طراحی یک تبلت لمسی برای هدایت کم‌بینایان!

تبلت لمسیمحققان تبلت لمسی ارائه داده­‌اند که حرکت افراد مبتلا به اختلال بینایی را در مکان­‌های ناآشنا هدایت می­‌کند.

پیدا کردن مسیر در محیط‌های ناآشنا چالشی عمده برای افراد دارای اختلال بینایی به شمار می‌آید.

ابزار ابداعی دانشمندان، اشکال و نقشه‌­های برجسته‌نما را به سرعت شکل می‌دهد و کاربران می‌توانند با استفاده از انگشتان و هم چنین حس لامسه مسیرشان را جستجو کنند. افراد هم چنین می­‌توانند بخشی از نقشه را بزرگ نمایی کنند.

ابعاد این فناوری 12 در 15 سانتی­متر گزارش شده و دارای 192 دگمه ریز است که می‌­توان آن­ ها را ظرف فقط چند میلی ثانیه و هم زمان با خلق الگوهایی مانند طرح کلی یک ساختمان، خیابان یا اتاق سمینار توسط تبلت، حرکت داد.

هر دکمه این تبلت حاوی آهن‌ربای ریزی است که بین دو سیم پیچ و دو لایه ریز فولاد قرار گرفته است. این تبلت از طریق عبور جریان الکتریسیته از میان یکی از سیم پیچ‌‌ها، یک میدان مغناطیسی محلی تولید می‌کند.

دکمه­‌های مغناطیسه شده در حالت بالا یا پایین باقی می‌مانند چون به دو صفحه فولادی متصل‌اند و کاربران قادر خواهند بود هر دکمه را به مدت پنج میلی­‌ثانیه به سمت بالا یا پایین حرکت دهند.

تبلت ابداعی، اطلاعات گرافیکی را در زمان واقعی ارائه می‌­دهد و بنابراین افراد می‌توانند پیش از ورود به یک اتاق یا ساختمان نمایی از آن را در اختیار داشته باشند. تبلت هم چنین مجهز به بلوتوث است و به رایانه­ متصل می­‌شود.

کودکان مبتلا به اختلال بینایی می‌توانند از این فناوری برای یاد گرفتن دروسی مانند هندسه یا ریاضی استفاده کنند.

گفته می‌شود تولید تبلت ابداعی هزینه‌بر نخواهد بود و ساخت آن بخشی از پروژه اروپایی Blindpad به شمار می‌آید.

این فناوری روی چندین فرد با اختلال بینایی آزمایش شده و جزئیات آن در «سمینار عوامل انسانی در سیستم­ های محاسباتی» (CHI 2017)  در دنور که اکنون در حال برگزاری است، ارائه می‌شود.

ایسنا

امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
باج‌افزارها دست برنمی‌دارند؛ چگونه از "پتیا" در امان باشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *