در دعوای مدرسه چگونه از خود دفاع کنیم؟

در دعوای مدرسه چکارکنیم ؟شاید این سوال وبسیاری سوالات دیگر را بارها  پرسیده اید و یا می خواهید بدانید که چگونه دعوا کنیم که کتک نخوریم؟چگونه در دعوا پیروز شویم ؟ راز موفقیت در دعوا چیست ؟ چگونه در دعوا نترسیم ؟ با بزرگتر از خودمان چگونه دعوا کنیم ؟ چگونه لات دعوایی باشیم ؟ آموزش دعوای خیابانی بچه ها  چگونه است ؟ آموزش دعوا با افراد چاق  ،اموزش دعوا با دست خالی با چند نفر ، اموزش دعوا با دست خالی برای کودکان و…… یا ازدوستان تان می خواهید به شما آموزش دعوا بدهند. 

اما پاسخ 

دعوا اصولا کار اشتباهی است . اما اگر مورد تهاجم واقع شدید؛حداقل باید از خود دفاع کنید . هرچند دوستان شما هر کدام در یک خانواده و با آداب و رسوم خاصی پرورش یافته اند . بنا براین هیچ کدام از هم کلاسی های شما دقیقا خصوصیت های اخلاقی مانند شما ندارند.

دردرجه اول ما از شما می خواهیم که خشم خود را کنترل کنید و از دعوا پرهیز کنید. اما اگر به هردلیل نتوانستید از مهلکه بگریزید این مطلب را بخوانید تا بتوانید به خوبی از خود واطرافیانتان در دعوای مدرسه دفاع کنید .

اگر شما راه دفاع از خود را بلد باشید و یا حتی نحوه ی مدیریت اخلاقی دعوا ها را بدانید  می توانید از خود در دعوای مدرسه ، حمایت کنید. مهمترین نکته این است که اگر کسی به هر دلیلی به شما توهین کرد ویا مشکلی برایتان ایجاد کرد.باید مشکل خود را از طریق قانونی حل کنید . یعنی مشکل خود را به معلم یا معاون مدرسه بگویید و سعی کنید از این طریق حق خودرا بگیرید . به یاد داشته باشید طرح مشکل نزد مسئولین مدرسه برخلاف آن که بعضی می گویند نشانه ضعف شما نیست . بلکه نشانه عاقل بودن شماست.وقتی می توان مشکل را با گفتگو حل کرد هرگز نباید به سراغ راه های خشونت آمیز و دعوای مدرسه رفت .

1- هرگز شروع کننده دعوا نباشید

 هرگز دردعوای مدرسه شروع کننده دعوا نباشید و به تحریکات عصبانی کننده دیگران  توجه نکنید . ابتدا حریف خود را کاملا  بشناسید و از قدرت بدنی خود در مقابل او مطمئن شوید، بعد راه های مقابله با او را بررسی کنید . تا اطمینان حاصل نکردید که می توانید از خود دفاع کنید به مقابله با او نپردازید.

 همیشه چند نفر از دوستانتان را شاهد مدعای خود داشته باشید تا در مواقع لزوم بتوانید از حمایت های آنان در مدرسه برخوردار شوید.

توصیه می کنیم مقاله   چگونه می توانم خشم خود را مدیریت کنم؟را هم مطالعه کنید.

2- به خود اطمینان داشته باشید

 تا به قدرت بدنی خود مطمئن نشدید در مقابل قلدری های فرد مزاحم ایستادگی نکنید. در ضمن در مقابل او ضعف از خود نشان ندهید .اگر بدون مهابا به دعوا با افراد زورگو که شما بزرگ تر هستند بپردازید . ممکن است باعث آسیب دیدن شما شود .

 

3- در دعوای مدرسه حلوا پخش نمی کنند

 در دعوا و جنگ بین دونفر  معمولا عدالت رعایت نمی شود. چون در هنگام عصبانیت دوطرف درگیر مسائل عاطفی شدید و در برخی موارد خودنمایی هستند و به قوانین پایبند نیستند . اما مراقب باشید که به حریف خود ضربات مرگ آور به نقاط حساسی مانند گردن – چانه – گلو -بینی –سر و  بدن وارد نکنید. همین طور از خودتان نیز در مقابل ضرباتی این چنین که منجر به آسیب های طولانی مدت می شود محافظت کنید.

بسیاری از اتفاقات ناراحت کننده و آسیب های جبران ناپذیر در همین دعواهای مدرسه ای اتفاق می افتد . به یاد داشته باشید که قانون به سن افراد کاری ندارد و اگر به کسی آسیبی وارد کنید باید مجازات آن را تحمل کنید و یا معادل نقدی خسارت وارد ه را به کسی که خسارت دیده بپردازید .

4- در دعوای مدرسه به قلدرها توجه نکنید

 فرد مزاحم یا همان قلدر مدرسه به دنبال راهی برای اثبات برتری خود نسبت به دیگران می گردد و می خواهد نگاه قوی تری نسبت به بقیه دانش آموزان داشته باشد . هرگز از ، رجز خوانی و فریاد های او عصبانی نشوید و آرامش خودر ا حفظ  کنید.بی توجهی به افراد قلدر بزرگ ترین تنبیه برای آنان است . زیرا این افراد سعی می کنند با تحریک شما ، دعوا به راه می اندازند .

5- در مقابل او از خود ضعف نشان ندهید.

اگر از پشت سر به شما حمله شد ، ضمن رعایت خونسردی با ذهنی قوی سعی کنید با استفاده از یک فن کنگ فو،  از بازوها و ساعد دستتان برای مهار ضربه ی او استفاده کنید .

اجازه دهید قلدر حرکت اول را انجام دهد تا شما فرصت فکر کردن و تصمیم نهایی در مورد مهار حرکت او را داشته باشید و به این ترتیب از خود دفاع کنید .سعی کنید فقط از خود دفاع کنید تا آسیب نبینید . اما آسیب رساندن به دیگران به هر دلیلی کار اشتباهی است. در ادامه در مورد قلدری در مدرسه بیشتر بخوانید. 

انواع قلدری در دعوای مدرسه

  • قلدری جسمی: شامل حمله به دیگران، کتک زدن، تخریب وسایل و… است.
  • قلدری کلامی: شامل طعنه زدن، به زشتی نام بردن از دیگران، مسخره کردن و مطرح کردن موارد نامناسب جنسی می‌باشد.
  • قلدری اجتماعی: شامل انتشار مطالب خلاف و شایعات درباره‌ی دیگران، شرمسار کردن فرد و اخراج وی از گروه‌های دوستانه است.
  • قلدری الکترونیکی: شامل ایجاد آزار و اذیت از طریق شبکه‌های پیام رسان، به شکل تهدید یا انتشار تصاویر و مطالب مربوط به یک نوجوان می‌باشد.

 

قلدرها در دعوا در مدرسه چه آسیب‌هایی به دیگران می‌رسانند؟

 

افراد قلدر با زورگویی خود باعث می‌شوند تا نوجوانی دیگر دچار آسیب جسمی، افسردگی، تنهایی و انزوا، عدم اعتماد به نفس، روی آوردن به رفتار خصمانه، غیبت مکرر از مدرسه، روی آوردن به مواد مخدر و الکل و… گردد.بسیاری از دانش آموزان در دوران تحصیل با این مشکل روبرو شده‌اند اما از گروه‌هایی که دچار مشکل زورگویی شده‌اند، فقط ۴۰ درصد آن‌ها مشکل خود را به بزرگ‌ترها گزارش می‌دهند.

درخواست کمک در دعوا در مدرسه نشانه‌ی ضعف نیست

اگر فردی یا گروهی به شما زور می‌گویند، نباید فکر کنید می‌توانید در برابر آن‌ها به تنهایی مقاومت کنید، بلکه باید از بزرگ‌ترها کمک بخواهید و این کمک خواستن نشانه‌ی ضعف نیست و برخورد با فرد زورگو به تنهایی نیز نشانه‌ی قدرت شما نیست. فرد قلدر می‌خواهد که شما را به انزوا بکشد تا بتواند بیش‌تر بر شما مسلط شود.

اگر زورگویی را گزارش دهید، آدم فروشی نیست

 

معمولا دانش آموزان از این که مشکلات خود را به بزرگ‌ترها گزارش دهند، می‌ترسند و واهمه دارند که دیگران آن‌ها را فردی آدم فروش بشناسند اما باید بدانید اگر کسی شما را ناراحت می‌کند یا فردی می‌خواهد به زور شما را وادار به انجام کاری کند، گزارش رفتار ناپسند او برای امنیت خودتان کاملا ضرروی است.

در جمع دوستانتان باشید

معمولا افراد قلدر سعی می‌کنند که فردی را تنها گیر بیاورند و او را آزار دهند، بنابراین سعی کنید همیشه برای خودتان دوستانی داشته باشید و به این ترتیب در گروه دوستان در مقابل افراد زورگو از یکدیگر حمایت کنید.

اعتماد به نفس داشته باشید

اگر زورگویی موردی از شما دید و آن را وسیله‌ی آزار شما قرار داد، نترسید. به خودتان یادآوری کنید که شما نکات مثبت زیادی دارید و حتی اگر کسی رفتار شما را نمی‌پسندد، اصلا مهم نیست، زیرا کارهایتان باید برای خودتان صحیح باشد و نظر دیگران چندان مهم نیست.

در در دعوای مدرسه قبل از تلافی کردن فکر کنید

 

اگر به خاطر آزاری که دیگران به شما می‌رسانند، تصمیم گرفتید که تلافی کنید، ابتدا کمی فکر کنید و بعد تصمیم بگیرید. دعوا کردن و کتک زدن دیگران، شما را نیز مانند آن‌ها می‌کند و علاوه براین می‌تواند عواقب خطرناکی نیز داشته باشد، بنابراین سعی کنید از راه‌های منطقی مشکل خودتان را حل کنید.

چه زمانی در مقابل قلدری بجنگیم؟

هر زمان فردی قصد سلطه گری داشته باشد یعنی موقعیتی ایجاد شده که باید با او بجنگی. پدیده سلطه­ گری و قلدری شامل رفتارهای خشونت آمیزی است که به صورت تعمدی و غیر منصفانه اتفاق می‌افتد، رفتارهایی را که به حالت موذیانه اتفاق می‌افتد و سرانجام  به دشمنی در می‌آید مانند اسم گذاشتن بر روی یکدیگر، طرد کردن و حذف کردن افراد از گروه دوستان و تلاش برای بی‌اعتبار کردن دیگران در جمع را نیز دربردارد.

همچنین هنگامی که یک شخص یا یک گروهی تلاش می‌کنند به صورت مداوم با گفتن کلمات بد و ناپسند شخص یا گروهی  را مورد آزار و اذیت قرار دهند و یا آنها را کتک بزنند تا پول و دارایی آنها را به دست آورند و یا آنها را مورد تحقیر و تمسخر قرار دهند قلدری یا سلطه­ گری اتفاق افتاده است.

از طرف دیگر عنوان می شود زمانی که فرد یا گروهی دیگری را را نادیده بگیرند، او را کتک بزنند، هل بدهند و یا او را در اتاق زندانی کنند، یا در مورد او به دیگران دروغ بگویند و یا برعلیه او شایعه پراکنی کنند، وی را قربانی سلطه گری قرار داده اند.

 

اگر زورگویی تکرار شد چه کنیم؟

رفتار اطرافیان برای اولین بار و هنگامی که تنها یک بار دیده شده قابل بخشش و گذشت است. کافی است که به فرد یا گروه مقابل بگویی که از این رفتار خوشت نیامده است. گاهی این ابراز می تواند با یک نگاه، یک اشاره یا یک جمله کوتاه باشد. بعد از آن نیازی به منتظر ماندن نیست و بهتر است به جای شنیدن نظر یا بحث بیشتر از آن جا دور شوی.

گاهی سلطه گری و رفتارهای ناخوشایند دیگران به منظور جلب توجه است. برخی نمی ­دانند چگونه می­توانند محبت و عشق خود را به فرد مقابل نشان دهند و به همین دلیل برای اینکه توجه او را به سمت خود جلب کنند رفتارهای پرخاشگرانه یا آزاردهنده دارند.

در این شرایط پیش ازهر اقدام دیگری اطمینان حاصل کنید که آیا فرد مقابل قصد ابراز محبت از این طریق نادرست را دارد؟ در این صورت اگر حتی احساس کردی که مقصود او صرفا جلب توجه است به کارهای دیگر او توجه نشان بده تا خیال او بابت دریافت نظر تو راحت شود و دست از مزاحمت بردارد.اما در غیر از شرایط یاد شده تردید نیست که موقع جنگیدن فرا رسیده است، با این توضیح که هر جنگیدنی دعوا نیست. گاهی لازم است مراحل دیگری را هم مد نظر داشته باشی.

وقتی رفتار افراد قلدر در مدرسه ساده است چه کنیم؟

گاهی رفتارهای سلطه ­گرانه ساده­ تر از آن است که نیازی به دریافت کمک یا مداخله دیگران است. در این صورت لازم است ضمن ابراز خونسردی در رفتار، کاملا جدی و مصمم مقابل فرد یا گروهی که به قصد سلطه گری پرخاش می­ کنند بایستی. برای مثال اگر در کلاس تو را با لقب صدا میزنند با صدایی که بشنوند و بدون ترس هشدار دهی که رفتارشان تکرار شده و نتیجه خوبی نخواهد داشت، یا بگویی رفتارشان را پایان دهند.

اگر فردی که قصد اذیت دارد از یک موقعیت دعوا یا ناراحتی دیگر آمده است اصلا به تهدید و حرفها و رفتارش توجهی نکن زیرا او در جستجوی فرصتی برای خالی کردن خشم خود است و لزوما تو مقصود او نیستی، پس بهتر است نزدیک او نباشی.

به اندازه رفتاری که با شما می شود عکس العمل نشان دهید. 

اگر فقط تو را هل داده یا فقط یک کلام گفته با خودت قرار بگذار که تو هم بیشتر از یک جمله یا یک رفتار نداشته باشی، بیشتر از این به معنای شروع جنگ از سوی توست.

افرادی که از تو کم­ توان ­تر هستند را با زور و بازو جواب نده، هم برای خودت افت دارد هم ممکن است در پایان آثاری به مراتب بیشتر از چیزی که قصد اعمال آن داشتی به وجود آید که اغلب فاجعه بار است.یادت باشد مطابق دین مبین اسلام هر گونه ایجاد خسارت بدنی اعم از اینکه حق با تو بوده یا نبوده شامل دیه می­شود و تا سالها بعد هم این دین به گردن تو باقی خواهد بود.

هم­چنین مطابق قانون جمهوری اسلامی ایران هرگونه فحاشی نیز شامل مجازات است پس برای اینکه صرفا خشمت را خالی کرده باشی مراقب جملات باش و سراغ دیگر راهکارهای مدیریت خشم برو .

بهتر است مقصودت را بدون به کاربردن ناسزا به داغ­ترین حالت و منطقی­ترین شکل بیان کنی و هرگز مشمول مجازات فحاشی نشوی. اصلا یکی از دلایلی که در دعواهای ایرانی از کلماتی مانند مهندس، تو می­ دونی، تو عاقلی و …. استفاده می ­شود برای فرار از همین مجازات است!

قانون در مورد در دعوای مدرسه چه می گوید؟

یکی از تلخ ­ترین جاهای دنیا که به واسطه شغلم در آن حضور داشته­ ام کانون­ های اصلاح و تربیت یا به عبارت قدیمی دارالتادیب است. دیدن نوجوانانی که مجبورند اتهام قتل یا آسیب به دیگران را بر خود داشته باشند و به همین دلیل در زندان به سر برند بسیار تلخ است. زیرا اغلب آن­ها ناخواسته به این شرایط گرفتار شده ­اند و اصلا تصور نمی ­کردند که ممکن است یک اقدام ساده تبدیل به این فاجعه شود و برای همیشه سایه آن در زندگی­شان بماند.

پای­بندی به قانون نشانه ترس یا بزدلی نیست، بلکه نشانه عقل و تدبیر است . همیشه برد با کسانی است که مدبر و دانا هستند. هر زمان در محیط مدرسه یا دیگر فضاهای اجتماعی رسمی حضور دارید و فرد یا گروهی که با سلطه گری ،قصد تعرض به امنیت و آرامش تو را دارد تنها کافی است مطابق قانون آن نهاد رسمی اقدام کنی. یعنی از طریق افرادی که برای همین منظور در آن مجموعه هستند از حقوق خودت دفاع کنی. در فضای کلاس، معلم و در خارج از کلاس و در سطح مدرسه معاون مسئولیت امنیت و رسیدگی به شکایت دانش­ آموزان را بر عهده دارند.

اگر بیرون از مدرسه نیز اختلاف و مزاحمت­ ها ریشه پیدا کرد و اطلاع یافتن والدین نتوانست به حل آن کمکی کند. حتما می­توانی از پلیس انتظار مداخله داشته باشی. به کمک یک بزرگتر و شاهدان با تماس تلفنی 110 مراتب را گزارش کن.بهره­ مندی از قانون بهترین راهکار برای مقابله با قلدری­هایی است که زورشان از تو بیشتر است و تصور درگیری با آنها با شکست همراه است.

 

 در دعوای مدرسه قوای بدنی را دست کم نگیرید.

تفاوتی ندارد دختر هستی یا پسر، حتما برای تقویت بدنت و زور و بازویت ورزش مناسبی انتخاب کن . همیشه دفاع از خود را بهانه ای برای یادگیری فنون رزمی و قدرت بدنی قرار بده. یادت باشد همیشه دعوا و جنگ به مدرسه و دانش­ آموزان مربوط نمی­ شود. گاهی در سطح جامعه با جیب ­برها، متجاوزین، خلاف­کارها و افرادی که برای سودجویی به دیگران تعرض می­کنند روبه ­رو می­ شوی.

در چنین حالتی هم ­چنان مراحلی که اشاره شده را در نظر داشته باش. چون همه ماجرا همان است، اما در یک ورژن جدی­ تر و خطرناک­تر. در این میان کسانی که از قوای بدنی بهتری برخوردار هستند و فنون دفاع شخصی را می­ دانند آسیب کمتری می­ بینند. گاهی با یک اشاره درست از فنون رزمی، فردی که قصد تعرض یا دزدی دارد منصرف می ­شود و از شما فاصله خواهد گرفت. در عین حال هم­چنان بهره­ مندی از قوانین و استفاده از مجریان آن در جامعه توصیه می­ شود.

فن آخر برای دعوای مدرسه 

یکی از مهم­ترین نکات درباره مواجهه با رفتارهای سلطه­ گرانه این است که هرگز نشانه ­ای از اینکه می ­ترسی نشان نده. اگر تو را مسخره می­ کنند ، تهدید می شوی، اذیت می­ کنند و … تلاش کن با رفتارهایی از جمله نگاه کردن در چشمان طرف مقابل، بالا گرفتن سر، دادن شانه­ ها به عقب، با صدای بلند صحبت کردن، خونسرد بودن، لبخند زدن، بی­ تفاوت بودن نسبت به آنها، نشان دادن بی تاثیری و کوچک بودن این قبیل رفتارها در خود به گونه­ ای نشان دهی که نمی ­ترسی.

البته این بدان معنا نیست که آن­ها را تحریک به ادامه رفتارشان کنی، بلکه فقط اطمینان داشته باش که نشانه ترس در تو دیده نمی ­شود. برای این کار حتما مدیریت خشم، مدیریت ترس، مدیریت خود و مباحثی از این دست را بیشتر مطالعه و تمرین کن. در عین حال شیوه­ های تقویت اعتماد به نفس را دنبال کن.

دکترلیلا سلیقه دارمشاور

 

  • چگونه می توانم خشم خود را مدیریت کنم؟
  • سخنی با مشاور برای کنترل خشم
  • تاثیر مهارتهای زندگی در کنترل خشم ویژه جوانان و نوجوانان
  • ۸ تکنیک برای کنترل خشم

 

4.1/5 - (99 امتیاز)
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها