روبات ها در ماموریت های خطرناک

 

به تعدادی کارگر با شرایط زیر برای انجام کارهای خطرناک نیازمندیم : توانمند در شناسایی گازهای مرگبار خارج شده از دهانه ی آتش فشان ، بScanned at 5-4-2013 13-19 PM (3)ازبینی شبکه ی زیرزمینی لوله های فاضلاب ، اندازی گیری پرتوهای نامرئی رادیواکتیو و غواصی در اعماق دریا برای بازبینی شبکه ی لوله های بستر دریا ، شجاع ، قابل اعتماد ، مطیع و پرتلاش ، از تعطیلات و مرخصی و اضافه کاری خبری نیست . همین امروز باید مراجعه کنید !

 

خطر در همه جا هست :

روبات ها برای کارکردن درمکان های خطرناک بسیار مناسب اند . آنها به مراتب مقاوم تر از انسان اند و پوشش اضافی فوق العاده دارند که آنها را در برابر گرما ، سرما و مواد شیمیایی زیان آور محفوظ نگاه می دارد . دربرابر گازها و پرتوهای سمی و مرگبار مصون اند . آنها به آب و غذا و تنفس نیاز ندارند . برای انجام کارها می توان تجهیزات ویژه ای به آنها افزود ؛ برای مثال دوربین هایی برای دیدن در تاریکی ، انبرک های نیرومند برای محکم نگه داشتن بعضی چیزها و ابزار تیز و برنده برای شکافتن و بریدن .

در مکان هایی که مواد شیمیایی و پرتوهای زیان آور وجود دارند ، کارگران باید لباس های محافظ مخصوص بپوشند . اما روبات ها نیازی به این چیزها ندارند .

در سرتاسر جهان هرروز روبات ها هزاران کار مخاطره آمیز انجام می دهند . آنها مین های انفجاری و بمب ها را خنثی می کنند و وارد ساختمان هایی می شوند که احتمال دارد ریزش کنند . آنها آتش نشان اند و در ماموریت های نظامی مخفیانه به منظور باخبر شدن از مواضع نیروهای دشمن شرکت می کنند . روبات ها برخلاف انسان ها نمی ترسند و تمرکزشان را از دست نمی دهند .Scanned at 5-4-2013 13-19 PM

بعضی از این روبات ها که در صحنه های مخاطره آمیز حضور دارند به دلیل برخورداری از یک « مغز » رایانه ای نیرومند ، قدرت مقاومت خارق العاده و سایر توانمندی های شگفتی آور ، بسیار فرز و هوشمندانه عمل می کنند . اما آنها موجود زنده نیستند . یکی از امتیازات استفاده از روبات ها این است که در هنگام بروز یک حادثه جان انسان ها به خطر نمی افتد . روبات ها فقط ماشین اند و بس .

آتش فشان ها ی فعال مکان امنی برای انسان ها نیستند ، اما روبات ها می توانند گرمای بسیار شدید را تحمل کنند و از این رو آنها از سنگ های داغ و آتشین و گازهایی که از دهانه ی آتش فشان خارج می شوند ، نمونه برداری می کنند و به بررسی ساختار مواد شیمیایی موجود در این مواد آتش فشانی می پردازند .

 

روبات سوپر استار

ماموریت اکتشافی دانته

در خلال سالهای دهه ی 1990 میلادی ، روبات های موسوم به دانته ، با خزیدن در درون آتش فشان های قاره ی جنوبگان به مطالعه ی گازها و دودهای خارج شده از آنها پرداختند . قد روبات دانته 2 بیش از سه متر بود و شکل و شمایلی شبیه عنکبوت و پاهای بلند داشت . رشته سیم هایی ، این روبات را با رعایت فاصله ی ایمنی به پایگاه کنترل مرکزی متصل کرده بود . دانته پس از رسیدن به لبه ی شیب دار دیواره ی آتش فشان ، چهار دست و پا و با تلاش فراوانی از دودهای سمی و خفه کننده و داغ تر از گرمای کوره ی آتش از آن خارج می شد . اما ناگهان رشته سیم رابط پاره شد و ماموریت دانته و دانشمندان متوقف ماند .

Scanned at 5-4-2013 13-19 PM (2)

روبات ها در ماموریت های خطرناک

 

نویسنده : استیوپارکر

 مترجم :مجید عمیق

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها