سیاره عطارد کوچک ترین سیاره منظومه شمسی (فیلم)

سیاره عطارد کوچک ترین سیاره منظومه شمسی

سیاره عطارد یکی از سیارات خورشیدی است که در فاصله نزدیک به خورشید واقع شده است. این سیاره به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، همواره مورد توجه علما و محققان قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم به بررسی برخی از ویژگی‌ها و مشخصات سیاره عطارد بپردازیم.

ابتدا باید بگوییم که عطارد یکی از سیارات کوچک خورشیدی است و دارای قطر کمترین از تمام سیارات است. این سیاره دارای یک هسته آهنی-سنگین و پوسته نسبتا نازک است. عطارد همچنین دارای یک جو بسیار نازک است که از عناصری مانند هلیم و نتروژن تشکیل شده است.

یکی از ویژگی‌های جالب سیاره عطارد، سرعت چرخش آن است. این سیاره دارای یک روز بسیار طولانی و یک شب بسیار کوتاه است. به طور دقیق‌تر، یک روز برابر با ۶۰۰۰ ساعت زمینی و یک شب تنها ۱۵۰۰ ساعت است. این باعث شده که دمای سطح عطارد در طول روز به حدود ۴۲۰ درجه سانتی‌گراد برسد در حالی که در طول شب به حدود منفی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

سیاره عطارد کوچک ترین سیاره منظومه شمسی

سیاره عطارد همچنین دارای ویژگی‌های جذاب دیگری نیز می‌باشد. به عنوان مثال، این سیاره دارای زمین‌سانان بسیار کوچک و عظیم الجثه است که به نام‌های “خال” شناخته می‌شوند. همچنین تصور می‌شود که عطارد دارای منابع آب زیرزمینی نامتعداد است که ممکن است در گذشته وجود داشته باشند.

سیاره عطارد نزدیک‌ترین سیاره به خورشید و سریع‌ترین سیاره در منظومه شمسی است که با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر بر ثانیه هر ۸۸ روز یک بار به دور خورشید می‌گردد؛ این سیاره کوچک‌ترین و درونی‌ترین سیاره منظومه خورشیدی است و مانند زهره در بخش درونی مدار زمین به دور خورشید قرار گرفته است، عطارد قمر ندارد و سطح رو به خورشید آن بسیار داغ است، اما سطحی که از خورشید دور است دارای دمای بسیار سردی است.

در سطح عطارد حفره‌های کوچک و بزرگ بسیاری دیده می‌شود که به دلیل برخورد شهاب‌سنگ به آن ایجاد شده است که قطر برخی از آن‌ها به بیش از ۱۰ کیلومتر می‌رسد، همچنین برخی از حفره‌ها محل خروج مواد مذاب است که امروزه با سنگ‌های مذاب پر شده و مانند کوه‌های آتشفشانی است. عطارد کوه و آتش‌فشان‌های بزرگ و بسیار ندارد و از نظر فعالیت‌های زمین‌شناسی سیاره‌ای مرده محسوب می‌شود.

سیاره عطارد کوچک ترین سیاره منظومه شمسی

نام‌گذاری عطارد در فرهنگ‌های مختلف

این سیاره گریزپا است و به همین دلیل ایرانیان باستان آن را تیر نامیده‌اند در روم باستان نیز عطارد را به عنوان مرکوری یا پیک خدایان می‌شناسند و نام یونانی آن هرمز خدای سرعت بوده است. در قدیم عطارد را ذوجسدین نیز می‌نامیده‌اند، اما امروزه در تمامی زبان‌های اروپایی به آن مرکوری گفته می‌شود.

با توجه به وضعیت منحصر به فرد و مشخصات جالب عطارد، این سیاره همواره مورد توجه علما و محققان قرار گرفته است. با پژوهش‌های بیشتر درباره این سیاره، امیدواریم که بتوانیم رازهای بسیار دیگر این جسم آسمانی را کشف کنیم و به درک بهتری از ساختار و تکامل سیارات خورشیدی بپردازیم.

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها