معرفی رشته متالوژی هنرستان

 متالورژی و ریخته گری یکی از اساسی ترین صنایع هر کشوری بوده و نقش مهمی در صنعتی شدن و خود کفایی آن جامعه دارد و پیشرفت این صنعت به لحاظ علمی و تکنولوژیکی، موجب تحکیم وتقویت بنیه اقتصادی و دفاعی کشور خواهد بود.ریخته گری یکی از روش های تولید قطعات صنعتی است که به دلیل امکان ساخت قطعات با اشکال بسیار پیچیده، سهولت تولیدو سرعت زیاد، تولید قطعات بسیار بزرگ و کوچک، ایجاد خواص مکانیکی ویژه، قیمت مناسب قطعه تولیدی، محدودیت شکل پذیری برخی از فلزات و….این صنعت را از سایر صنایع متمایز نموده است. بطوریکه امروزه ادعا می شود که این روش بیش از ۸۰% تولید قطعات صنعتی را به خود اختصاص داده است.

 اهمیت مواد ریخته گری در پیشرفت روز افزون صنایع و تکنولوژی امروزه بیش از پیش آشکار شده است. ذوب  فلزات و ریخته گری به معنی علم فن شکل دادن فلزات و آلیاژ ها از طریق ذوب فلز و ریختن مواد مذاب در قالب می باشند.

معرفی رشته متالوژی هنرستان

هنرجویان این رشته در طی تحصیلاتشان در هنرستان با موارد زیر آشنا خواهند شد:

ساخت قطعاتی که شکل های داخلی و خارجی پیچیده ای داشته باشد و با ماشین ها و ابزارهای موجود‌‌، ساخت آن ها مشکل باشد یا امکان پذیر نباشد مانند قطعات مختلف وهواپیماها، کشتی ها، ماشین ها، سیلندرها، توربین ها، پمپ ها و هزاران قطعه دیگر.

1- آشنایی با ساخت قطعات بزرگ با آلیاژهای مختلف

2- آشنایی با انواع مواد و کوره های ذوب فلزات

3- آشنایی باانواع مواد نسوز

4- آشنایی با انواع روش های ریخته گری و قالب گیری

 معرفی رشته متالوژی هنرستان

توانمندی های دانش آموختگان رشته متالوژی

  • – اپراتوری کوره زمینی و کوره داوار
  • – ترسیم نقشه های مدل و قالب های مقدماتی
  • – ریخته گری فلزات غیر آهنی و چدن ریزی
  • – انجام آزمایشات مربوطه صنعت متالوژی
  • – ساخت مدل های چوبی و فلزی ساده

 هنر‌آموزان در هنرستان مهارت بالایی در فن ریخته‌گری پیدا می‌کنند و به این ترتیب به راحتی می‌توانند در کارگاه‌ها و کارخانجات مختلف شروع به کار کنند و مشغول به فعالیت شوند زیرا در هنرستان علاوه بر دروس عمومی که خوانده می‌شود دروس تخصصی و عملی این رشته نیز مورد آموزش قرار می‌گیرد و به این ترتیب هنر‌آموزان فنی‌حرفه‌ای هم به صورت عملی و هم علمی به این رشته مسلط می‌شوند و بدین ترتیب آینده‌ی شغلی بهتری نیز در انتظار آن‌ها است.

برای آشنایی  و دانلود کتابهای رشته متالوژی می توانید به پایگاه کتابهای درسی مراجعه کنید

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها