گنجینه مشاهیر فارس در خانه زینت الملک قوامی درشیراز دایر است.اگر برای سفر ویا تفریح عازم شیرازشدید حتما به گنجینه مشاهیر فارس هم سری بزنید وقتی پا در زیرزمین این خانه بگذارید، با صحنه عجیبی روبرو خواهید شد. «زینت الملک» خانم صاحبخانه، در کنار جمعی از مشاهیر ایران به استقبال شما ایستاده اند، در واقع این مجسمه های مومی توسط بنیاد فارس شناسی شیراز ساخته شده اند و شما فرصت این را دارید که چهره خیلی از مشاهیرفارس را از نزدیک ببینید.
حتما برای یک بار هم که شده از طریق تلویزیون یا نشریات و سایت ها با موزه مادام توسوانگلستان آشنا شده اید، موزه ای که در آن می توانید با خیلی از افراد سرشناس دنیا که در قالب مجسمه های مومی ساخته شده اند ملاقات کنید. با آنها دست بدهید و حتی عکس بگیرید، با مجسمه هایی که با چهره واقعی شان مو نمی زنند. در این جا نیز مشاهیر فارس دور یکدیگر جمع شده اند، از مجسمه مومی خانم صاحبخانه گرفته تا مجسمه کریم خان زند، شهید دوران، آیت الله میرزای شیرازی، نصیر الملک، سعدی و …
این مجسمه ها توسط بنیاد فارس شناسی و در مدت 4 سال توسط گروهی از هنرمندان مجسمه ساز به سرپرستی استاد «شانس» ساخته شدند. خانه زینت الملک قوامی همیشه شلوغ است اما بعدازظهرها رفت و آمدها در این عمارت بیشتر می شود. خانه ای که پاتوق خیلی از اهالی هنر است. این خانه از قبل طرفداران زیادی داشت و معماری بی نظیر این عمارت، حیاط اندرونی اش، آینه کاری های استادانه و اتصال این خانه از طریق زیرزمین به عمارت نارنجستان قوام باعث شده بود که خیلی ها برای دیدن این بنای زیبا و منحصر به فرد به اینجا بیایند.
شروع به کارگنجینه مشاهیر فارس
اما از سال 82 بود که با حضور هنرمندان و اساتید هنر، .37 تندیس در زیرزمین این خانه اعیانی قرار گرفت و زیبایی خانه را بیش از پیش کرد در ابتدا 37 تندیس برای نمایش دادن در موزه آماده شدند اما طولی نکشید که به خاطر استقبال مردم، گردشگران و هنرمندان، 22 تندیس دیگر هم پس از یک سال ساخته شده و به موزه زینت الملک منتقل شد.
شاپور اول ساسانی در گوشه ای از موزه ایستاده. لباس هایی مخصوص دربار به تن دارد و یک دستش را به کمر خود گرفته و موهای بلندی دارد و کلاه بزرگ قرمزرنگی را روی سرش قرار داده است. در گوشه ای دیگر کریم خان زند روی دو زانو نشسته و لباس کرم و زردی به تن دارد و متفکرانه به بازدیدکنندگان زل زده. خیلی ها دوست دارند کنار کریم خان بایستند و عکس بیندازند اما بعلت جلوگیری از آسیب احتمالی به مجسمه ها عکسبرداری ممنوع شده.
منصور حلاج پایین دار در زیر یک طاق ایستاده است، چشمانش بدجوری تو را جذب می کند. او یکی از عرفای قرن سوم بود که بعد از بازگشت از سومین سفر حج خود، به اتهام کفر حکم قتلش را از قاضی بزرگ بغداد «ابن داوود اصفهانی» گرفتند. حالا منصور همانند گذشته یک طناب دار روبرویش قرار گرفته و انگار می خواهد برود بالای چوبه دار اما بازدیدکنندگانی که امروز برای دیدن مجسمه منصور حلاج می آیند، می توانند معنا و عمق «انا الحق» او را درک کنند.
البته مجسمه سازان برای بخش های دیگری مثل چشم، از چشم های مصنوعی استفاده کرده اند، موی سر مجسمه ها، سبیل و ریش ها از موی طبیعی است که روی تور بافته شده و سپس روی سر مجسمه نصب شده است.
دوره های تاریخی درگنجینه مشاهیر فارس
جالب است بدانید چیدمان تندیس ها در زیرزمین خانه زینت الملک، بر اساس دوره های مختلف تاریخی است. یعنی از پیش از اسلام تا دوره معاصر. تندیس بزرگانی همچون سیبویه، ابن مقفع، منصور حلاج، روزبهان، سعدی شیرازی، شهید سپاسی، شهید دوران، قاآنی، صورتگر شیرازی، دکتر محمد نمازی و … اتصال دو خانه از طریق زیرزمین باعث شده که زیرزمین فضای بزرگی داشته باشد. فضایی که بالاخره تصمیم بر این شد که مجسمه ها به آنجا منتقل شوند و مردم بتوانند در فضای باز و به راحتی آنها را ببینند.
5 پاسخ
درود خدای ایرانیان بر شما باد
عالییییییییییییییییییییییی بود.ممنون ارشما که اسم اشخاص راکامل نوشته بودین ومعرفی کرده بودین
خیلی خوب بود ولی لطفا ادرس موزه را در سایت بگزارید.
بسیار عالی
عالی بود.