با ساختار و اجزای درخت آشنا شوید

با ساختار و اجزای درخت آشنا شوید

اجزای درخت مانند سایر جانداران، بسیار است. درخت دارای ساختاری پیچیده متشکل از میلیون ها سلول است که هر کدام عملکرد مجزایی دارند. برخلاف حیوانات، درختان ثابت هستند و نمی توانند به دنبال غذا باشند، بنابراین غذای خود را با استفاده از نور خورشید می سازند و آب را از خاک با کمک ریشه‌ها می گیرند.

طراحی سایت فروشگاه حرفه ای با هوشمند گستران😍 (کلیک کنید)

گیاهان از مهم ترین موجودات روی زمین هستند و دارای اعمال و بخش های مختلف در ساختار خود هستند. گیاهان وظیفه ی مهم و بزرگ فتوسنتز را بر عهده دارند. فتوسنتز موجب تصفیه ی هوای کره ی زمین و همچنین تولید گاز تنفسی اکسیژن می شود. از این رو گیاهان برای حیات انسان ها و سایر موجوداتی که بر روی کره ی زمین زندگی می کنند، ضروری هستند. علاوه بر این، گیاهان بخش بزرگی از مواد غذایی مورد نیاز انسان ها، دام ها و حیوان های دیگر را نیز می سازند.

بررسی و مطالعه ی گیاهان و ساختار مختلف آن ها توسط زیست شناسان و گیاه شناسان به انجام می رسد. ساختمان گیاه ها شامل بخش های مختلف ریشه ها، برگ ها، گل ها، میوه ها و دانه ها می شود. هر یک از این ساختارهای مختلف گیاهی وظیفه های مهم و منحصر به فرد خود را برای حفظ و ادامه ی حیات گیاه بر عهده دارند.

درختان به منبع مطمئنی از مواد غذایی ضروری برای رشد، تولید مثل و مصونیت نیاز دارند. بسیاری از درختان توانایی زندگی به مدت ده ها سال را دارند و نیاز دارند خود را با شرایط محیط تطبیق دهند. درختان هر ساله یک لایه رشد جدید به لایه های قبلی اضافه می کنند. برای پشتیبانی از این حجم اضافه، چوب در تنه و ساقه ها ساخته می شود. ریشه های در حال رشد گسترش می یابند تا تکیه گاه را فراهم کنند. این ریشه ها به ریشه های کوچک برای ظرفیت جذب آب و مواد معدنی بیش تر تقسیم می شوند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
معرفی کتاب پیش از بستن چمدان، نوشته مینو کریم زاده

با ساختار و اجزای درخت آشنا شوید

اجزای درخت

تمام درختان اجزای پایه یکسان دارند. این اجزا متشکل از ریشه، تنه، ساقه، برگ و گل می باشد ولی تفاوت زیادی بین گونه ها وجود دارد.

شاخه

قسمت های هوایی و کناری درخت، شاخه است. شاخه به برگ ها توانایی بهره برداری لازم از نور خورشید را می دهد و تنه با ساختار مشابه به طور داخلی و پوست محافظ به طور خارجی رشد می کند.ساقه اصلی در ابتدای رشد دارای گره و میانگره می باشد. جوانه های جانبی روی گره ها با رشد خود شاخه های جانبی را به وجود می آورند و به بازوهای اصلی تبدیل می شوند. دراثر ادامه رشد از جوانه های جانبی بازوهای اصلی، بازوهای فرعی اولیه بوجود می آیند.

برگ

یکی از اجزای درخت برگ است. برگ سبز یا سوزنی محل فتوسنتز و تعریق است. کلروفیل مواد معدنی و آب را از خاک و دی اکسید کربن را از هوا گرفته و با کمک نور خورشید به قند و نشاسته تبدیل می کند.برگ ها بر روی گره های شاخه های یکساله و یا چند ساله و گاهی اوقات در نوک شاخه ها تشکیل می شوند.

انواع برگ

معرفی انواع برگ

برگها انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی چند نوع آن می پردازیم:

برگ گیاهان دولپه‌ای

برگ گیاهان دو لپه‌ای ممکن است ساده یا مرکب باشد برگ ساده فقط از یک قطعه تشکیل شده حال آن که برگ مرکب از چند قطعه کوچک به نام برگچه بوجود آمده‌است. در قاعده برگ گیاهان دو لپه‌ای یک جفت گوشوارک و یک جوانه جانبی قرار دارد. گسترش رگبرگها معمولاً شبکه‌ای است.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
کاهش عملکرد تحصیلی با چاقی نوجوانان ارتباط دارد

برگ گیاهان تک لپه‌ای

برگ گیاهان تک لپه‌ای از دو بخش پهنک و نیام تشکیل شده‌است گسترش رگبرگ قسمت اعظم آن‌ها موازی است. در محل اتصال نیام به پهنک زبانک وجود دارد. در بعضی گونه‌های غلات در محل اتصال پهنک به نیام یک جفت گوشواره وجود دارد.

برگ بازدانگان

برگ اکثر بازدانگان سوزنی یا پولک مانند است. برای مثال برگ سوزنی در کاج و پولک مانند در سرو وجود دارد. برگ‌های سوزنی فقط یک رگبرگ دارند و به نوک تیزی ختم می‌شوند.

برگ‌شاخه

برگ‌شاخه اصطلاحاً به برگ‌ های بزرگ و تقسیم‌ شده گفته می‌شود و بیشتر برای سرخس‌ها بکار می‌رفته اما امروزه به برگ‌های نخل و پایا نخل‌ها هم برگ‌شاخه می‌گویند.

ریشه

یکی دیگر از اجزای درخت ریشه است. ریشه ها معمولا زیر خاک قرار می گیرند و کار آنها رساندن آب و مواد معدنی به گیاه است. جالب است بدانید ما همیشه هم میوه گیاه را نمی خوریم. مثلا تربچه و هویج ریشه گیاه هستند و در واقع وقتی هویج یا تربچه می خورید در حال خوردن ریشه هستید!

ریشه گیاهان

ریشه ی گیاهان با یکدیگر متفاوت است. بعضی از آنها ریشه ی افشان دارند و بعضی دارای ریشه ی راست هستند.هر ریشه، از ریشه ی اصلی و تعدادی ریشه ی فرعی تشکیل شده است؛ هر گاه ریشه ی اصلی نسبت به ریشه های فرعی رشد بیشتری داشته باشد، به طوری که بتوان ریشه ی اصلی را به راحتی در بین ریشه های فرعی تشخیص داد، آن ریشه، ریشه ی راست استچنان چه رشد ریشه های فرعی به اندازه ی ریشه ی اصلی باشد، آن ریشه را ریشه ی افشان می گویند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
مخترع لامپ کیست؟

شما درباره اجزای تشکیل دهنده درخت چه اطلاعات دیگری دارید؟

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *