طبیعت جهان با دخالت انسان ها به شدت در حال تغییرات اقلیمی است. گرم شدن زمین، خشکسالی، ایجاد طوفان های شدید، طوفان شن، بیابان زایی و…. چهره زمین را تغییر می دهد و شاید زندگی بر روی این کره را مشکل کند. هر چند که بخشی از این تغییرات مربوط به وضعیت طبیعی زمین است اما انسان ها نیز در بسیاری از این اتفاقات دخالت دارند.
انسان ها هم می توانند برای زمین مفید باشند و هم می توانند باعث زیان شوند. عکس های زیر بعضی از این تغییرات زیست محیطی را بررسی کرده است. اگر به این موضوع علاقه مند هستید می توانید به سایت climate.nasa.gov مراجعه کنید.
کالیفرنیا
مقایسه تخریب آتش سوزی در اورنج کانتی کالیفرنیا، در فوریه 2012 حدود 11000 هکتار از جنگل های این منطقه در آتش سوخت. عکس اول سه روز قبل از این فاجعه گرفته شده است.
صحرای مصر
تغییرات اقلیمی باعث گسترش فضای سبز در صحرای مصر شده، در این جا با شیوه های جدید آبیاری، کشاورزی در بیابان گسترش پیدا کرده است. تصویر سمت چپ در سال 1987 گرفته شده است و تصویر سمت راست مربوط به 2012 است.
دریاچه آرال
تغییر وسیع در دریاچه آرال بین قزاقستان و ازبکستان، این دریاچه که یکی از بزرگ ترین دریاچه های جهان بود در طی 30 سال گذشته به یک پنجم حجم سابق خود رسیده است.
تغییرات اقلیمی نیواورلئان
تاثیرات طوفان کاتیرینا درنیواورلئان آمریکا، در سال 2005 طوفانی مرگبار به این منطقه هجوم آورد. عکس اول چند روز قبل از طوفان گرفته شده است و عکس دوم بعد از طوفان. بخش هایی که به شکل آبی تیره دیده می شوند قسمت های آب گرفته شهر است.
لیائونینگ
طوفان شن و گرد و غبار در منطقه لیائونینگ چین، این دو عکس که در فاصله سه هفته از هم گرفته شده است به خوبی وسعت فاجعه را نشان می دهد. گرد و غبار علاوه بر آلودگی شدید باعث عدم تابیدن نور خورشید نیز شده است.
آلاسکا
از دیگر تغییرات اقلیمی آب شدن یخچال های طبیعی ، در طول یک صد سال گذشته است، گرمای زمین باعث شده است که بسیاری از یخچال های طبیعی از بین بروند. در عکس اول یخچال های آلاسکا در سال 1917 را نشان می دهد که از یخ و برف پوشیده شده اند و در عکس دوم همان منطقه در سال 2005 با چمن پوشیده شده است.
تغییرات اقلیمی آمازون
از بین رفتن جنگل های آمازون، انسان به سرعت در حال از بین بردن طبیعت است، در حالی که در سال 1978 کمتر از 2 درصد از جنگل پاکسازی شده بود. امروز حدود 34 درصد از این جنگل ها از بین رفته است.
کنیا
افزایش جمعیت و نابودی طبیعت، نایروبی پایتخت کنیا در سال 1902 فقط 350000 نفر جمعیت داشت و اکنون جمعیت آن به 3000000 نفر رسیده است.
لاس وگاس
مقایسه گسترش لاس وگاس، این شهر از سال 1984 تا سال 2007 رشد قابل مقایسه ای داشته است. همان طور که می بینید دریاچه ای که در پایین تصویر دیده می شد طی این سال ها بر اثر مصرف زیاد آب و کم بارانی تقریبا ناپدید شده است.
تغییرات اقلیمی دریاچه ارومیه
خشک شدن دریاچه ارومیه، دریاچه ارومیه که بزرگ ترین دریاچه آب شور جهان بود بر اثر خشک سالی، احداث سد و استفاده بیش از انداره از آب ها رو به خشک شدن است. عکس اول در سال 1985 و عکس دوم درسال 2010 گرفته شده است. این دریاچه اکنون حدود 60 درصد از آب خود را از دست داده است.
خفاش مرموز و خطرناک یا مفید برای طبیعت؟