده رقابت ایجاد شود.بنابراین مسابقات رباتیک شکل گرفتند.

ربوکاپ یا جام جهانی ربات ها، یک پروژه بین المللی برای ارتقای هوش مصنوعی، رباتیک و دیگر زمین های مرتبط است. فدراسیون جهانی ربوکاپ در تلاش است تا با طرح ای استاندارد که دامنه گستره آن تمام فناوری های موجود را به مشارکت و آزمون فرا می خواند در تحقیقات هوش مصنوعی و ربات های هوشمند بپردازد. ربوکاپ بازی فوتبال را با هدف ایجاد ابتکاراتی برای مسائل اساسی اجتماعی و صنعتی به عنوان هدف اصلی تحقیقات خود انتخاب کرد. هدف نهای ربوکاپ تشکیل یک تیم کاملا هوشمند از ربات های انسان نما است که در سال ۲۰۵۰ برابر تیم قهرمان جام جهانی فوتبال به روزی دست یابد. برای این که یک تیم از ربات ها در واقعه بازی فوتبال انجام دهند، فن آوری های گوناگونی باید دخیل شوند. از جمله اصول طراحی عامل های خودکار، همکاری چند عاملی، استفاده از استراتژی، تحلیل و استدلال زمان واقعی و ترکیب حسگرها. 

ربوکاپ محلی است برای آزمون یک تیم از ربات های هوشمند پرسرعت در محیطی پویا. ربوکاپ محیطی را برای بررسی جنبه های نرم افزاری خود فراهم کرده است. یکی از کاربردهای اصلی فن آوری های ربوکاپ جستجو و نجات در زمان فیزیکی بلایای طبعی از جمله زلزله در مقیاس وسیع است. ربوکاپ، پروژه امداد ربوکاپ را به منظور ارتقای تحقیقات در زمینه مسائل اساسی اجتماعی شروع کرد و از هدف اصلی آن استفاده از فن آوری کاهش خسارات جانی ناشی از بلایای طبی است.

تاریخچه مسابقات رباتیک درجهان (ربوکاپ)

اولین مسابقات رباتیک

اولین دوره از این مسابقات در سال ۱۹۹۷ در انگلستان و بین دوستداران ربات، که اکثر آنها استادان و دانشجویان بودند، و تنها بین چند کشور اروپایی، برگزار شد. از بین آنها قدرتهای فعلی رباتیک مانند کشور انگلستان، آلمان، سوئد و برخی دیگر از کشورها را نیز می توان نام برد.

در آن زمان در آسیا اینگونه به ربات پرداخته نمی شد تا اینکه در سال ۱۹۹۸ کشور ژاپن از کشورهای اروپایی نیز پیشی گرفت و یک ربات بسیار جالب اختراع کرد که قادر به حرکت بود و شاید در اصل بتوان زمان پیشرفت ربات ها را از آن موقع به حساب آورد. از آن تاریخ به بعد، کشورهای زیادی وارد این عرصه شدند که کشور خودمان ایران نیز یکی از این کشورهاست.

مسابقات رباتیک هر سال یکبار در بین دانشگاههای برتر دنیا در این زمینه برگزار می شود و هر ساله نیز ربات جدیدی با پیشرفت های بیشتر به دنیا معرفی می گردد. در این مسابقات ربات ها را از دیدگاه های متفاوت مورد بررسی قرار می دهند تا هر ساله بهترین ها انتخاب شوند.

پیشینه مسابقات ایران

ربوکاپ آزاد ایران

تیم های ایرانی از سال ۱۳۸۲ از جمله فعال ترین تیم های ربوکاپ اند. تعداد تیم های ایرانی سال به سال رو به افزایش بوده است. بنابرین زمان آن فرارسیده بود که مسابقات ربوکاپ در ایران به صورت آزاد برگزار می شود. همچنین با توجه به افزایش چمشگیر تیم های شرکت کننده در مسابقات جهانی ربوکاپ مسابقات آزاد در آینده تبدیل به مسابقاتی مسابقات جهانی ربوکاپ خواهند شد. مسابقات ربوکاپ آزاد ایران آماده سازی و تقویت تیم ها جهت شرکت در مسابقات جهانی می باشد. علاوه بر این، تیم های نوپا این فرصت را پیدا می کنند تا از تجربیات تیم های دیگر استفاده کنند و بیشتر با این مسابقات آشنا شوند.

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها