در دوران تحصیلی یا حرفه‌ای، امتحانات یکی از مهم‌ترین بخش‌های ارزیابی دانش و توانایی افراد است. برای موفقیت در امتحانات، استفاده از تکنیک‌های مناسب برخورد با امتحان ضروری است. در این مقاله به برخی از تکنیک‌های موثر برای مواجهه با امتحانات پرداخته خواهد شد.

1- در جلسه امتحان روی مسائل امتحان تمرکز کنید و از دچار شدن به نگرانی و دلهره بپرهیزید.

2- شب قبل از امتحان به موقع بخوابید. به قدر کافی آرامش و استراحت داشته باشید. صبح کمی زودتر از خواب بیدار شوید، یک دوش ملایم بگیرید و صبحانه کامل و مغذی میل نمایید.

2- در روز امتحان کمی زودتر از روزهای قبل از منزل خارج شوید تا به اندازۀ کافی وقت برای رسیدن به محل امتحان را داشته باشید و نگرانی دیر رسیدن به جلسه امتحان را نداشته باشید. با این کار آرامش فکر و خیال شما بر هم نمی ریزد و احساس ترس و نگرانی در شما به وجود نمی آید.

3- مسئولین امتحان در شروع جلسه امتحانات توضیحاتی ارائه می دهند. به این توضیحات با دقت و توجه بیشتری گوش دهید زیرا در بسیاری مواقع عدم توجه به این تذکرات و توضیحات و رعایت نکردن آن ها در جلسه امتحان باعث به وجود آمدن مشکلاتی می شود.

4- هنگام توزیع سؤالات به نتیجۀ امتحان و اینکه نمرۀ قابل قبولی خواهید گرفت یا نه فکر نکنید بلکه به جای آن به سؤالات امتحان و نحوۀ پاسخ دادن به آن ها توجه کنید.

 

5- از آن جایی که امتحان دهندگان دارای تفاوت های فردی می باشند و بر اساس آن بعضی سریع و بعضی کند، بعضی کم و بعضی بیشتر می نویسند بنابراین وقت و زمان تحویل دادن ورقۀ افراد با یکدیگر متفاوت می باشد لذا شما از اینکه دیگران زودتر از شما پاسخ سؤالات را داده اند و جلسۀ امتحان را ترک کرده اند، ناراحت نشوید.

یادتان باشد به جای کنترل خروج دیگران از جلسه، زمان امتحان که معمولا در بالای صفحۀ سؤالات قید می شود را کنترل کنید و خود را با آن هماهنگ نمایید و در مدت زمان در نظر گرفته شده به سؤالات پاسخ دهید. برای این منظور بعد از دریافت سؤالات امتحانی، با سرعت نگاهی به برگۀ امتحانی بیندازید و سؤالات را بخوانید، آن گاه تصمیم بگیرید که چگونه باید به سؤالات پاسخ دهید با سرعت یا به طور معمولی.

6- قبل از امتحان از نوع و شکل امتحان آگاهی بدست آورید. آگاهی از نوع امتحان، کیفیت مطالعه و آماده شدن برای پاسخ تشریحی، کوتاه پاسخ، جور کردنی، چند گزینه ای، صحیح و غلط یا شفاهی می باشد. اگر مجبور نیستید که پاسخ سؤالات را به ترتیب بدهید، در آن صورت اول پاسخ سؤالات تشریحی را بنویسید زیرا این عمل شما را آرام می کند.

تکنیک های موثر برای موفقیت در امتحانات

قبل از امتحان باید دربارۀ موارد ذیل اطلاعات داشته باشید:

– آیا امتحان از تمام مطالب تدریس شده به عمل خواهد آمد یا از بخش ها و قسمت های خاص؟

– معلم در جلسۀ امتحان روی برگه چه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهد داد مثلا برخی فرمول ها یا اطلاعات را معلم ها در برگه ارائه می دهند تا وقت برای حفظ و یادگیری آن گذاشته نشود.

– نوع سؤالات چگونه خواهد بود؟

برای بدست آوردن پاسخ سؤالات بالا می توانید از معلم بپرسید و در صورت عدم توفیق، سؤالات امتحانی ترم های گذشته آن معلم را بررسی کنید تا بدانید آیا او خواهان محفوظات ذهنی است؟ آیا جزییات یا کلیات درس مد نظر او است؟

افزون بر موارد مذکور آگاهی شما از عملکرد معلم در کلاس درس در خصوص توجه یا عدم توجه به مسائل جزیی، توجه و تاکید بر روی برخی مطالب، سلیقه و طرز فکر و … شما را با نوع سؤالات و نحوۀ پاسخ گویی آشنا می کند.

به یاد داشته باشید بعد از مطالعه سؤالات ابتدا به سؤالاتی که پاسخ آن ها را می دانید پاسخ دهید و فکر کردن دربارۀ سؤالاتی که نمی دانید را به بعد موکول نمایید تا وقت تلف نشود.

برخی از مواقع استفاده از یک امتحان تمرینی در قالب امتحان فرضی به شما کمک می کند تا با امتحان به راحتی کنار بیایید. اولین فایدۀ این روش این است که در تعیین میزان اضطراب و نگرانی نسبت به آزمون اصلی مفید می باشد.

دوم آن که می توان از آن برای خنثی سازی تدریجی حساسیت نسبت به آزمون اصلی و جلسۀ امتحان استفاده کرد.

به یاد داشته باشید اولین کاری که در جلسۀ امتحانی باید انجام دهید نوشتن مشخصات خود در برگۀ پاسخنامۀ امتحان می باشد.

همیشه با آمادگی کامل در جلسۀ امتحان حاضر شوید. این عمل موجب اعتماد به نفس بالا شده و اضطراب را از میان می برد.

به آنچه که در سؤال امتحانی خواسته شده است پاسخ دهید. بعضی از دانش آموزان و دانشجویان به سؤالات دقت نمی کنند و در نتیجه مطالب مربوط به سؤال و موضوع دیگری را می نویسند و یا علاوه بر پاسخ خواسته شده مطالب اضافی نیز می نویسند. این عمل باعث می گردد وقت و زمان تلف شود و هیچ امتیازی نیز نداشته باشد.

در برخی از امتحانات بالای سؤالات یا برگۀ پاسخنامه برای پاسخ گویی دستور العمل خاصی داده می شود. سعی کنید دستور العمل را با دقت مطالعه نمایید و به آن عمل کنید.

تکنیک های موثر برای موفقیت در امتحانات

قبل از تحویل برگه امتحان

بعد ار آنکه به کلیۀ سؤالات پاسخ دادید و از فشار امتحان کاسته شد اگر وقت و زمان در اختیار دارید یک بار دیگر پاسخ های خود را بررسی کنید. در این بررسی به موارد ذیل دقت نمایید.

– کنترل کنید ببینید آیا به همۀ سؤالات پاسخ داده اید یا نه؟

– محاسبات را کنترل کنید تا اشتباهی در آن ها وجود نداشته باشد.

– پاسخ سؤالات را مجددا بخوانید تا اگر نکته ای فراموش شده است آن ها را کامل کنید.

– در تنظیم برگۀ پاسخنامه دقت کنید. برگه را به طور خوانا و خوش خط بنویسید. میان دو پاسخ خط بکشید. این عمل ضمن آنکه تصحیح برگه را آسان می کند بر تصحیح کننده نیز اثر مثبت می گذارد و از سوی دیگر کمک می کند تا مشخص کنید چه سؤالی بی پاسخ مانده است.

با توجه به این تکنیک‌ها و رعایت نکات فوق، مطالعه و آمادگی برای امتحانات به یک فرآیند منظم و کارآمد تبدیل خواهد شد و احتمال موفقیت شما در امتحانات بسیار بیشتر خواهد بود.

ترفندهای شب امتحانی برای رساندن نمره تان به لب مرز

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها