کندوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سهند، بخش مرکزی شهرستان اسکو واقع شده است. این روستا دارای جاذبههای گردشگری فراوانی است که به دلیل شکل خانههای آن که به مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شدهاند می باشد.
عسل از مهمترین سوغات این روستا است.
کندوان یکی از سه روستای صخرهای جهان است که این موجب جذابیت بینظیر آن شده است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثناء در دنیا به حساب میآید. چرا که دیگر در ترکیه و آمریکا کسی در کاپادوکیه و داکوتا زندگی نمیکند. کندوان روستایی است بنا شده در صخره و تنها سازه این دهکده را سنگها تشکیل میدهند. خانهها هرمی شکل هستند و برای دامها نیز حفرههایی در سنگها بنا شده است.
کندوان منطقهای ییلاقی از رشته کوههای سهند است که مراتع سرسبزش عشایر زیادی را به آن جا میکشاند. چشمه آب معدنی کندوان نیز یکی از جاذبههای این روستای ۶ هزار ساله محسوب میشود. آب این چشمه با کم ترین درصد سنگینی برای درمان بیماریهای کلیوی بسیار مفید است.
روستای زیبای کندوان نزدیک تبریز جالب توجه است. این مکان محل احداث تنها هتل صخرهای دنیاست که در دل کوه ها حک شده است. این هتل گواه دیگری است بر مهارتهای مهندسی ایرانیان که به روزهای مادها، (کوروش)، (داریوش) و خشایارشا بازمی گردد. آذربایجان یکی از قدیمی ترین خطههای ایران است که مورخان رومی و یونانی آن را به نام آتروپاتان ماد میشناختند اما عده کمی از ایرانیان و غربیان آگاه هستند که این منطقه به پراسپا باستان که در آن سردار اسطورهای رومی مارک آنتونی به سال ۳۶ پیش از میلاد دچار شکست شد نزدیک است. در حقیقت اردوکشی آنتونی فاجعه بار از آب در آمد چرا که وی سربازان و تجهیزات بسیاری را در برابر اشکانیان از دست داد. تنها در یک وهله پیاده نظام ماد، ده هزار لژیونر رومی را از بین برد. مارک آنتونی و باقی مانده سپاهش ابتدا به سوریه و از آن جا به مصر گریختند تا کلئوپاترا به آن ها جان پناه داد.