به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، بهروز باریک بین متخصص پوست و مو بیان کرد: از بیماریهای شایعی که حدود یک تا دو درصد از کل جمعیت را در برمیگیرد پسوریازیس است که به نامهای دیگری مانند پسوریازیس و داءالصدف خوانده میشود.
این متخصص پوست و مو در خصوص علت بیماری پسوریازیس عنوان کرد: علت این بیماری ژنتیکی است ولی ارتباط مهمی با برخی از بیماریهای دستگاه گوارش مانند کولیت اولسروز و بیماری کرون نیز وجود دارد. همچنین از آنجایی که این بیماری یک بیماری خود ایمن محسوب میشود بنابراین این عارضه با اختلالات روحی و روانی و استرس تشدید میشود.
باریکبین اظهار داشت: در بیماری پسوریازیس زاد و ولد سلولهای پوستی افزایش پیدا میکند و در سطح پوست پلاکهای قرمز رنگ با پوستههای سفید و صدفی به وجود میآید.
وی تاکید کرد: از قسمتهای شایع درگیری در این بیماری کف سر است که در این صورت پسوریازیس به صورت پوستههای قرمز و سفید رنگ که ممکن است خارشدار یا بدون خارش باشد خود را بروز میدهد.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه نواحی دیگری مانند روی آرنج و روی مفاصل زانو ممکن است دارای پلاکهای قرمز با پوسته صدفی باشند، افزود: اگر این پوستهها را بکَنیم خیلی سریع شروع به خونریزی میکنند که این به علت نازکی پوست در این قسمتها است. همچنین برخی اوقات این پلاکها تنها محدود به زانو و آرنج نیستند و در قسمتهای مختلف بدن میتواند دیده شود که در این صورت پسوریازیس از نوع پلاک تایپ ژنرالیزه است.
باریکبین تأکید کرد: برخی انواع پسوریازیس میتوانند ناخنها را درگیر کند که به صورت نقطه نقطه شدن ناخن یا بروز لکههای روغنی زرد رنگ از زیر ناخن یا جدا شدن ناخن از بسترش مشاهده میشود. از علائم دیگر این بیماری داشتن زبان جغرافیایی است که به تشخیص این عارضه کمک شایانی میکند.
وی تصریح کرد: مبتلایان به پسوریازیس میتوانند دچار مشکلاتی مانند سندروم متابولیک، تری گلیسرید، کلسترول و قند خون بالا باشند. در موارد شدیدتر این عارضه با درگیری یا التهابات مفصلی نیز همراه است.
این متخصص پوست و مو بیان کرد: در موارد حاد این بیماری نیاز به همکاری متخصصین روماتولوژی و درماتولوژی با یکدیگر اهمیت پیدا میکند که باید التهابات ناشی از پسوریازیس کاهش یابد تا از آسیبهای دائمی مفصل پیشگیری شود.
باریکبین افزود: پسوریازیس انواع مختلفی دارد که بعضی از انواع آن به نام پسوریازیس پوست چولار معروف است که این ناراحتی میتواند با علائم شدید سیستمیک مانند تب و وضعیت عمومی بد فرد همراه باشد که در چنین مواردی نیاز است که فرد دچار این عارضه در بیمارستان بستری شده و تحت نظر متخصصین مربوطه قرار گیرد.