از آن جا که ما تصاویرهای تاریخی را همیشه سیاه و سفید می بینیم گاهی فراموش می کنیم که دنیای گذشته نیز کاملا رنگی بوده است و ما نمی توانیم آن مناظر را رنگی ببینیم.
با این حال، عکس هایی رنگی از روسیه در ابتدای قرن بیستم به وسیله عکاسی به نام سرگئی پروکودین گورسکی گرفته شده است که گذشته تاریخی را پر از رنگ و جلوه های دیدنی به ما نشان می دهد.
عکس رنگی با فیلتر رنگی
عکاسی رنگی به طوری که امروزه ما می شناسیم، در آن زمان امکان پذیر نبود، اما با ترکیب سه عکس که با فیلترهای جداگانه رنگی گرفته می شد تصویری رنگی به نمایش می آمد. برای همین، گورسکی مجبور شد سه تصویر جداگانه از یک موضوع بگیرد. یک بار با یک فیلتر قرمز، یک بار با یک فیلتر سبز، و یک بار با یک فیلتر آبی که در جلوی لنز بسته می شد. بعد این سه تصویر تک رنگ از طریق فیلترهایی از همان رنگ ها که جلوی دستگاه نمایش تصویر قرار می گرفت روی یک صفحه، نمایش داده می شد و تصاویر نهایی به عنوان یک تصویر رنگی واقعی نمایش داده می شد.
عکس سه بعدی
پروفسور پروکودین گورکی، شیمیدان و هنرمند روسی، پس از همکاری با استاد فوتوشیمی آلمانی آدولف میته، شروع به ساخت عکس های سه بعدی نیز کرد. تزار نیکلاس دوم که تحت کارهای پروکودین گورسکی، از جمله پرتره مشهور او لئو تولستوی، قرار گرفته بود و به او سفارش داد تا از سراسر روسیه عکس بگیرد.
اگرچه این عکاس هنرمند پس از انقلاب اکتبر روسیه فرار کرد، تعدادی از عکس های او که مصادره نشده بودند، در نهایت توسط کتابخانه کنگره ایالات متحده در سال ۱۹۴۸ و در سال ۱۹۸۰ منتشر شد.
مجموعه زیر بخش هایی از کشور روسیه است که امروزه به جمهوری های مختلفی تقسیم شده است و در سال ۱۹۱۰ عکاسی شده اند.