تصاویر جعلی  که در فضای مجازی مشهور شده اند 

فضای مجازی به سرعت عکسی را منتشر می کند و میلیون ها نفر براساس این عکس موضع گیری می کنند، دچار احساسات می شوند و نسبت به آن واکنش مثبت یا منفی نشان می دهند. اما بسیاری از این عکس ها یا تصاویر جعلی هستند.یا به نوعی با توضیحاتی غیرواقعی منتشر شده اند.یکی از نکات مهم سواد رسانه ای توجه به اصالت خبرها و عکس هاست تا مبادا در دام عکس های فیک و جعلی بیفتیم . نمونه هایی از این تصاویر را ببینید. 

تصاویر جعلی کودک سوری در فراق والدین 

این عکس با این توضیح که کودکی سوری بعد از ازدست دادن والدینش در کنار گور آنان می خوابد احساسات  بسیاری را برانگیخت. اما به زودی که معلوم شد که این عکس هارا عکاسی از عربستان سعودی گرفته است . قبرها توده ای سنگ هستند و پسربچه نیز برادرزاده عکاس است . این عکس در سوریه گرفته نشده است. 

تصاویر جعلی  که  در فضای مجازی مشهور شده اند 
 عکس سلفی خلبان در آسمان 

این عکس مشهور در فضای مجازی به عنوان عکس سلفی خلبان شهرت پیدا کرده است. اما این عکس نه در هوا بلکه در فرودگاه گرفته شده است و بعدا ابرها به عکس اضافه شده است.

تصاویر جعلی  که  در فضای مجازی مشهور شده اند 

آیا در قاهره پایتخت مصر برف باریده است؟

مصر در آفریقا واقع شده است و سرزمینی خشک است. اما این عکس همراه با خبر عجیب باریدن برف در شهر قاهره همراه بود. ولی این عکس جعلی است و تصویری از پارک مینیاتوری تمدن های جهان در ژاپن است و برف بر روی ماکت ابولهول باریده است. 

تصاویر جعلی  که  در فضای مجازی مشهور شده اند 
برف در قاهره
پارک تاریخ

آیا این هواپیما به برج تجارت جهانی برخورد کرده است؟

بعد ازبرخورد دو هواپیما به برج تجارت جهانی در نیویورک این عکس در فضای مجازی منشر شد؛ اما واقعیت چیز دیگری بود. این عکس سال ها قبل از بالای برج گرفته شده بود و تصویر هواپیما بعد به آن اضافه شده است. عکاس بعدا اعلام کرد که کارش فقط یک شوخی بوده است و قصد فریب کسی را نداشته است. 

سواد رسانه ای و تصاویر جعلی

تصاویر جعلی کشف یک گرز طلایی و بزرگ باستانی

این عکس به عنوان کشف یک گرز بزرگ ساخته شده از طلا که مربوط به دوران قدیم بوده است منتشرشده است. اما واقعیت این است که این گرز بخشی از مجسمه  در حال نصب است. 

گرز طلایی
گرز طلایی در حال نصب

گربه زیبا 

همه دوست دارند درفضای مجازی حیوانات خوشکل را تماشا کنند. اما همه حیوانات خوشکلی را هم که می بینیم واقعی نیستند و دستکاری شده اند . نمونه اش همین گربه که به خاطر زیبا تر شدنش خطوط ابرو و سبیل را با فتوشاپ برایش اضافه کرده اند.

عکس های تقلبی

 

تصاویر جعلی آشپز ماهر 

یکی از عکس هایی که در شبکه های مجازی بسیار مورد توجه گرفت تصویر این آشپز ماهر است . آشپزی ژاپنی که در حال سرخ کردن برنج در تابه است. برنج هم آن چنان زیبا از تابه بیرون آمده که شبیه موج دریا شده است. این عکس اما ترکیب دو تصویر مختلف است. تصویر برنج در حقیقت یک مجسمه برای تبلیغات روستوران هاست که با عکس آشپز ترکیب شده است . 

سواد رسانه ای و عکس های تقلبی

 

قلعه رویایی

 وقتی این تصویر را می بینید شاید آرزو کنید که کاش شما هم می توانستیددراین قلعه رویایی در بالای این کوه زندگی می کردید. اما این قلعه هم در واقعیت وجود ندارد و ترکیب دو عکس جداگانه است.

عکسهای فتوشاپی

خرس در تعقیب دوچرخه سوار

عکس دلهره آور خرسی که به دنبال یک دوچرخه سوار می دود نیز بسیار مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است. اما این خرس بیچاره در واقع برای خودش می دویده و دوچرخه سوار را با فتوشاپ به عکس اضافه کرده اند.

عکسهای دروغی

 

 

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها