معرفی رشته مهندسی ماشین آلات کشاورزی

ماشین آلات کشاورزی

ازدیاد روز افزون جمعیت جهان و نیاز شدید آنها به غذا و محدودیت منابع، انسان را بر آن داشت تا برای پاسخ به نیاز های روزافزون جوانع بشری، دانش خود را به کار گیرد و در جستجوی روش های جدید و متناسب با زمان باشد که محدودیت زمین های کشاورزی موجب گردید تا انسان امروزی بتواند از ابزار و  ماشین آلات کشاورزی پیشرفته در زمینه های تهییه زمین، کاشت و برداشت و همچنین ماشین های پیچیده در زمینه های دامپروری و فراورده های آن، صنایع غذایی و فراورده های لبنی، امور زراعی و باغی و فراورده های آن حداکثر استفاده را و بر مشکلات خویش فایق آید.

کار دقیق و استفاده اقتصادی از این ماشین های پیچیده، مستلزم آشنایی کامل با قسمت های مختلف، تنظیم دستگاه، نحوه کار، سرویس و نگهداری آن ها می باشد. مدرنیزه شدن این ماشین ها احتیاج به تکنسین ها و متخصصینی دارد که در هنرستان ها و مرا کز عالی تحصیل کرده باشند. 

ماشین آلات کشاورزی

محل اشتغال

تخصص مهندسی مکانیک ماشین آلات کشاورزی برای تربیت طراح ماشین های کشاورزی دایر شده است. محل اصلی اشتغال فارغ التحصیلان آن کارخانجات سازنده تراکتور، کمباین و سایر ماشین ها و ادوات کشاورزی و صنایع کشاورزی می باشد.

این تخصص، طبیعت فنی دارد نه کشاورزی و به همین سبب در رشته فنی مهندسی طبقه بندی شده است. از امور کشاورزی چون زراعت، باغبانی، دامپروزی، گیاهپزشکی، آبیاری، خاکشناسی جز در حد لزوم برای طراحی ماشین، هیچ اطلاعی ندارد.

در عوض از توان کافی در علوم مکانیکی همچون استاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح، ریاضیات، اجزاء ماشین، طراحی کامپیوتری، شبیه سازی کامپیوتری، هیدرولیک، برق و الکترونیک برخوردار است تا آنجا که بتواند مکانیسم ها، طرز کار و طرح ماشین های کشاورزی را تحلیل نماید.

مجموعه ی این دروس به اضافه دروس اصلی یا تخصصی چون موتور، تراکتور، ماشین های خاک ورزی، کاشت، داشت، برداشت، پس از برداشت، مکانیزاسیون، مکانیک تراکتور، طراحی ماشین های کشاورزی و عملیات کارگاهی فارغ التحصیلانی را می پروراند که می توانند به طراحی این ماشین ها بپردازند. البته ممکن است نیازمند کمک متخصصان مکانیک هم در بعضی زمینه ها باشند.

ماشین آلات کشاورزی

دروس تخصصی ماشین آلات کشاورزی

 هنرجویان این رشته در مدت دو سال تحصیل در هنرستان کشاورزی، علاوه بر دروس عمومی دروس تخصصی شامل:

  • رسم فنی
  • آب وخاک گیاه
  • ماشین های ثابت کشاورزی
  • اجزاء ماشین
  • موتور های احتراقی
  • ابزار شناسی و عملیات کارگاهی
  • فزیک2 و آزمایشگاه
  • تجهیزات و ماشین های باغی
  • کاربرد و سرویس تراکتور

ماشین ها و کار برد آن ها در زمینه مختلف در شهر های کوچک وبزرگ نیاز به تحصیل کرده های این رشته هرروز بیشتر می شود.

رشته ماشین های کشاورزی در هنرستان ها ودانشگاه ها با توجه به نیاز جامعه و کاربرد وسیع ماشین از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

توانمندی های دانش آموختگان رشته ماشین آلات کشاورزی

تنظیم و راه اندازی ماشین های کشاورزی

کاربرد صحیح وسایل و تجهیزات کارگاهی

انتخاب ماشین های کشاورزی متناسب با انواع عملیات

کاربرد ماشین های کشاورزی

بازدید و سرویس ماشین های کشاورزی

شناسایی عیوب ساده ماشین های کشاورزی و رفع آن ها

منبع: کتابچه راهنمای رشته های هنرستانی آموزش و پرورش

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها