دانشمندان موفق به ساخت یک قلب مصنوعی خارجی شدند که یک بیمار نارسایی قلبی را تا زمان پیوند عضو ۱۷ ماه زنده نگه داشت. استن لارکین جوان ۲۵ ساله آمریکایی که به بیماری نارسایی مزمن قلب مبتلا بود با استفاده از فناوری قلب مصنوعی با مخزن موجود در کولهپشتی توانست بیش از ۱۷ ماه تا دریافت قلب اهدایی زنده بماند.
محققان دانشگاه میشیگان پس از موفقیت در ساخت قلب مصنوعی پیشرفته، برای اولین بار با نصب آن در سینه بیمار مبتلا به نارسایی قلبی از صحت عملکرد و دقت بالای آن اطمینان حاصل کردند.
استن لارکین پس از دریافت قلب اهدایی در کنفرانس خبری اعلام کرد: بالاخره پس از ۱۷ ماه انتظار و زندگی با قلب رباتیک، حدود دو هفته قبل با دریافت قلب اهدایی دوباره به زندگی معمولی بازگشتم.
وی در ادامه افزود: زندگی با قلب مصنوعی و تجهیزات کمکی موجود در کولهپشتی تجربهای سخت اما لازم بود. چرا که من اولین کسی هستم که با یک قلب پرتابل مصنوعی بیش از ۱۷ ماه زنده ماندهام. در واقع احساس حمل قلبی که زندگی شما به آن وابسته است بسیار غیرطبیعی اما جالب توجه بود.
قلب مصنوعی برای تامین انرژی لازم جهت پمپاژ خون از طریق دو لوله، هوای فشرده را از کولهپشتی دریافت میکند و با کولهپشتی حاوی تجهیزات ضروری حدود ۶ کیلوگرم وزن دارد.
پروفسور جاناتان هافت، متخصص جراحی قلب عنوان کرد: پس از تایید نیاز جدی استن لارکین به پیوند قلب، متاسفانه دریافتیم که زمان کافی برای انتظار قلب اهدایی وجود ندارد، بنابراین با استفاده از امکانات بیمارستان و با همکاری پزشکان حازق موجود در این مرکز، جراحی کاشت قلب مصنوعی پیشرفته انجام شد. وی در ادامه افزود: جراحی قلب مصنوعی کامل اما موقت، زمانی ضروری است که هر دو طرف قلب بیمار قادر به پمپاژ صحیح خون نباشند. خوشبختانه با موفقیت و مقاومت بالای این بیمار امید به زندگی در بین افراد نیازمند به پیوند قلبی افزایش یافته و ما نیز هم چنان به دنبال پیشرفت فناوری قلب مصنوعی و هرچه کوچکتر کردن آن هستیم.
alef.ir