داستان ضرب المثل های فارسی؛ دست کسی را در حنا گذاشتن

دست کسی را در حنا گذاشتن

دست کسی را در حنا گذاشتندست کسی را در حنا گذاشتن به چه معنی است ؟ در زمانی که وسایل آرایش و پیرایش به اندازه امروز گسترده و زیاد نبود، زنان برای رنگ موی سرشان و مردان برای رنگ ریش و بعضا دست و پا برای زیبایی حنا می گذاشتند تا هم از وجه زیبایی آن بهره ببرند و هم از خواص دارویی بی شمار آن بی نصیب نمانند.

به این ترتیب که وقتی به حمام می رفتند و بعد از شستن تن و بدن و خروج از خزینه وارد قسمت شاه نشین می شدند و دور هم به صورت مربع می نشستند تا در مدت دو سه ساعتی که مجبور بودند بی حرکت و ثابت بمانند، حوصلشان سر نرود و بتوانند با دوستان خود صحبت کنند.

دلاک هم در یک ظرف حنا ها را خیس می کرد و بر سر و صورت یا دستان و پاهای مردم می گذاشت و در این مدت حتی برای آب نوشیدن یا خوردن غذا نیاز به کمک داشتند و هیچ کاری جز نشستن و منتظر بودن از پیش نمی بردند.

ضرب المثل “ دست کسی را توی حنا گذاشتن”  یا دست کسی را در حنا گذاشتن زمانی به کار می رود که شخصی شما را با وعده و سخن وادار به انجام کاری کند، اما دقیقا در حساس ترین لحظات خود را کنار بکشد و شما تنها بمانید.

در این صورت در وضعیتی قرار می گیرید که هیچ کاری از دست تان بر نمی آید و اصطلاحا در این شرایط نه راه پس دارید و نه راه پیش.متاسفانه برخی آگاهانه دست به این کار می زنند و از روی کینه و دشمنی انسان را در شرایطی قرار می دهند که کاملا مستاصل شده و هیچ راه چاره ای برای رهایی از وضعیت پیش آمده نداشته باشد.

اما برخی نیز تنها از روی نادانی باعث به وجود آمدن این مشکل برای افراد دیگری می شوند، به همین علت ضروری است در تمامی کار ها با افراد دانا و قابل اعتماد مشورت کرده و تنها به داشته ها و توانایی خود مان متکی باشم.در واقع متکی بودن به خود، انسان را وادار می کند که کار ها و برنامه هایش را بر اساس توانایی های خود برنامه ریزی کرده و به سر انجام برساند و بدین ترتیب نیازمند کسی نباشد.

 

داستان ضرب المثل های فارسی؛ هرکه بامش بیش برفش بیشتر

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها