تعداد ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی
خودرو هیبریدی یا خودرو برقی خودرویی است که برای حرکت کردن از ترکیب دو یا چند منبع مجزای قدرت استفاده میکند. این خودروها به خودروهای سبز نیز معروفند و همانطور که از نامشان مشخص است با استفاده از جریان برق کار می کنند. این خودروها به دلیل عدم وجود ایستگاه های شارژدهی مخصوص با مشکلات متعددی مواجه هستند.
به همین منظور افزایش تعداد ایستگاههای شارژ در دستور کار شرکتهای مختلف قرار دارد. با این حال یک شرکت آلمانی برای پاسخگویی به کمبود این ایستگاهها، نوعی شارژر سیار معرفی کرده است.
مشکلات مربوط به شارژ خودروهای برقی
در حال حاضر تعداد ایستگاههای شارژ خودروهای برقی پاسخ گوی نیاز روبهرشد صاحبان این اتومبیلها نیست. این شرایط باعث شده است رانندگان برای یافتن ایستگاه شارژ مناسب، از مسیر خود منحرف شوند. علاوه بر این، مشکلات ناشی از پارک نامناسب خودروها و مسدود بودن دسترسی به ایستگاه شارژ از دیگر مواردی است که سبب دلسردی مالکان خودروهای الکتریکی میشود. اگرچه شرکتهای خودروسازی و تأمینکنندگان انرژی متعهد به ساخت ایستگاههای شارژ در سراسر دنیا شدهاند و در تلاشند با افزایش تعداد ایستگاهها پاسخگوی نیاز روبهرشد جهانی در این زمینه باشند؛ اما هم چنان خلأهایی در این زمینه حس میشود. یک شرکت آلمانی مستقر در برلین با نام «چارجری» ایده فراهم کردن امکان شارژ خودرو در مکان مورد نظر مشتری را مطرح کرده است.
رزرو ایستگاه های شارژ خودروهای هیبریدی
در حال حاضر این شرکت با تمرکز بر شرکتهای فعال در زمینهی حملونقل کار خود را آغاز کرده است و در صورت موفقیت، سرویسدهی به مشتریان خصوصی نیز آغاز میشود. مشتریان با استفاده از اپلیکیشن این شرکت امکان رزرو و پرداخت سرویس مورد نظر را دارند و البته هزینهی حمل شارژر به محل مشتری در هزینهی کلی منظور میشود.
نحوه ی شارژ کردن خودرو هیبریدی
زمانی که یک راننده درخواست خود را ثبت میکند، یکی از کارکنان چارجری ایستگاه شارژ را بهوسیله یک دوچرخه موتوردار بهطول یک متر و عرض ۰,۶۵ متر به محل مشتری حمل میکند. وزن دوچرخه و ایستگاه شارژ سیار در مجموع حدود ۱۵۰ کیلوگرم است. پس از رسیدن به مقصد، مسئول چارجری ایستگاه را از دوچرخه جدا و به خودروی مشتری متصل میکند. سپس، محل را ترک و برای تحویل ایستگاه شارژ از یک مشتری دیگر حرکت میکند. پس از تحویل گرفتن ایستگاه شارژ خالی، آن را به سمت ایستگاههای دائمی تعبیهشده میبرد و باتریهای آن را برای مشتری بعدی شارژ میکند.
تنوع شارژدهی به صورت AC و DC
براساس گفتههای کریستین لنگ، یکی از مسئولان چارجری، این شرکت در حال حاضر تنها شارژ با جریان متناوب ارائه میدهد که شامل پشتیبانی از کانکتورهای Type1 و Type2 است. بر اساس گفتههای لنگ، این شرکت در حال کار روی شارژرهای با جریان مستقیم است تا بتواند از سیستمهای CCs و CHAdeMO پشتیبانی کند.
ویژگی های ایستگاه های شارژ خودرو هیبریدی
چارجری مدعی است که برق مورد نیاز ایستگاههای سیار خود را بهطور کامل از منابع تجدیدپذیر تأمین میکند و هریک از این ایستگاهها شامل دوازده باتری لیتیوم یونی ۲ کیلووات ساعتی است که میتواند خودرو هیبریدی را برای پیمودن ۱۶۰ کیلومتر شارژ کند. این شرکت در نظر دارد ظرفیت ایستگاههای سیار خود را به ۵۰ کیلووات ساعت افزایش دهد. از دیگر ویژگیهای این ایستگاه سیار میتوان به پشتیبانی از شارژ سریع تا ۳۵ کیلووات و استاندارد ساخت IP67 (برای محافظت در شرایط جوی نامساعد و صدمات احتمالی) اشاره کرد. علاوه بر این موارد، ایستگاههای سیار چارجری به سیستم 4G مجهز شدهاند تا امکان کنترل شارژ از راه دور نیز فراهم شود.
از تولید تا تجاری سازی ایستگاه های شارژدهی خودرو برقی
در حال حاضر طرح این شرکت با همکاری شرکت اشتراک خودروی DriveNow، مراحل تست را میگذراند و انتظار میرود از فروردین سال آینده در دیگر شرکتها نیز مورد استفاده قرار گیرد. این شرکت امیدوار است در سال ۲۰۲۱، در سیزده شهر اروپایی با ۳۵۰ ایستگاه شارژ سیار به مشتریان خدمات ارائه دهد.
زومیت
مطالب مرتبط:
ترفندهایی برای افزایش شارژدهی گوشی موبایل