خطر رباتها (2) 

روبات ها مانند سایر ماشین آلات و ابزار و ادوات ممکن است مخاطره آمیز باشند . آنها ممکن است در یک لحظه مهم از کار بیفتند یا قطعاتی از آنها بشکنند و رها شوند و انسان را مصدوم کنند . روبات هایی که در محیط کارخانه ها با نیروی الکتریسیته قوی ، سیستم مایعات یا گازهای تحت فشار ، مواد شیمیایی خطرناک و قطعاتی که خیلی سریع می چرخند سروکار دارند ، در صورتی که اختلالی در کار آنها روی دهد بسیار خطر آفرین اند .

هیچ صدمه ای به انسان نمی رسانند

 سه قانون کلی روباتیک ، قوانینی هستند که همه روبات ها باید از آنها تبعیت کنند . این قوانین نه به وسیله کارشناسان و متخصصان روبات ، بلکه به دست یک نویسنده داستان های علمی – تخیلی به نام ایساک آسیموف در سال 1942 میلادی نوشته شدند . نخستین قانون می گوید که یک روبات نباید به یک شخص آسیب برساند یا او را مصدوم کند . در زندگی واقعی جراحاتی که از سوی روبات ها به انسان وارد می شود ناشی از حوادث اتفاقی اند و روبات ها عمدا قصد آسیب رساندن به انسان ها را ندارند . در سال 1979 میلادی در ایالت میشیگان آمریکا ، بازوی مکانیکی یک روبات کارخانه با فردی برخورد کرد و موجب مرگ وی شد . این حادثه مرگبار نخستین تلفات انسانی ثبت شده مربوط به روبات هاست .

 خطر رباتها (1)

دردسر بزرگ

در کارخانه ها و مراکز صنعتی ، روبات ها در کنار بسیاری دیگر از ماشین های غول پیکر و نیرومند نظیر مته های عظیم و تجهیزات جوشکاری مشغول به کارند . همه این ماشین آلات در صورتی که بشکنند ممکن است حوادث گوناگون به بار آورند و از اینرو هنگام کار با آنها اقدامات ایمنی لازم تدارک دیده شده است . روبات ها طوری طراحی می شوند که اگر اختلالی در کار آنها روی دهد یا بشکنند بلافاصله به طور خودکار متوقف می شوند . علل بعضی از حوادث ناشی از سهل انگاری افراد است که اقدامات احتیاطی و نکات ایمنی را رعایت نمی کنند و روبات ها مسبب آنها نیستند .

کارگران هنگام کار از کلاه های ایمنی ، نقاب های محافظ صورت ، دستکش ها و لباس های محافظ استفاده می کنند . همه این وسایل ایمنی به منظور کاهش آسیب ها و صدمات احتمالی در حین کار طراحی و در اختیار آنها قرار داده می شوند . این آسیب ها و صدمات نه فقط از سوی روبات ها بلکه ممکن است از طرف هر نوع ماشین آلات دیگر متوجه کارگران شود .

مشکلات جزیی

قطعات کوچک ممکن است از بدنه یک روبات عروسکی جدا شوند یا بشکنند و لبه های تیز آنها خطر آفرین باشند یا آن که کودکان کم سن و سال ممکن است این قطعات ریزه میزه را بردارند و در دهانشان بگذارند و ببلعند . اما این خطرات در مورد همه نوع وسایل اسباب بازی ، از خرس های اسباب بازی گرفته تا سفینه های فضایی ، صدق می کند و فقط مختص اسباب بازی های روباتی نیست . همه این اسباب بازی ها پیش از عرضه شدن در فروشگاه ها مراحل آزمایشی متعددی را از لحاظ ایمن بودن پشت سر می گذارند .

 

                                                                                                                   روبات ها در خانه ها و دنیای سرگرمی

                                                                                                                   نوشته : استیو پارکر

                                                                                                                   مترجم : مجید عمیق

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها