تشخیص بیماری‌ها از روی عرق انسان با حسگر پوشیدنی

تشخیص بیماری
محققان موفق به توسعه یک حسگر پوشیدنی جدید شدند که عرق انسان را جمع آوری کرده و ترکیبات مولکولی آن، مانند یون‌های کلرید و گلوکز را اندازه گیری کرده و سپس نتایج را برای تجزیه و تحلیل و تشخیص آماده انتقال می‌کند.

دانشمندان دانشگاه استنفورد یک نوع دستگاه پوشیدنی جدید که بر روی مچ دست بسته می‌شود را توسعه دادند که می‌تواند عرق انسان را برای تشخیص و نظارت بر بیماری‌هایی مانند دیابت و فیبروز کیستیک تجزیه و تحلیل کند.

این حسگر جدید بر خلاف نمونه‌های پیشین، نیاز به نشستن طولانی مدت بیمار برای تجمع عرق ندارد.

این سیستم دو بخشی از سنسور و ریز پردازنده‌های انعطاف پذیری تشکیل شده که به پوست چسبیده، غدد عرق را تحریک کرده و سپس حضور مولکول‌ها و یون‌های مختلف را بر اساس سیگنال‌های الکتریکی آن ها تشخیص می‌دهد.

برای مثال هرچه میزان کلرید موجود در عرق بیش تر باشد، ولتاژ الکتریکی بیش تری در سطح حسگرها تولید می‌شود.

روش های مرسوم برای تشخیص فیبروز کیستیک نیازمند این است که بیماران به یک مرکز تخصصی مراجعه کرده و در حالی که الکترودهای تحریک غدد عرق به آنها متصل شده به مدت طولانی در آن جا بنشینند.

فیبروز کیستیک( Cystic Fibrosis) به صورت مخفف( CF) یا تارفزونی کیسه‌ای یا سفتی مخاط، نوعی بیماری دگرگشتی(سوخت‌وساز) بدن است که بر اثر آن ترشحات در بخش‌هایی از بدن سفت و چسبنده می‌شوند.

کودکان نیز ناچارند در حین این که این ابزار به آن ها متصل شده، حداقل به مدت 30 دقیقه در آنجا بنشینند.

اما این حسگر جدید از سرعت بسیار بالایی برخوردار بوده و در مدت زمان کمی به جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌پردازد.

به گفته محققان از این فناوری جدید می‌توان در روستاهای دور افتاده در کشورهای در حال توسعه که امکانات کمی دارند استفاده کرد.

ایسنا

امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
درمان گرمازدگی با نوشیدن دوغ کم نمک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *