گرم شدن کره زمین بر اثر استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی باعث شده است تا بسیاری از کشورها به فکر سوخت های پاک برای جایگرینی با سوخت های فسیلی بیفتند. استفاده از انرژی خورشیدی و بادی سالهاست که مورد توجه قرار گرفته است اما استفاده از انرژی الکتریکی در اتومبیل ها هنوز در ابتدای راه است زیرا مشکل ذخیره سازی نیرو و شارژ این اتومبیل ها هنوز یکی از مشکلاتی است که حل نشده است و همین امر باعث شده که این انرژی هنوز در اتومبیل ها همگانی نشده است.
اما راه حل جدیدی برای شارژ اتومبیل پیدا شده است که ممکن است در آینده باعث فراگیری تولید اتومبیل های الکتریکی شود. شارژ نیرو از طریق رانندگی در جاده هایی که به تجهیزات ویژه ای در سطح جاده مجهزند و می توانند این نیرو را تامین کنند راه حلی ابتکاری است که در حال آزمایش است. در این شیوه سیم هایی در زیر جاده قرار داده شده است که میدانی مغناطیسی تولید می کنند و اتومبیل ها با عبور از روی آن این نیرو را جذب کرده و در اتومبیل تبدیل به برق می شود.
این فناوری هم اکنون در دو کشور کره جنوبی و انگلستان به شکل آزمایشی در حال اجرا است. اگر این فناوری بتواند به خوبی مشکلات را حل کند شاید در آینده ای نه چندان دور شاهد چنین اتومبیل هایی در سراسر جهان باشیم.
ایده دوم برای استفاده از جاده
یک شرکت فرانسوی مشغول ساخت پنل های خورشیدی قدرتمندی است که بتوانند وزن یک تریلی ۱۸ چرخ را تحمل کنند. این شرکت هم اکنون مشغول نصب این پنل ها در برخی جادههای فرانسه است و تصمیم دارد فناوری خود را در۲۰۱۷ میلادی به طور آزمایشی در چهار قاره اجرا کند.
اکنون پنج سال است که آزمایش و تحقیق روی این پنل ها انجام میشود. شرکت تولید کننده تصمیم دارد سال آینده با ساخت ۱۰۰ سایت خورشیدی در فضای خارجی، محصولات خود را آزمایش کند. مدیر بخش فناوری کولاس در این باره می گوید: ما تصمیم داریم زندگی دوباره ای به جاده ها ببخشیم. مزرعه های خورشیدی قسمتی از زمین را به خود اختصاص می دهند که قابلیت کشاورزی در آن وجود دارد و درمقابل استفاده از جاده ها برای تولید انرژی خورشیدی آسان تر و بهینه تر است.
این پنل ها از سلول های خورشیدی معمول ساخته میشوند اما چند لایه پلاستیک روی آن ها بکار رفته تا قالب سختی برای مقاومت در برابر فشار زیاد ایجاد کند. هم چنین در پنلها سیمکشی الکتریکی نیز انجام شده و رویه سیم ها دارای لایهای از خرده شیشه هستند تا از لیزخوردن جلوگیری شود.
ماه گذشته آزمایش این فناوری با نصب پنل های خورشیدی در مساحت ۲۸۰۰ مترمربع در حومه یکی از شهرهای فرانسه آغاز شده است. برآوردها نشان میدهد حدود ۲۸۰ کیلووات الکتریسیته از این پنلها تولید شود که برای روشنایی خیابانهای شهری با جمعیت پنج هزار نفر طی یک سال کافی است.
این فناوری در کانادا، گرجستان، آمریکا، سراسر اتحادیه اروپا، آفریقا و آسیا بزودی آزمایش خواهد شد و در سال ۲۰۱۸ میلادی نیز وارد مرحله تجاریسازی میشود تا جایی که پیشبینی میشود جادههایی با قابلیت تولید انرژی خورشیدی به زودی در همه نقاط جهان ساخته شوند.