برنامه ریزی عصبی کلامی یا ان ال پی چیست؟

برنامه ریزی عصبی کلامی یا ان ال پی چیست؟

ان ال پی (NLP) یک مهارت علمی است که در اوایل دهه ۷۰ توسط جان گریندر و ریچارد بندلر مطرح شد. واژه لاتین NLP مخفف سه کلمه Neuro Linguistic Programming می باشددر زبان فارسی هیچ معنایی را غیر از برنامه ریزی عصبی کلامی نمی توان برای آن در نظر گرفت.  البته در کل می توان گفت دانش ان ال پی دانش تاثیر کلام بر رفتار و همچنین تغییر در رفتار ها و الگوها با توجه به شناخت سیستم ذهن و نحوه عملکرد آن می باشد.  هرچند که دامنه بسیار وسیعی از تکنیک ها را برای رسیدن به موفقیت شامل می گردد.

 با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات را می توان در فقدان ارتباط مناسب جستجو کرد برای برقراری ارتباط مناسب، افزایش صمیمیت و حل اختلافات در دنیای جدید و متمدن امروزی، باید از تکنیک های متناسب با علم روز، شرایط و اصول حاکم بر جامعه مدرن استفاده کرد تا پیشرفت حاصل شود.
NLP علم و هنر رسیدن به کمال، موفقیت و کسب مهارت های ارتباطی و استفاده از آن هاست و همچنین روش مناسبی برای ایجاد صمیمیت بیشتر و درک و تفاهم بین افراد است و مجموعه ای از الگوها، مهارت ها و شیوه هایی است برای درست اندیشیدن و درست رفتار کردن.

برنامه ریزی عصبی کلامی یا ان ال پی چیست؟

تعدادی از حوزه‌هایی که ان ال پی (NLP) در آنها اهمیت یافته‌ است عبارتند از:
1- بازاریابی
2- توسعه خلاقیت
3- خودباوری و تحول
4- توسعه مهارت‌های کلامی
5- توسعه مهارت‌های مدیریت و رهبری
6- تقویت روش‌های یادگیری
7- تحول شغلی و تحصیلی

بنابراین برای اینکه بدانیم هر کس چگونه پیام محبت را دریافت می کند باید سیستم های ادراکی او را بشناسیم تا بتوانیم با او ارتباط بیشتری برقرار سازیم و ان ال پی NLP این مهارت را به ما می آموزد. در حقیقت ما به وسیله ۵ کانال حسی خود، دنیا و محرک های اطراف را تجربه می کنیم و از طریق سه نظام حسی اصلی (بینایی، شنوایی و لامسه) با دنیای خود ارتباط برقرار می سازیم. این سه نظام حسی اصلی، سه تیپ ادراکی متفاوت شامل تیپ ادراکی دیداری، شنیداری و لمسی را تشکیل می دهند که در زیر به برخی از خصوصیات این سه تیپ ادراکی می پردازیم.

برنامه ریزی عصبی کلامی یا ان ال پی چیست؟

تیپ ادراکی دیداری

افراد بصری لاغر هستند، عضلات کشیده و خشک دارند و جهان را به شکل تصاویر ادراک می کنند، چشم های آن ها بسیار حساس است و پیام محبت آمیز را از طریق چشم ها دریافت می کنند.

تیپ ادراکی شنیداری

افراد سمعی، دقیق، آرام و شمرده صحبت می کنند. این افراد اهل حساب و کتاب هستند و با عدد و ارقام سر و کار بیشتری دارند. اگر شنیداری ها از دست کسی ناراحت شوند به حرف هایش گوش نمی کنند و یا حرف نمی زنند در حالی که دیداری ها از محل خارج می شوند و یا به صورت طرف مقابل نگاه نمی کنند.

تیپ ادراکی لمسی

افراد لمسی درون گرا هستند، عمیق، آهسته، آرام و با ملایمت صحبت می کنند. در صحبت هایشان زیاد مکث می کنند. خیلی منطقی نیستند. این افراد پیام محبت را از طریق دست دادن، بغل کردن و بوسیدن دریافت می کنند و در زمان صحبت کردن به سمت طرف مقابل متمایل می شوند. علاقه مند به هنرهای دستی مانند گل سازی و رقص هستند. این افراد معمولا چاق و پرخورند.

حال می توانید ببینید در کدام یک از سه تیپ ادراکی قرار دارید. معمولا افراد ویژگی های یک دسته را بیشتر دارند و برخی از خصوصیات دو تیپ دیگر را نیز در خود می بینند.بنابراین کسانی که از دو یا چند سیستم ادراکی بهره می گیرند، غالبا از حافظه بهتری برخوردارند و ارتباط بهتر و مؤثرتری را می توانند برقرار سازند.

سمانه کاملی

نوجوان مسئولیت پذیر

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها