تا بحال فکر کردید فضانوردان در فضا چه می خورند؟

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

 

اگر می خواهید در مورد غذای فضانوردان بیشتر بدانید تا آخر این مطلب را بخوانید.

آیا خوردن در فضا سخت است؟Untitled

بله و اولین مشکل خوردن و نوشیدن در فضا این است که نیروی جاذبه وجود ندارد.اگر غذایی را در فضا رها کنید به حالت معلق در خواهد آمد و به زمین نمی افتد. آب در لیوان باقی نمی ماند و باعث به هم ریختن و خراب کردن سفینه فضایی می شود. باید بدانید که اولین ماموریت سفر به فضا تنها چند دقیقه طول کشید و طبیعتا نیازی به غذا نبوده است اما در ماموریت های بعدی فضانوردان به غذا احتیاج داشتند.

 

به همین دلیل برای غذا و نوشیدنی فضانوردان باید تدابیری می اندیشیدند. دانشمندان وقت زیادی را صرف کشف راهی برای این مشکل کردند و باید مطمئن می شدند فضانوردان غذایی مناسب و سالم در طول سفر فضاییشان داشته باشند.  

اولین غذاهای فضایی!

اولین غذای مخصوصی که توسط فضانوردان خورده شد نرم بود و بیشتر شبیه غذای کودکان بود و در لوله هایی مانند خمیر دندان جای داده شده بود. فضانوردان این نوع غذا را به دهان نزدیک می کردند و می خوردند. در واقع اولین غذاهای فضانوردان برایشان چندان لذت بخش نبوده است. در اوایل استفاده از غذاهای مخصوص فضانوردان ، غذاهای دیگری هم به غیر از غذاهای سوپ مانند و نرم استفاده می شده که زیاد کاربردی از آب درنیامد. فضانوردی آمریکایی به نام گاس گریسون بعد از خوردن ساندویچ گوشت در فضا دچار مشکل شد.

Untitledv Untitledz

غذای مخصوص فضانوردان

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
کنار ناخنتان ریش ریش می شود؟ بخوانید

وقتی ماموریت ها طولانی تر شدند و گله و شکایت فضانوردان از کیفیت غذا بیشتر و بیشتر شد ، دانشمندان به فکر آماده کردن غذاهایی کردند که مخصوص سفر به فضا باشد و طعم خوبی داشته باشد.

غذاهای سرد شده پخته می شدند ، به سرعت منجمد می شدند و آب آنها به طور کامل گرفته می شد. این گونه غذاها بدون نگه داشتن در یخچال به مدت زیادی سالم می ماندند ، به آسانی بسته بندی می شدند و در سفینه فضایی ذخیره می شدند.

البته چون آب غذاها کاملا گرفته می شد وحتی میوه ها به صورت خشک صرف می شدند ، باید به غذاها  آب اضافه می شد تا طعم بهتری پیدا کنند و قابل خوردن شوند.

برای آماده کردن چنین وعده غذایی فضانوردان آب را با فشار و به وسیله تفنگ آبی روی بسته غذا می ریختند و بعد از چند دقیقه غذای نمناک را می خوردند.

Untitledm Untitleda

غذای گرم در فضا!

در ماموریت های اپولو ناسا ، که فضانوردان به ماه فرستاده می شدند  و چندین روز طول می کشید ، فضانوردان آب گرم را به غذایشان اضافه می کردند و در نتیجه غذای گرم می خوردند!

آنها از خوردن سوپ داغ ، مرغ و برنج ، ماکارونی ، ساندویچ گوشت و حتی دسر شکلات به صورت گرم لذت می بردند.

در سال 1970 ناسا سینی اختراع کرد که غذا را گرم می کرد و یخچالی که در آن میوه و سبزیجات تازه می ماند.

 UntitledlUntitledqa

                                       

این بستنی از نظر طعم مانند بستنی معمولی  است با این تفاوت که نیازی به نگهداری در یخچال ندارد.   

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
جدیدترین پروژکتورهای موبایلی وارد بازار شد!

Untitled

                 

در سال 1980 هنگامی که شاتل فضایی به فضا فرستاده شد ، فضانوردان وعده های غذایی کامل مانند غذاهایی داشتند که ما به صورت معمول می خوریم و شامل سیب زمینی نرم ، نان و سایر غذاهای دیگر می شد. در غذای فضانوردان ویتامین ها  و سبزیجات نیز بوده است. 


فضانوردان چگونه آب می نوشند؟

نوشیدن مایعات در فضا نیاز به تجهیزات خاص دارد تا نوشیدنی به جاهای مختلف حرکت نکند. نوشیدنی ها معمولا در کیسه های مخصوصی نگهداری می شوند و به آنها سر لوله مانندی است. فضانوردان به صورت مستقیم لوله را به دهان می برند و آب می نوشند.Untitledvv

 Untitled (2)

در آینده فضانوردان چه می خورند؟Untitledvv (2)

دانشمندان معتقدند فضانوردان در آینده می توانند دانه ها را پرورش دهند و برای خود غذا درست کنند . آنها می توانند باغبانان خوبی شوند!

فضانوردان می توانند بادام زمینی ، اسفناج ، کاهو ، کلم ، برنج و سبزیجات دیگر پرورش دهند و از آنها برای درست کردن نان ، پاستا ، سالاد استفاده کنند. البته دانشمندان این کار را قبلا در فضا انجام داده اند تا از امکان این فن آوری مطمئن شوند.

 

این مطلب اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها می باشد و استفاده از آن در هر سایت یا وبلاگ دیگری بشرط ذکر این سایت به عنوان “منبع”، بلا مانع است .

امتیاز به این نوشته

2 thoughts on “تا بحال فکر کردید فضانوردان در فضا چه می خورند؟

  1. پروفسور محمد ظاهری میگوید:

    مطالب سایت شما واقعا عالیست ولی خیلی سایت شما ساده است و باید یه کمی خوشگل ترش کنین.با تشکر پروفسور محمد ظاهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *