اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها
اکنون که نواقص و کاستی های آی پی ورژن 4 را بیان کردیم راه حل های IPV6 را در این موارد ذکر می کنیم:
1- اولین مشکلی که در مواجهه با IPv6 حل شده است تعداد آدرس آی پی می باشد. این تعداد به قدری زیاد است که حتی نمی توان آن را بیان کرد.
1038 * 3.4 این عدد را چگونه بیان می کنید؟؟!!!
2- مشکل دوم که توسط IPv6 بهبود یافته دسته بندی سلسله مراتبی جدول روتینگ بک بون های اینترنت است که نظم خوبی را ایجاد خواهد کرد.
3- مشکل وجود DHCP هر چند یک مشکل واقعی در Ipv4 ایجاد نکرده بود ولی در IPv6 این جریان بهبود یافته و دیگر نیازی به مدیریت و پیکربندی DHCP وجود ندارد. هاست یا میزبان IPv6 به خودی خود توانایی ایجاد آدرس آی پی را دارد و نیازی به سرور DHCP نخواهد داشت. این قابلیت شبیه APIPA می باشد ولی از این منظر که به خود جوش برای خود آی پی ایجاد می کند با این تفاوت که IPv6 توانایی روتینگ و فعالیت در اینترنت را دارد در حالی که APIPA چنین توانایی را ندارد.
4- در IPv6 امنیت و استفاده از IPSec اجباری و جزوی از ساختار آن می باشد.
اما ساختار IP version 6
IPv6 آدرس هایی هستند که 128 بیت طول دارند. بله به این معنی که در این آدرس 128 مقدار 0 و 1 وجود دارد. همان طور که در زیر می بینید این مقدار بسیار طولانی است و محاسبه و تبدیل آن مشکل است به همین دلیل آن را به قطعات 16 بیتی تقسیم می کنند که می شود 8 قطعه 16 بیتی. به یاد دارید که در IPv4 32 بیت را به 4 قطعه 8 بیتی تقسیم می کردیم و آن را به صورت اعداد دسیمال نمایش می دادیم. در اینجا 128 بیت را به 8 قطعه 16 بیتی تقسیم می کنیم و به جای نمایش دسیمال، آن را به صورت هگزا دسیمال نمایش می دهیم و به جای نقطه آن ها را با : از هم مجزا می کنیم.
عدد بالا در مبنای هگزا دسیمال به صورت زیر نمایش داده می شود:
با یکی کردن مقادیری که 4 صفر دارند و صفرهایی که در ابتدا آمده اند می توان آن را به صورت زیر خلاصه نمود:
همچنین می توان خانه های پشت سر همی که تماما صفر هستند را یکی کرد و به صورت :: نمایش داد. توجه داشته باشید که این کار را فقط یک بار می توان انجام داد تا بتوانید تعداد خانه هایی که مقدار تمام صفر دارند را شمارش نمود و اگر دو بار انجام دهید نمی توان فهمید که :: شامل چند خانه صفر خواهد بود. مثال بالا به صورت زیر خلاصه شد:
آماده اید؟ درس بعدی را شروع کنید: درس هجدهم – انواع آی پی ورژن 6
نوشته: مهدی فاریابی