روابط مطلوب بین دختران و پسران

تاکنون به عواملی که باعث ایجاد  روابط نامطلوب دختران و پسران می شود پرداخته ایم. در این مقاله عواملی راکه منجر به ایجاد روابط مطلوب بین دختران و پسران می شود، بررسی می کنیم .وضعیت مطلوب در روابط دختران و پسران می تواند دارای ویژگی هایی باشد، برخی از این ویژگی ها موارد زیر هستند.

1- شناخت واقعیت های جنس مخالف

دختران و پسران باید بدانند که جنس مخالف، همچون خود آنان، دارای ویژگی های مثبت و منفی است. آنان در عین حال که برخوردار از توانایی های خاصی هستند، دارای ضعف ها و ناتوانایی هایی نیز می باشند. نباید دلگیری ها و ناراحتی های ما از خانواده، ما را به سمتی بکشاند که یک تصور ایده آل و غیر واقعی از افراد غیرهمجنس داشته باشیم.

2- اجتناب از خیال پردازی و تصور رویایی در مورد جنس مخالف

دومین خصوصیتی که باید در برخورد بین دو جنس، مورد توجه قرار گیرد، این است که سعی کنیم از خیال پردازی و خیال بافی در مورد آنان، اجتناب ورزیم. هرگونه خیال بافی افراطی در مورد جنس مخالف، به واقع بینی ما، لطمه می زند. تصور یک موجود ماورایی، مانند فرشته، در مورد جنس مخالف نشانگر ضعف بینش واقع بینانه ماست. بنابراین باید خیال پردازی های خود را در مورد آنان و یا به طور اعم در مورد افراد دیگر تحت کنترل قرار دهیم. یا حداقل بگوییم که چه چیزی درباره آنان می دانیم و باور داریم. اگر قادر نیستیم جلوی تخیلات خویش را به سادگی بگیریم، حداقل توجه داشته باشیم که چه چیزی واقعیت دارد و چه چیزی واقعیت ندارد و چه چیزی خیال است. انسان سالم به آسانی می تواند بین تخیلات خویش و واقعیت ها، تفکیک قائل شود.

روابط دختر و پسر

3- از بین بردن ترس ها، دلهره ها، هیجان ها، احساس خصومت و خشنوت نسبت به جنس مخالف

برای ایجاد  روابط مطلوب بین دختران و پسران باید هر گونه پیش داوری را که ایجاد نوعی هیجان منفی نسبت به جنس مخالف می کند، از ذهن خود دور کنیم. باید آنان را افرادی مانند خود بدانیم که می توانند افرادی سالم و سازنده باشند و یا افرادی مخرب و منفی.

4- کنترل خونسردی و صلابت شخصیت به هنگام برخورد با جنس مخالف

برخورد مناسب و مطلوب با جنس مخالف، دارای این خصوصیت است که فرد با خونسردی تمام و نیز حفظ ارزش شخصیت خویش، بدون خرد کردن شخصیت خود و یا دیگران، با جنس مخالف برخورد کند. نوجوانانی که به هنگام برخورد با دیگران هیجان زده شده و به گونه ای رفتار می کنند که موجب تحقیر خود و گاه دوستان خویش می شوند، الگویی نامناسب در این زمینه به شمار می آیند.

5- برخورد مبتنی با احترام با مراعات حدود شرعی، در مورد محرم، نامحرم، حلال و حرام

از ویژگی های یک برخورد سالم این است که احترام و ارزش گذاری به دیگران (از جمله جنس مخالف) در آن مراعات شده باشد. الگوهایی که بدون توجه به حدود شرعی در مورد محرم و نامحرم در اندیشه مراعات احترام فرد مقابل هستند، در جامعه ما مقبولیت نداشته و می تواند موجب اختلال و آشفتگی در روابط اجتماعی باشند.

رابطه دختر وپسر

6- فقدان روابط پنهانی با جنس مخالف و مشورت با والدین در این گونه موارد

در جامعه ما وجود روابط پنهانی بین دو جنس مخالف در اذهان و قضاوت ها، مسأله ساز و اثرگذار است. علاوه بر این، این گونه روابط، اعتماد طرفین را تا حد زیادی خدشه دار می سازد. اما در صورتی که دو فرد مایل باشند با یکدیگر زندگی کنند و تشکیل خانواده دهند، ضرورتی ندارد که این تمایل را به صورت پنهانی و دور از قضاوت و اندیشه اطرافیان نسبت به یکدیگر اظهار کنند. بهتر است خانواده های خود را مطلع کنند و از آن ها مشورت بخواهند.

7- نداشتن رفتار سبک، خودنمایی و جلب توجه جنس مخالف در مجامع مختلف

در روابط سالم بین دو جنس نباید فرد ارزش خود را تا آن جا پایین بیاورد که رفتار خاصی، به منظور جلب توجه دیگران، از خود بروز دهد. بروز رفتار مبتنی بر خودنمایی، برای جلب توجه دیگران، نشانه عدم رشد کافی شخصیت در انسان است.

افرادی که به صور گوناگون، رفتارها و گفتارهایی از خود بروز می دهند که جلب توجه کنند، مثلا لباس هایی می پوشند که مورد توجه جنس مخالف قرار گیرند، عمل آنان نمایانگر شخصیت متزلزل، ناتوان و حقیر آن هاست.

احترام و توجه مثبت به افرادی که در اطراف ما هستند، با رفتار مبتنی بر خودنمایی تفاوت می کند. هدف رفتار خودنمایی متوجه فرد خودنماست در حالی که هدف انسانی که به دیگران احترام می گذارد، رعایت اصول و ارزش های انسانی است که فرد به آن معتقد و پای بند است.

دوستان عزیز در چندین مبحث به روابط مطلوب و نامطلوب با جنس مخالف پرداختیم امید است که بهره کافی را از آن برده باشید. در صورت بروز مشکلی در این زمینه حتما با متخصصین و مشاورین مشورت نمایید.

عوامل به وجود آمدن روابط نامطلوب دختران و پسران

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها